icon

Jak porozumět fyzice ze základní školy?

nebetka
7. lis 2025

Holky, nemáte některá doporučení, kde čerpat a pochopit fyziku základní školy? Chtěla bych učivu rozumět, abych to pak mohla s Klárkou rozebírat, ale můj vztah k fyzice je minimální a na první pohled mi to přijde těžké.

jennyska
7. lis 2025

@nebetka za mě jsou super videa na toto téma např. na YT - zdrojů je tam hodně, tak je to asi podle toho, co Ti sedí a od koho se chceš učit.
A jinak, byť někým haněný, je za mě fajn napsat i Chatovi, on to vždy vysvětluje tak dlouho jak malinkému dítěti, až to prostě pochopíš i Ty, byť jsi už dospělá 🙂

Zkus a dej vědět, zda byla mise úspěšná.

babka
7. lis 2025

presne, na YT jsou skvela vyukova videa, moje dcera je bezne vyuziva, kdyz neco nechape

moudivlacek
7. lis 2025

Mnoho fyzikářu/fyzikářek v době covidu natočilo spousty videí, jak již psaly holky přede mnou, nejvíce zdrojů je na YT. Syna fyzika na ZŠ taky nebavila, ale s pomocí videí ji zvládl bez problémů. Když něco nevěděl, našel si to tam sám. Stačí zadat téma hodiny, juknout, jaký výklad by jí sedl nejvíce a pak sledovat tento kanál. Dost často to mají podle ročníků, pak si stačí vyfiltrovat 7. třídu a je to.