Jak vybrat hodinky s GPS pro druháka?
Dotaz. Holky prosím o radu. Jaké hodinky nejlépe s GPS a nouzovým voláním koupit do 2 třídy (po prázdninach bude chodit domu sama).?
Jeden úsek jde přes dost frekventovanou silnici.
Nevyznám se chytrých hodinkách, mobil moc dávat nechci, hodinky by byly praktičtější.
@marge_s Ale můžeš sledovat podle polohy dítěte, jak to vyřešilo ono. A můžeš mu zavolat, ať odtamtud okamžitě letí jinam, tam kam má být 😀
@drtatko4 v praxi to vidim jako zivy 🤣 jak vis ze ti to vezme, treba. Ja ti nevim 🤔 nebo koukas “jak to vyresi” a… nebere to, jde k silnici…signal se sekne uprostred 🤣🤣🤣 ono to jaksi neni dalkovy ovladani a urcitou mitu duvery to chce
@marge_s Nekoukáš trochu moc na sci-fi, thrillery a podobný věci? 😀 Jasně, zase z dětí nemusíme dělat neschopný tvorečky. Ale každý to máme jinak, někdo má prostě potřebu mít víc věcí pod kontrolou. Třeba moje švagrová má syna s ADHD, je roztržitý a pořád někde lítá. Takže pro ni to byly fakt nervy. A když mu pořídili tyhle chytré hodinky, tak se jí doslova ulevilo 🙂
@marge_s Nekoukáš trochu moc na sci-fi, thrillery a podobný věci? 😀 Jasně, zase z dětí nemusíme dělat neschopný tvorečky. Ale každý to máme jinak, někdo má prostě potřebu mít víc věcí pod kontrolou. Třeba moje švagrová má syna s ADHD, je roztržitý a pořád někde lítá. Takže pro ni to byly fakt nervy. A když mu pořídili tyhle chytré hodinky, tak se jí doslova ulevilo 🙂
@drtatko4 neee 😁 jsem hyperprotektivni matka, co se snazi nechat deti volne dychat. Blba kombinace.
Ok, standardni deti. Ani ja sveho autika nenecham pobihat bez geolokatoru 🤣
@moundi ja se totiz znam, ja byvh zacla vysilovat a pohltila by me ta bezmoc ze na dalku stejne nic nevymyslim 🤣
@marge_s Hehe, tak to máme podobně 😄 Ale zase na druhou stranu, když už to ty hodinky nebo aplikace umí, proč to nevyužít. Nemusíš na to koukat pořád.. Hlavně u menších dětí mi to přijde docela fajn.
Ty hodinky jsou taková pojistka, ne pořádně sledování 😇
@vapi32 Přesně tak, ty hodinky jsou spíš taková praktická pojistka, můžeš kdykoli rychle zavolat nebo sledovat polohu dítěte, ale nejsou to žádné „sledovací“ hodinky na každou minutu. Umí i potají fotit a fotky se zobrazí jen v aplikaci, což je super. A dokonce jde i poslouchat zvuky kolem hodinek 😎
@diaxi A právě to je na tom fajn, že máš kontrolu, když ji potřebuješ, ale zároveň dítě nemá pocit, že je nonstop pod dohledem 🙂 Navíc ty funkce jako tichá fotka nebo odposlech se můžou hodit, když si chceš ověřit, že je všechno v pořádku, aniž bys ho rušil. Ale je to takové na hraně 🙂
@moundi Určitě ano, ani v tomhle směru není potřeba nic přehánět. Tou přílišnou kontrolou si to u dětí akorát tak můžeme časem narušit, a to asi nikdo z nás nechce, pokazit si vztahy s dětmi kvůli často jen maličkostem. Spíš u menších dětí, ten první stupeň ZŠ, je to takové, že je lepší mít dítě víc pod dohledem. I když, jak to píšu, tak si uvědomuju, že i u starších dětí je to zase jiné, ale částečně podobné, taky jsi ráda, když víš, kde jsou, jenže tam se už občas prostě poflakují někde venku...
@diaxi To je asi na dlouhou debatu, myslím. Ať má dítě 7, 10 nebo 13 let, člověk pořád má pocit, že musí mít všechno pod dohledem a vědět, co se děje. Jasně, jsem pro, ale každý potřebuje své soukromí. To už je asi trochu za hranou. Ty dětské chytré hodinky jsou přece primárně určené na něco jiného 🙂
Tak maminky, jak jste zvládly první školní den? Přiznejte se, která už sledovala appku, kde se její dítě nachází? Jestli dorazilo do školy? 😀
@vapi32 Tento týden je ještě v pohodě, tak naplno se ani neučili, je to zatím takové volnější. Uvidíme od příštího týdne, jak to bude. Tehdy už začnou i kroužky, teď jsme se jen přihlašovali. Ale chci to udělat tak, aby byl Patrik už samostatnější. Uvidíme, jak to půjde, jaká bude realita 😀
@drtatko4 To je vždy krok po kroku. Já jsem taky ráda, když si děti zvykají postupně a mají prostor si zvyknout na režim. Kroužky a plný program přijde brzo, takže lepší pomalu než hned všechno naráz 🙂
@moundi Vidíš, to asi tady nikdo nezmínil, že se dají využívat i takto. Většina si je asi spojuje spíš se školou a kroužky. Spíš je lidé pořizují právě na toto 🙂

@marge_s Ale můžeš sledovat podle polohy dítěte, jak to vyřešilo ono. A můžeš mu zavolat, ať odtamtud okamžitě letí jinam, tam kam má být 😀