icon

Jak vybrat hodinky s GPS pro druháka?

nykita
23. kvě 2023

Dotaz. Holky prosím o radu. Jaké hodinky nejlépe s GPS a nouzovým voláním koupit do 2 třídy (po prázdninach bude chodit domu sama).?
Jeden úsek jde přes dost frekventovanou silnici.

Nevyznám se chytrých hodinkách, mobil moc dávat nechci, hodinky by byly praktičtější.

Strana
z9
ditkla
3. únor 2026

@vapi32 To s těmi čísly je super, protože dneska už volají i cizí, takže je přece jen fajn je aspoň takhle chránit blokováním čísel.

moundi
3. únor 2026

@vapi32 Je to tak. Já pořád říkám, že je to pro děti mnohem praktičtější než mobil.

ivona67
3. únor 2026

Holky, jdu si k vám pro radu. My jsme koukali na dětské hodinky pro neteř, ale problém je, že je škola zakázala. Jak jste řešily něco takového?

osaka_9
5. únor 2026

@ivona67 Ahoj, takové situace jsou běžné 😅 Jsou dvě možnosti: buď hodinky nechat doma a používat jen mimo školu, nebo vybírat modely, které škola povoluje, třeba jen s voláním a SOS funkcí, bez hry a internetu... Hodně záleží na pravidlech konkrétní školy. Nebo to neřešit a hodinky dát dítěti na ruku a nastavit čas během vyučování, kdy hodinky používat nemůže. Tím pádem slouží jen jako klasické hodinky bez dalších funkcí a nikdo proti nim nemůže mít námitek.

ivona67
5. únor 2026

@osaka_9 Aha, tak je možné, že některé modely budou povolené? To jsem nevěděla, musím zjistit, jak je to tedy v pravidlech napsané. A kdybych je nastavila jen jako klasické hodinky, nemohou jí je i přesto sebrat? Nestalo se vám to? Dají se všechny chytré hodinky nastavit tak, aby fungovaly jen jako klasické?

osaka_9
6. únor 2026

@ivona67 Nemyslela jsem to tak, že by byly povolené jen některé modely. Myslela jsem spíš, že není důvod je zabavovat, pokud budou sloužit výhradně ke sledování času. Ale samozřejmě ty přes aplikaci můžeš i tak sledovat polohu a dělat s hodinkami, co potřebuješ.

ivona67
8. únor 2026

@osaka_9 Jo, ano, chápu. A nevíš, dá se to nastavit u každého modelu? Nebo je potřeba se na to dívat u jednotlivých funkcí?

vapi32
Včera ve 12:56

@moundi Je to praktické jak pro děti, tak i pro rodiče. Pro děti to má jednoduché ovládání a pro rodiče lepší přehled. Navíc hodinky bývají odolnější než mobil a je menší riziko, že je ztratí nebo poškodí.

ivona67
Včera v 19:52

@vapi32 Já si myslím, že malým dětem ani není moc potřeba dávat mobil do ruky, proto jsou z mého pohledu hodinky ideální náhradou.

Strana
z9