Je známkování ve školách opravdu důležité?
Jsem z toho trochu na nervy, celý červen se řeší "známky". Jestli budou děti mít o jednu dvojku, trojku víc, míň. Oni nervozní, aby to dobře dopadlo, mě to nechává víceméně v klidu.
Známky jsou blbost. Už aby to zrušili.
Jde snad o to, jestli se děti chtě učit, učí a baví je to, ne o to, jak je která učtelka objektivně neobjektivně ohodnotí. Každá má stejně jiný kriteria hodnocení.
Sleduju Štěkánku The Učitelku, praštěná, ale v něčem má pravdu.
Sem se vypsala.
@dashyyy 😀 nevím, když učitelky nic neříkají 😂 chtějí vyšší platy a dělají ho.no
@pampelina18 kolik dětí ti prošlo prvním stupněm ZŠ?? 🙈🙈
@pampelina18 kolik dětí ti prošlo prvním stupněm ZŠ?? 🙈🙈
@moudivlacek takových je tu víc, ale ty odpovědi jsou perly, tak mě zajímá, kam až to dojde 🤣🤣
@dashyyy 😀 nevím, když učitelky nic neříkají 😂 chtějí vyšší platy a dělají ho.no
@pampelina18 nejlepší z nejlepších, dost možná z celého vesmíru a neví, jak je na tom její dítě na prvním stupni?ale no taaaaak,takový základ 😂😂😂
@pampelina18 nejlepší z nejlepších, dost možná z celého vesmíru a neví, jak je na tom její dítě na prvním stupni?ale no taaaaak,takový základ 😂😂😂
@te_reza naštěstí moje děti mají normální učitelky, co normálně známkují a vědí, že to je to nejlepší 😉 a ne nějaké rádoby učitelky, co se boji dát známku, aby dítě nemělo psychické problémy, protože to rodiče moc hroti a myslí si, že když nebudou mít samé jedničky, tak z nich bude bezdak
Já kopu za individuální slovní hodnocení.👍
@pavca1982 Individuální slovní hodnocení by ve většině případů byl bohužel oxymoron a to z jednoduchého důvodu - učitele by se velmi rychle uchýlili k frázím a větám, které by pasovaly na dobrého/průměrného nebo podprůměrného žáka a z celého slovního hodnoceni by byly individuální tak dvě věty. A to nemluvím o AI, kde stačí nahodit plusy mínusy a slovní hodnocení je na svete. Učím jazyky na SŠ, mám 6 tříd po cca 15 studentech, to by bylo 90x slovní hodnoceni 😳 Závěrečnou známku vždy se studenty proberu a řeknu jim k tomu své, ale psát slovní hodnocení bych fakt nechtěla a většina by to ani nečetla a to nemluvím o rodičích. Příliš mnoho textu na dnešní dobu pro spoustu rodičů 🤷
@pavca1982 Individuální slovní hodnocení by ve většině případů byl bohužel oxymoron a to z jednoduchého důvodu - učitele by se velmi rychle uchýlili k frázím a větám, které by pasovaly na dobrého/průměrného nebo podprůměrného žáka a z celého slovního hodnoceni by byly individuální tak dvě věty. A to nemluvím o AI, kde stačí nahodit plusy mínusy a slovní hodnocení je na svete. Učím jazyky na SŠ, mám 6 tříd po cca 15 studentech, to by bylo 90x slovní hodnoceni 😳 Závěrečnou známku vždy se studenty proberu a řeknu jim k tomu své, ale psát slovní hodnocení bych fakt nechtěla a většina by to ani nečetla a to nemluvím o rodičích. Příliš mnoho textu na dnešní dobu pro spoustu rodičů 🤷
@g_m Proč když se mluví o hodnocení, tak i někdo, kdo je zřejmě učitel, mluví pouze o vysvědčení? Vysvědčení je prkotina, tam ať je klidně známka, jde hlavně o celoroční zpětnou vazbu a hodnocení práce, snahy, dovedností a individuálního postupu!
