Jak porozumět fyzice ze základní školy?
7. lis 2025
Holky, nemáte některá doporučení, kde čerpat a pochopit fyziku základní školy? Chtěla bych učivu rozumět, abych to pak mohla s Klárkou rozebírat, ale můj vztah k fyzice je minimální a na první pohled mi to přijde těžké.
presne, na YT jsou skvela vyukova videa, moje dcera je bezne vyuziva, kdyz neco nechape
Mnoho fyzikářu/fyzikářek v době covidu natočilo spousty videí, jak již psaly holky přede mnou, nejvíce zdrojů je na YT. Syna fyzika na ZŠ taky nebavila, ale s pomocí videí ji zvládl bez problémů. Když něco nevěděl, našel si to tam sám. Stačí zadat téma hodiny, juknout, jaký výklad by jí sedl nejvíce a pak sledovat tento kanál. Dost často to mají podle ročníků, pak si stačí vyfiltrovat 7. třídu a je to.

@nebetka za mě jsou super videa na toto téma např. na YT - zdrojů je tam hodně, tak je to asi podle toho, co Ti sedí a od koho se chceš učit.
A jinak, byť někým haněný, je za mě fajn napsat i Chatovi, on to vždy vysvětluje tak dlouho jak malinkému dítěti, až to prostě pochopíš i Ty, byť jsi už dospělá 🙂
Zkus a dej vědět, zda byla mise úspěšná.