icon

Minulé životy u dětí: Jak je vysvětlit?

ladyhacek
9. říj 2021

Minulé životy
Zažili jste někdy něco nevysvětlitelného, že minulý život byl jediné vysvětlení?
Mě se to stalo dnes
Syn 6let, se oblékl do kostýmů rytíře. Chvíli si s bráchou hráli a pak přišel, že si hrají na Kozáky 😮
Nikde to podle mě slyšet nemohl, min od nás ne a pochybuji, že zrovna tohle je učivo v mateřských školách 😮🤷

Strana
z2
ladyhacek
autor
10. říj 2021

@felixfelicis ono nejde jen o tohle jedno slovo, jen u něho mě to napadlo.
Takových slov, situací byli několik, vždy jsem "mavla rukou, to někde slyšel" a tentokrát jsem se zastavila.
Když vám 6 léty předškolák řekne, že si hrajete na třetí světovou protože v první a druhé už bojoval.
Tak se zarazite, ale fajn mohl někde něco slyšet, ale pak přijde s Kozáky ... Tohle je za poslední dny. Situaci kde kroutim hlavou je víc.
A mladší to samé. Každý ať si věří v co chce. Já věřím, že něco mezi nebem a zemí je. Pokud duše hledá rodiče je to krásná představa. Pro mě. Mladší měl zase záchvaty, že někoho vidí - říkal pán,pak duch. Trvalo několik týdnů než se sklidil.
Jsou to děti, mají fantazii. A nevíme co se odehrává v jejich hlavě. Nemusí to nic být, nic znamenat.

ladyhacek
autor
10. říj 2021

@pampeliska1313 ta představa je velmi hezká a kdo ví.
Teď mě napadá ( nevíme ja to je ) tchána jsem nikdy nepoznala, zemřel dřív. Ale prý to byl hodný člověk co by se z vnuků 💩 🙂 . Syn viděl jeho fotku, chodí mu dávat kytky na hrob. Ale jinak o něm nic neví. Ale když někoho potkáme tak o něm mluví jako by ho znal. Vypráví jak chodili na ryby apod.
Tak třeba ta jeho duše si našla právě pro to nás - šel ke "svým"
Já věřím, že něco je. Ať si každý věří v co chce. Má na to právo.

levandule_k
10. říj 2021

@ladyhacek Před lety bych patřila mezi lidi, kteří nevěří na minulé životy a snažila se ti tu představu vyvrátit (zakládala jsem si na své racionalitě 🙂 ), ale nyní jsem někde trochu jinde, ale je pro mě těžké někde říct úplně otevřeně věřím v to, že se duše rodí opakovaně, věřím, že si duše vybírá své rodiče i určité životní zkušenosti, protože ten můj názor působí exoticky.

18moniik
10. říj 2021

@klokanka31 tak aspoň zjistil, kým byl 🙂 i to je fajn

levandule_k
10. říj 2021

@klokanka31 Je dobré, že zjistil, kým byl.

Já se chystám na jednu takovou terapii a není to jenom o výletu do minulosti, ale i o léčení traumat. Ono to chce asi v té minulosti ten zážitek zpracovat, aby pak nedělal dál nepořádek v životě.

levandule_k
10. říj 2021

Děti jsou chytré ony poznají před kým můžou svobodně mluvit o svém zážitku a když ví, že je dospělí odsoudí a nepochopí, tak nic neříkají.

sudylichozrout
10. říj 2021

@18moniik Take jsem se to o sobe dozvedela. Nadla jsem se pak i historicky. Je o "mne" celkem dost zaznamu. 😂 Nebyla jsem nikym slavnym vi tak. Ale zkratka z urcitych duvodu je ta ksoba dohledatelna.

mafulin
10. říj 2021

Ano, syn má necelé čtyři roky a často mi říká věci, které nemůže vědět, nebo mluví o tom, co bylo předtím. Říká, to jste s tatínkem ještě nebyli na světě. Od mala opakuje, že chce být stavitel. Říkal, že dřív stavěl kostely. Jsou to takové střípky, prostě mu něco naskočí a pak když z něj pacim další informace, tak už je zase preply tady a teď a nic víc mi neřekne. Ale řekla bych, že to s věkem slábne, že dřív to bylo častěji.

klokanka31
10. říj 2021

@levandule_k Taky bych chtěla na regresi, nejen ze zvědavosti, ale obávám se že bych to nedala.

sudylichozrout
10. říj 2021

@klokanka31 Je to hodne tvrde a muze te to hodne rozhodit. Az zmenit.

klokanka31
10. říj 2021

@sudylichozrout No právě 🤔 manžel říkal že si musel asi 7x projít poslední chvilky života na popravišti, furt dokola, a že to nebylo nic pěknýho. Že pokud duše z těla vyletí, tak v tý regresi ho pošlou o pár okamžiků zpátky, dokud ta duše nezůstane v těle. Pak že se minulost definitivně uzavře nebo co 🤔

