icon

Jak vybrat hodinky s GPS pro druháka?

nykita
23. kvě 2023

Dotaz. Holky prosím o radu. Jaké hodinky nejlépe s GPS a nouzovým voláním koupit do 2 třídy (po prázdninach bude chodit domu sama).?
Jeden úsek jde přes dost frekventovanou silnici.

Nevyznám se chytrých hodinkách, mobil moc dávat nechci, hodinky by byly praktičtější.

Strana
z7
vapi32
3. lis 2025

@vanessia7 Ono není nadarmo, že dělají ty aktualizace. Já si taky říkám, k čemu to zase je. Ale pak, když to už mám a používá se to, tak si člověk rychle uvědomí 😀

diaxi
5. lis 2025

@vapi32 Já jsem takhle nadávala před dvěma dny, když mi na mobilu vyskočilo, že se zase něco chce aktualizovat. Manžel to hned rychle uklidňoval, abych nebyla zase dramatická, že oni vědí proč a načo to dělají. Tak jsem se uklidnila, alespoň navenek, ale ještě jsem si i tak musela trochu zanadávat. Ale u hodinek si myslím, že to zase tak často není.

klar_tek
5. lis 2025

@diaxi Aktualizace jsou někdy moje smrt. Nikdy nevím, co to udělá, a jestli vůbec to, co změní, využiju. Velakrát mi to jen zbytečně zaplní paměť.

drtatko4
6. lis 2025

@klar_tek Jo, chápu, že to někdy vadí, ale není to úplně zbytečné. Aktualizace často opravují chyby a zvyšují bezpečnost, takže i když se to zdá zbytečné, ve výsledku to má smysl. U hodinek je to navíc většinou rychlé a málokdy problémové, takže to jde snášet lépe 🙂

lucidvork
6. lis 2025

@vapi32 I já si vždy vzpomenu, když něco pravidelně používám, na osobu, která mi to darovala. A když mi to ještě i usnadňuje život nebo s něčím pomáhá, je to úplná paráda. Proto přemýšlím, co tedy pro tu neteř, protože by to zároveň byl i dárek, nebo spíš pomoc pro sestru.

vapi32
7. lis 2025

@diaxi Víš co, co jsem si všimla, tak ani ne. To fakt je spíš výjimečně.
@lucidvork Podle mě by to byl dobrý dárek. A co se týká využití, tak to by určitě taky využili 🙂

lucidvork
10. lis 2025

@vapi32 Ano, bylo by to využitelné, jenže někdy děti takové dárky moc nemusí. Daroval to někdo z vás, aniž by si to dítě přálo jako dárek? A jaká byla reakce? Protože kdyby se jí to nelíbilo, byl by to vlastně dárek hlavně pro sestru, aby se mohla ujistit, že je v bezpečí, když s ní není.

moundi
10. lis 2025

@diaxi Děkuju, za něco takového mě ještě nikdo nechválil 😀 Ale máš pravdu v tom, co píšeš.

klar_tek
10. lis 2025

@drtatko4 Takhle jsem se na to nedívala — že to vlastně i opravuje systémové chyby. Vždycky mě jen napadlo, že z té nové verze většinou stejně skoro nic nevyužiju.

drtatko4
11. lis 2025

@klar_tek No jasně, že opravují a vylepšují. Ale víš, že to nevyužiješ ty, ještě neznamená, že to nevyužije nikdo 😉 Můj muž je takový, že když na čemkoli vyjde aktualizace, hned to musí všechno zkontrolovat a vyzkoušet... Ono to má svou cílovou skupinu. Ale myslím, že tohle není to nejdůležitější, co by se mělo řešit u hodinek.

vanessia7
11. lis 2025

@vapi32 Určitě mají své opodstatnění, jen když se mi někdy spustí aktualizace zrovna ve chvíli, kdy nejsem doma, cestuju a potřebuju telefon, tak to trochu zdržuje. Jinak se je snažím spouštět večer doma, když už telefon tolik nepoužívám 😉

diaxi
12. lis 2025

@vanessia7 To si stačí nastavit. Já to mám všude tak nastavené, aby se mě nejdřív zeptalo, a další věc je, že musím být připojená na Wi-Fi a ne na datech.

ditkla
12. lis 2025

@diaxi Takto jsem si to i já nastavila po tom, co se mi ve vlaku vybil a neměla jsem sebou vůbec nabíječku. Tehdy si člověk uvědomí, jak moc je ten telefon potřebný k životu a fungování.

