icon

Jak vybrat hodinky s GPS pro druháka?

nykita
23. kvě 2023

Dotaz. Holky prosím o radu. Jaké hodinky nejlépe s GPS a nouzovým voláním koupit do 2 třídy (po prázdninach bude chodit domu sama).?
Jeden úsek jde přes dost frekventovanou silnici.

Nevyznám se chytrých hodinkách, mobil moc dávat nechci, hodinky by byly praktičtější.

Strana
z7
drtatko4
24. črc 2025

@marge_s Ale můžeš sledovat podle polohy dítěte, jak to vyřešilo ono. A můžeš mu zavolat, ať odtamtud okamžitě letí jinam, tam kam má být 😀

marge_s
24. črc 2025
@drtatko4

@marge_s Ale můžeš sledovat podle polohy dítěte, jak to vyřešilo ono. A můžeš mu zavolat, ať odtamtud okamžitě letí jinam, tam kam má být 😀

@drtatko4 v praxi to vidim jako zivy 🤣 jak vis ze ti to vezme, treba. Ja ti nevim 🤔 nebo koukas “jak to vyresi” a… nebere to, jde k silnici…signal se sekne uprostred 🤣🤣🤣 ono to jaksi neni dalkovy ovladani a urcitou mitu duvery to chce

drtatko4
29. črc 2025

@marge_s Nekoukáš trochu moc na sci-fi, thrillery a podobný věci? 😀 Jasně, zase z dětí nemusíme dělat neschopný tvorečky. Ale každý to máme jinak, někdo má prostě potřebu mít víc věcí pod kontrolou. Třeba moje švagrová má syna s ADHD, je roztržitý a pořád někde lítá. Takže pro ni to byly fakt nervy. A když mu pořídili tyhle chytré hodinky, tak se jí doslova ulevilo 🙂

marge_s
29. črc 2025
@drtatko4

@marge_s Nekoukáš trochu moc na sci-fi, thrillery a podobný věci? 😀 Jasně, zase z dětí nemusíme dělat neschopný tvorečky. Ale každý to máme jinak, někdo má prostě potřebu mít víc věcí pod kontrolou. Třeba moje švagrová má syna s ADHD, je roztržitý a pořád někde lítá. Takže pro ni to byly fakt nervy. A když mu pořídili tyhle chytré hodinky, tak se jí doslova ulevilo 🙂

@drtatko4 neee 😁 jsem hyperprotektivni matka, co se snazi nechat deti volne dychat. Blba kombinace.
Ok, standardni deti. Ani ja sveho autika nenecham pobihat bez geolokatoru 🤣

moundi
31. črc 2025
@marge_s

@moundi ja se totiz znam, ja byvh zacla vysilovat a pohltila by me ta bezmoc ze na dalku stejne nic nevymyslim 🤣

@marge_s Hehe, tak to máme podobně 😄 Ale zase na druhou stranu, když už to ty hodinky nebo aplikace umí, proč to nevyužít. Nemusíš na to koukat pořád.. Hlavně u menších dětí mi to přijde docela fajn.

vapi32
1. srp 2025

Ty hodinky jsou taková pojistka, ne pořádně sledování 😇

diaxi
4. srp 2025

@vapi32 Přesně tak, ty hodinky jsou spíš taková praktická pojistka, můžeš kdykoli rychle zavolat nebo sledovat polohu dítěte, ale nejsou to žádné „sledovací“ hodinky na každou minutu. Umí i potají fotit a fotky se zobrazí jen v aplikaci, což je super. A dokonce jde i poslouchat zvuky kolem hodinek 😎

moundi
5. srp 2025

@diaxi A to fakt běžně děláš? Že takhle sleduješ děti? To je takové zasahování do soukromí, i když jsou ty děti malé, ne?

drtatko4
6. srp 2025
@marge_s

@drtatko4 neee 😁 jsem hyperprotektivni matka, co se snazi nechat deti volne dychat. Blba kombinace.
Ok, standardni deti. Ani ja sveho autika nenecham pobihat bez geolokatoru 🤣

@marge_s Tak to máš pak dost co dělat se sebou 😀

diaxi
7. srp 2025

@moundi Chápu, co tím myslíš, a taky si myslím, že všechno má svoje hranice. Ale u nás to není o sledování každého kroku, spíš jde o pocit bezpečí. Neposlouchám děti jen tak pro zábavu, ale kdyby se něco stalo a nemohli bychom se dovolat, tak tu funkci beru jako záložní možnost.

marge_s
8. srp 2025
@drtatko4

@marge_s Tak to máš pak dost co dělat se sebou 😀

@drtatko4 no bodejt 🤣 ale zatim se drzim ☝️

vapi32
12. srp 2025

@diaxi A právě to je na tom fajn, že máš kontrolu, když ji potřebuješ, ale zároveň dítě nemá pocit, že je nonstop pod dohledem 🙂 Navíc ty funkce jako tichá fotka nebo odposlech se můžou hodit, když si chceš ověřit, že je všechno v pořádku, aniž bys ho rušil. Ale je to takové na hraně 🙂

diaxi
13. srp 2025

@vapi32 To je takový bonus navíc, řekla bych 🙂 A Safezone a SOS tlačítko taky nejsou k zahození. Aspoň takhle si můžeš zajistit klid na duši, když už dítě pustíš „do světa“.

