icon

Jak řešit šikanu ve školní družině?

zlatik1
13. únor 2024

Prosím jak byste to prosím řešili? Mám syna ve 2 třídě Zs, a je problém ve družině .. Jedná se o stále stejného spolužáka, který mu ubližuje.. nejdřív rozbité brýle, strkání a roztrhla bunda, rozbité koleno a nakonec hlava, vždy jen tento spolužák .. on je k 10 kg těžší než ten náš a o 15 cm vyšší. Nás je zvyklý pomáhat, má doma brachu s postižením.
Jdu už podruhé toto řešit do ředitelny .. teď už mi ruply nervy.. poslední bylo .. honili se po chodbě školy a tento spolužák ho strčil do futer dveří, nás modřínu s bouli a zapouzdřeny hematom mu zůstal v boku.. naše Mudr to chce řešit zatím utz za měsíc a případně následná operace ..
Já si myslím, že se to ještě může vstřebat ..
Malý se začal bát do družiny ale školu měnit nechceme ..
Lze nějak ošetřit toho agresora ?

Strana
z2
olusenka
14. únor 2024

Nedoporučuji mluvit hned s druhými rodiči. Řešila bych s třídní, ředitelem, metodikem prevence či školním psychologem.
https://www.minimalizacesikany.cz/chci-se-dozve...

hanka_12345
14. únor 2024

@drakenn vozit po ucitelce?? Ona ma za ne zodpovednost a pokud to nestiha-neni to omluva a ani problem rodicu. Maji tam mit teda dve ucitelky. Nejde aby tam probihalo toto.
Ale souhlasim teda s tebou -resit s rodici tohoto blbečka

evaviki
21. únor 2024

Nám kdysi doktorka říkala, ať jdu na policii. Syn měl slaby otřes mozku. Naštěstí škola to řešila, i rodice, tak jsem to nehrotila. Ale bylo to jen jednou

moudivlacek
21. únor 2024

Jak to dopadlo, proběhla už schůzka ve škole?

zlatik1
autor
21. únor 2024

@moudivlacek ano, schůzka proběhla .. v ředitelne i s rodiči druhého aktéra, vychovatelka a obě děti. Závěr.. řešíme to jako úraz, už vše mám od školy v ruce. Ve třídě budou mít každý týden hodinu navíc správného chování,jako prevence šikany. Hoch se našemu omluvil, pozval ho do cukrárny, dostal i nějakého plyšáka od rodičů( že je prý od kluka z kasičky) aby viděly že se za vše platí. Kluk nebude chodit 3 měsíce do družiny. Chodí k psychologovi, má ADHD a dostal prášky na agresy.

mourovatakocka
21. únor 2024

@zlatik1 Ty jo, nějak si neumím představit jít do cukrárny s někým, kdo mi předtím ubližoval, a nechat se uplácet hračkou 🙈 Doufám, že to děti vnímají jinak. Super, že jsi to řešila a (snad) vyřešila ❤️

zlatik1
autor
21. únor 2024

@mourovatakocka mě se to taky nelíbí, ale děti si to vykomunikovali sami tak to akceptujeme .. vzala jsme si kontakt na maminku a ona na mě a snad je to za námi.. druzinarka je bude víc v družině ( jeslti se tam potkají) oddělovat či hlídat.

lencaa11
21. únor 2024

@zlatik1 spíš bych po škole chtěla záruku aby se to neopakovalo stalo se to na půdě školy chápu že chlapec má zdravotní problemy a že nespíš nechtějí aby syn byl brán jako nějaký postižený kousek " ale právě proto bych chtěla aby i rodiče a hlavně škola dokázala zabezpečit to aby moje dítě nebo i jiné dítě bylo v bezpečné zone ....snad už se to nebude opakovat a kluci budou v pořádku ...se bavit ale já jako rodič bych ještě nebyla spokojená a hlavně škola to řeší jako " úraz " to jako že vás syn si to způsobil sám ??🫣🤔

ina10
21. únor 2024

@zlatik1 ty bláho plyšáka a pozvání do cukrárny? To byl zajisté nápad toho kluka nebo nakázáno od rodičů? 😀 to je sikana jako vysitá - vyhlédl si menšího a slabšího (váhově), no je to asi těžké, jestli už byl i dříve vyloučen a má ADHD, to je holt inkluze. Ale tak aspoň, že ti rodiče jsou schopni nějaké komunikace. A snad tedy do budoucny bude klid.

zlatik1
autor
21. únor 2024

@lencaa11 přesně tohle jsme s ředitelkou řešila, aby se to neopakovalo

kolibricek36
21. únor 2024

@zlatik1 já předpokládám že máš vše nafoceno, i lékařské zprávy. Já bych prostě nečekala až mi dítě někdo prizabije a šla na policii. Ve škole oznámila, že to řeší policie.

moudivlacek
21. únor 2024

@zlatik1 tak to vypada slibně, já jsem si tak myslela, že má diagnozu, i jsem to psala, ale ani to nemůže být omluva.... evidentně mu léky ani terapie nepomáhají, když ho vyloučili z několika škol. Moc držím palce, aby se neopakovalo a syn do školy i družiny chodil rád ;)

moudivlacek
21. únor 2024

@lencaa11 ten úraz se mi taky nelíbí

zlatik1
autor
21. únor 2024

@moudivlacek dostal prášky teď, ještě nezabraly.. uvidíme ..

mio86
21. únor 2024

Komunikujte pořád dokola s vedením školy, aby pochopili vážnost situace a zasáhli. Nezapomínejte také na psychologickou podporu pro něj, aby se cítil bezpečně a mohl se vyrovnat s tímto obtížným obdobím. Hlavně s ním mluvte, aby si takové věci nenechával pro sebe.

zlatik1
autor
21. únor 2024

@mio86 ano ano, doma pořád o tom mluvíme .. a ve škole si našeho kluka pozvala školní psycholožka na sezení a budou spolu pracovat.

mollyweasley
21. únor 2024

Za mě krásný přístup školy, i druzí rodiče se k tomu postavili hezky.
Jak jinak, než úraz, by se to mělo řešit? Aby dostalo vyplacenou pojistku, nemůže se to pojmenovat jinak. Úraz přece existuje i s cizím zaviněním, a školní inspekce, kam se to posílá, nezná kategorii "cílené ublížení na zdraví s následkem zranění"...
Pokud má dítě ADHD a potřebuje k tomu ještě i pořádně dovychovat, je to běh na dlouhou trať. Držím palce všem.

zlatik1
autor
21. únor 2024

@mollyweasley já si taky právě myslím, že se škola k tomu postavila celem. Uvidíme co a jak dál.. ale za tenhle přístup školu měnit nebudeme, moc bychom si nepomohli, druhá škola co tu máme, tak tohle prý vůbec neřeší ..

moudivlacek
21. únor 2024

@zlatik1 aha, já myslela, že už je bere déle, tak snad no

Strana
z2