vapi32
13. lis 2025

@ditkla A vidíš, kdybys měla na ruce hodinky, tak by se to nestalo 😀 Já jsem tak přemýšlela, jestli by nebylo divné, kdybych si koupila nějaké z těch dětských, že bych je nosila já. Protože já mám tenkou ruku a všechny ty hodinky jsou dost velké.

klar_tek
13. lis 2025

@drtatko4 Tak jsou i důležitější věci než aktualizace, to chápu. Jen jsem to myslela tak, že mě někdy docela překvapí, když pořád přichází nějaká nová aktualizace 😉

moundi
14. lis 2025

@vapi32 Proč by to bylo divné. Kdo by o tom věděl, na pohled to není poznat. Ty hodinky mají už všechny takové moderní designy, nejsou dětské jako na začátku, kdy vypadaly jako hračka.

vanessia7
17. lis 2025

@moundi Pokud nebude ciferník nějak příliš dětský, nikdo nepozná, že jde o dětské hodinky. Však i ten ciferník se dá u mnoha hodinek jistě změnit na nějaký neutrální.

drtatko4
18. lis 2025

@klar_tek Na to si stačí jen zvyknout. Postupně to začneš brát jako samozřejmost.
@moundi Já jsem nedávno narazila na takové hezké černo-růžové. Fakt moc pěkná a zajímavá kombinace. Zkusím je najít a pošlu ti je, ať mi řekneš, co na ně říkáš.

klar_tek
18. lis 2025

@drtatko4 Vypadá, že si na to opravdu zvykám, jen za poslední měsíc jich bylo pár. To je skoro, jako bych si to sama přivolala 😂

drtatko4
19. lis 2025

@klar_tek Může být 😀 Víš, jak se říká, na co myslíme a co si přejeme, to se nám splní. Kdybys jen věděla, po čem všem moje dítě touží o Vánocích… Všechno se mu tentokrát asi splnit nemusí 😀

ditkla
19. lis 2025

@vapi32 Takže kdybych měla na ruce hodinky, tak se mi telefon nevybije, nebo jak? Vždyť by se mi taky odpojily, jakmile by se telefon vybíjel, ne? Nebo se mýlím? Pokud jsem se dívala po internetu, tak klidně si můžeš koupit dětské hodinky, dnes už totiž vyrábějí pro děti v podstatě designové zmenšeniny těch dospěláckých.

diaxi
24. lis 2025

@ditkla Jen aby to byly dostatečně zmenšené. Některé dětské hodinky mi totiž připadají stejně velké jako ty pro dospělé, a jak to pak vypadá na té malé tenké ruce? A že je to pro dítě navíc nepraktické, to je další věc. Ale abych neházela všechny hodinky do jednoho pytle, Tiny od Carneo jsou právě takové menší, takže nevypadají komicky, když je dítě nosí.

vanessia7
24. lis 2025

@diaxi Vypadá to někdy opravdu směšně, když mají na těch malých, tenkých rukách obrovské hodinky. Stejně ale vypadají na dětech i ty obrovské školní tašky, které jsou navíc tak těžké, že mám někdy pocit, že je to převáží k zemi. Je hrozné, co všechno v nich musí nosit.

vapi32
1. pro 2025

@ditkla Ne ne, já jsem to myslela tak, že to není závislé jeden na druhém. A kdyby se ti vybil mobil, hodinky fungují normálně dál, protože mají vlastní SIM kartu.

moundi
2. pro 2025

@vapi32 Záleží, o jakých mluvíme. Některé jsou takové, že je musíš spárovat s mobilem a bez něj nefungují. Ale když dokážou fungovat samostatně, je to podle mě lepší. Pro děti určitě.

vapi32
3. pro 2025

@moundi No právě, to jsou ty bez SIM karty, co se musí spárovat s mobilem. A přes ně většinou nejde volat, jen ti chodí upozornění. Takže u dítěte je to podle mě úplně nepodstatné a nevyužitelné k tomu, abys se s ním mohla kdykoli spojit.

vanessia7
3. pro 2025

@moundi Myslím, že hodinky, které fungují jen díky mobilu a spárování s ním, jsou zajímavé jen pro malé děti 🙂

diaxi
Včera ve 12:01

@vanessia7 Že ano? A přitom existují i takové možnosti, aby to bylo úplně normální a přirozené. Myslím ty hodinky. K taškám nevím, jestli se mám vyjadřovat, protože někdy ty malé děti jsou opravdu úplně ubohé. Když to vidím, ta taška se všemi učebnicemi a knihami musí vážit víc než ony.

ditkla
Včera ve 14:22

@diaxi Když to na ulici vidím, že ty tašky jsou větší než děti a nemluvě o té váze, hned si představím, jak dostávají zabrat jejich záda.

Strana
z7