18moniik
10. říj 2021

@sudylichozrout fakt jo? Paaaani, ale to je super, že se i v dnešní době můžeš o své minulosti něco dozvědět. Ať už to bylo cokoliv 😁🙂

18moniik
10. říj 2021

@klokanka31 i já jsem závěr života na regresi opakovala asi tak 6-7x,dokud to nebylo ok 🙂
Ale pak jsem se cítila tak krásně volná 😊😇

sudylichozrout
10. říj 2021

@18moniik Presne, ja mela 10 sezeni.

levandule_k
11. říj 2021

@klokanka31 Tak mě překvapilo, že je to občas tak drsné, jak tady psaly holky. Já jsem četla o trochu jiném způsobu regresní terapie, kdy ty jdeš s terapeutkou do meditace, ona je docela silné médium, takže je schopna vidět, co prožíváš a vede tě těmi událostmi. Většinu zátěže vezme na sebe, takže psychickou a fyzickou bolest necítíš tak intenzivně. Pokud něco vidět nechceš, tak nemusíš, ona ti tu scénu popíše. V té minulosti si zpracováváš svoje bloky, provádíš odpuštění.

rejalin
11. říj 2021

Já si pamatuji, že když ségře byly cca 4 roky, tak jednou pozdě večer sešla dolů do obýváku s takovým tím napůl spícím výrazem a prohlásila " když zemřel Ježíš Kristus, sedmého dne jsem se narodila", pak se zase otočila a šla spát. Jako má to asi i racionální vysvětlení, třeba si s ním někdo povídal o Ježíšovi (moc nevím teda, kdo by tak mohl) a pak se jí z toho v hlavě zrodilo tohle. Ale i tak nás z toho docela dlouho mrazilo 🤷

vendelinka08
11. říj 2021

@ladyhacek ja tomu věřím, děti jsou čisté a vnímavé duše...velmi otevřené... takže ano, jako malá jsem byla k tomuto hodně vnímavá, spousta věcí se mi vynorila dříve nez se stala. Až mi z toho nebylo fajn. No, každopádně vzdy budou lidé, co myslí racionálně, nevěří těmto věcem a nemá smysl se s nimi o tomto bavit. A pak jsou lidé, co věří.

odula
12. říj 2021

Tak abyste to věděly - žijeme v simulovanym světě a vzpomínky na minulý životy jsou glitche v matici. Programovací chyba, kdy se vědomí jednoho NPC intersektne s druhým. Špatně definovana proměnná. Tak.... muhehehe

madamas
12. říj 2021

Kamarádčin syn kolem třetího čtvrtého roku začínal větou ,, Když jsem byl starý dědeček"... Např. Když jsem byl starý dědeček tak se na mě babička často zlobila. Když jsem byl starý dědeček musel jsem nadělat dříví aby nám nebyla zima...Mluvil o chaloupce kde žil, o lese kam chodil..Pak jako když utne a už to nikdy neřekl. Kdybych tomu několikrát sama nebyla svědkem tak bych nevěřila jak přesvědčivé to může být.

sylvka
12. říj 2021

Tak to nás Adam byl asi kněz.nikdo z nás není věřící a on začal nosit křížky a že věří v Boha a někdy si s ním i povídá . Má rád kostely ..
Nevím jak k tomu přišel...

odula
12. říj 2021

@sylvka ne nutne. Ja jsem tenhle "volnej pristup" k "Bohu" jako mala mela taky. dokonce jsem prisla za mamou ze se chci nechat pokrtit. A to byl jeste komunismus prosim, takze no chance ze bych to nekde slysela ve skolce nebo neco. to nemusi vubec souviset s nejakym hypotetickym minulym zivotem.

pampeliska1313
12. říj 2021

@sylvka tohle jsem měla taky. Vždycky jsem inklinovala k víře, bohu, modlila se sama od sebe, nikdo z rodiny není věřící, když jsem už uměla číst, četla jsem si bibli… ale jak se říká, víra buď je, nebo není a člověk to musí mít v sobě. Viděla jsem bibli, líbila se mi a to to spustilo.

18moniik
12. říj 2021

@levandule_k to je dost možné. Tohle vypadá na regresi vyloženě přes médium. Určitě to pomáhá s funguje hodně podobným způsobem jako regrese "na vlastní kůži". 🙂😊

vladusa85
12. říj 2021

@ladyhacek Nic není nemožné. Já jsem v minulém životě byla blonďatý kluk jménem Martin a někdo na mě prováděl pokusy (dost často se mi o tom zdálo ve věku 3-5 let, také jsem už v tomhle věku věděla, že jsme jen kostry) a cca do 3 let jsem měla noční děsy nebo jak se tomu říká. V mém ranném dětství nebyl ani internet, televize byla jen černobílá , zrnitá s lazením na šroubovák 😂 a krom pár dětských knih jsme doma žádnou chytrou literaturu neměli. Žila jsem na vsi, v hospodářství se zvířaty a do školky jsem nastupovala až v 5 letech. Netuším dodnes, kde jsem k tomu mohla přijít, ale dost barvitě si to dodnes pomatuji 🤔

Strana
z2