drtatko4
15. srp 2025

@marge_s A právě proto buďme rádi za všechny moderní technologie a vychytávky 😀

moundi
18. srp 2025

@diaxi Myslím, že hodně záleží na tom, jak si to rodina nastaví. Někdo bere moderní technologie spíš jako kontrolu, jiný v nich vidí hlavně záruku bezpečí. Já se přikláním k tomu, aby to bylo někde uprostřed.

diaxi
19. srp 2025

@moundi Určitě ano, ani v tomhle směru není potřeba nic přehánět. Tou přílišnou kontrolou si to u dětí akorát tak můžeme časem narušit, a to asi nikdo z nás nechce, pokazit si vztahy s dětmi kvůli často jen maličkostem. Spíš u menších dětí, ten první stupeň ZŠ, je to takové, že je lepší mít dítě víc pod dohledem. I když, jak to píšu, tak si uvědomuju, že i u starších dětí je to zase jiné, ale částečně podobné, taky jsi ráda, když víš, kde jsou, jenže tam se už občas prostě poflakují někde venku...

drtatko4
21. srp 2025

@diaxi To je asi na dlouhou debatu, myslím. Ať má dítě 7, 10 nebo 13 let, člověk pořád má pocit, že musí mít všechno pod dohledem a vědět, co se děje. Jasně, jsem pro, ale každý potřebuje své soukromí. To už je asi trochu za hranou. Ty dětské chytré hodinky jsou přece primárně určené na něco jiného 🙂

vapi32
1. zář 2025

Tak maminky, jak jste zvládly první školní den? Přiznejte se, která už sledovala appku, kde se její dítě nachází? Jestli dorazilo do školy? 😀

moundi
4. zář 2025

@vapi32 Jak se narodila malá, tak já koukám každý den. I když je jen doma na dvoře 😀 Strašně jsem teď rozházená, nic nestíhám, takže to teď oceňuji ještě víc než dřív.

drtatko4
5. zář 2025

@vapi32 Tento týden je ještě v pohodě, tak naplno se ani neučili, je to zatím takové volnější. Uvidíme od příštího týdne, jak to bude. Tehdy už začnou i kroužky, teď jsme se jen přihlašovali. Ale chci to udělat tak, aby byl Patrik už samostatnější. Uvidíme, jak to půjde, jaká bude realita 😀

diaxi
8. zář 2025

@drtatko4 Soukromí je důležité 🙂 Ty hodinky opravdu nemají nahrazovat důvěru a rozhovory s dětmi, spíš pomáhají rodičům mít jistotu, že je vše v pořádku.

vapi32
9. zář 2025

@drtatko4 To je vždy krok po kroku. Já jsem taky ráda, když si děti zvykají postupně a mají prostor si zvyknout na režim. Kroužky a plný program přijde brzo, takže lepší pomalu než hned všechno naráz 🙂
@moundi Vidíš, to asi tady nikdo nezmínil, že se dají využívat i takto. Většina si je asi spojuje spíš se školou a kroužky. Spíš je lidé pořizují právě na toto 🙂

vanessia7
9. zář 2025

@moundi Moje kolegyně má stále přes hodinky pod dohledem svou prvňačku, ať už ji pustí jen na dvůr, nebo je ve škole. V dnešní době je to s únosy dětí hrozné.

drtatko4
11. zář 2025

@vapi32 Taky to mám radši takto, ale ne vždy je taková možnost. Někdy jsi prostě hozená do vody a musíš plavat.

moundi
12. zář 2025

@vapi32 Ale no tak, to je už jen detail, myslím. Aspoň jsem přispěla nějak plodně do diskuse, že i při takové příležitosti se dají využít. 😀
@vanessia7 To mi ani neříkej, že se něco takového zase začalo dít ve velkém. Proto ani na dvůr ho pouštět nebudu. 😀

vanessia7
15. zář 2025

@moundi to jsem si všimla celkově. Dokonce i ta moje kolegyně se toho obává. Stačí otevřít internet, nebo se dívat na zprávy.

diaxi
16. zář 2025

@vanessia7 To já už ani raději nedělám. Na internetu ty zprávy vidím, ale už jsem se naučila je tak nějak filtrovat. A v TV zprávy se nedívám, protože tam se člověk nic dobrého a pozitivního nedozví 🙈

vanessia7
16. zář 2025

@diaxi Ano, máš pravdu, v televizi mám pocit, že nás jen straší a říkají všechno negativně. Čtu si internet, ale taky s rozumem. Kdybych však vzala asi jen pětinu z toho, co tam říkají, tak je i tak lepší, když dítě zabezpečím něčím, jako jsou hodinky, abych měla menší strach.

vapi32
17. zář 2025

@vanessia7 To je asi to nejmenší, co můžeš udělat. A přitom pomoc je to velká. Nejen jednou jsem se o tom sama přesvědčila 🙏

vanessia7
17. zář 2025

@vapi32 opravdu? A co se stalo? Co tě přesvědčilo?

Strana
z7