@te_reza naštěstí moje děti mají normální učitelky, co normálně známkují a vědí, že to je to nejlepší 😉 a ne nějaké rádoby učitelky, co se boji dát známku, aby dítě nemělo psychické problémy, protože to rodiče moc hroti a myslí si, že když nebudou mít samé jedničky, tak z nich bude bezdak
@pampelina18 nepochopila jsi moji narážku, ale nevadí 😉
@g_m To co mi tady píšeš je smutný bohužel. Já pracuji ve zdravotnictví a každého člověka musím brát taky individuálně, neuchyluji se k žádné paušalizaci nebo frázím, které by pasovaly na každého. Jestli to tak někdo dělá jakože dělá, tak to ale není dobře. Stejně tak i ve školství to jde dělat lépe.
A představ si, že některým dětem na známkách záleží!
Moje dcera bude mít tři dvojky, měla mít čtyři a děsně ji záleželo,ať jich má míň...
A nervy mám mít z čeho🤔?
Dcera končí 4.třídu, má vývojovou dysfazii, teda procvičuje si učivo mnohem víc než ostatní děti🍀 má appku skolu online, kde známky vidí/ i my vidíme, podle průměru 😉 a už koncem května zhruba ví, co bude mít na vysvědčení, pak záleží kolik známek bude mít "nerozhodně" a jestli zvládne vše opravit...
A Stekanka mě osobně, nesmírně vadí, asi záleží na úhlu pohledu 🤷♀️
Za me je to vsechno o pristupu okoli - predevsim skoly a rodiny. Pokud budu mit skolu jakou jsem mela na 1. stupni, kdy jsem nemusela hmout prstem a mela jsem jednicky, tak je fakt znamkovani o nicem. Ale zmenilo by to slovni hodnoceni? Bylo by tam neco jineho, nez ze ve vsem prospivam a bla bla? Vse se nasi dozvedeli na tridnich schuzkach a stejne jim to bylo k prdu, protoze jasne, ze jsem zlobila a byla zbrkla, kdyz jsem se nudila a jedina moje zabava byla to stihnout co nejdriv a prekonat sama sebe, abych mohla pak na sebe upozornovat, ze uz to mam. - jo a fakt si to pamatuju, ze to bylo takhle. Ve vsem, krome hudebky, ale nikdo se nesnazil abych mela taky co na praci, i kdyz rodice se to snazili vyridit (kdybych odesla, tak musi sloucit tridy, proto nasim naslibovali hory doly, aby me nedali na jinou skolu, ale pak nic).
Na 8letem gymplu jsem pak zazila sok, protoze jsem najednou musela neco delat a ne malo, s latkou jsem byla pozadu oproti detem z jinych skol... prvni rok jsem mela v pololeti 4 z cestiny (hlavne kvuli diktatum, jsem nedoslychava a psala jsem kraviny, sem tam nejake chyby a priserne slohy) a okoli a ucitelky z byvale skoly me litovali, ze gymnazium je "muceni deti" a ze i ti, co byli trojkari na 1. stupni jsou na tom lip, ze mam rodicum rict, ze tam byt nechci. Ale ja jsem tam byla stastna. Ta znamka pro me byla jen to, ze se musim vic snazit a ze proste jsem pozadu oproti ostatnim. Vedela jsem proc ji mam a na cem zapracovat (teda krome te nedoslychavosti). Nejak nevim, v cem by mi slovni hodnoceni pomohlo vic - rodice se zajimali, u ucitelu se informovali a pak to se mnou taky resili. Neco jsem resila rovnou s ucitelama. Vzdy jsem vedela, proc a za co danou znamku mam. co jsou moje silne a slabe stranky. Takze za me je fakt jedno, jestli je hodnoceni slovni, nebo cislem, ale jde o pristup skoly, pedagoga a rodiny.

@pampelina18 můžeš to jít dělat a chtít ten vyšší plat taky, ale k tomu je potřeba nějak úrovně inteligence🙈