Nosí se kornouty se sladkostmi první školní den?
První školní den se blíží a já s hrůzou zjistila, že se prý do první třídy nosí kornouty se sladkostmi. To jako opravdu? A to hned první den? Vždyť tam budou jen hodinu. 😱🤷♀️
@swan42 jenže! Otázce, jestli se to nosí, třeba já rozumím tak, že je to zvykem celé třídy, třeba jako dávat kytku na konci školního roku... takže za mě je odpověď spíš opravdu, že nenosi...to, že to (až na vyjimky) má pár děti ze třídy, podle mě neznamená, že je to běžné a že se to nosí... z toho autorita dotazu chápu, že by ho opravdu chtěla koupit jen v případě, že to bude mít většina třídy,aby její dítě nebylo jedno z mála, kdo to nemá... a to podle diskuze nebude, takže nemusíme bojovat za to, že se pár jedinců někde najde. A kdyby bydlela tam, kde je to zvykem, asi by to věděla..
@fifinka2020 Tohle ale nikdo nezpochybnuje. Kdyz to neni zvykem u ni ani v okoli, tak neni duvod, aby to kupovala. Pozastavujem se nad tim agresivnim pristupem k rodinam, ktere kornout kupuju, presto ze ziji tam, kde to neni zvykem. Hned jsou to idioti, kteri se chteji delat lepsi a zcestovali (ano, taky me prekvapilo, ze kornout ma takovou moc 😅) a nikdo nebere v potaz, ze i v Cechach je to lokalni zvyk a rodice tak treba diteti koupi kornout, protoze ho sami jako mali meli a prijde jim to normalni.
Tak ať to nějak zakončíme. Z 27 žáků mělo kornout 10. Jeden domácí s popcornem velký, pár středních, ale více malých. Paní učitelka okomentovala tak, aby její poznámku pochopili rodiče a děti se necítily špatně, že přišly s kornoutem. Kornouty ležely na lavici, dneska něco děti snědly, 80% šlo do úschovy na někdy. Květiny byly tři, předali rodiče při podepisování papírů.
U nás fakt nikdo s kornoutem, naopak škola měla připraveno občerstvení pro nás. 👌🏼
Takze vic nez tretina, to mi neprijde malo 🤷♀️
U nas obrovske kornouty vsech 24 zaku 🤣
@ai30 Přesně,tahle diskuze děla s těch co nosí kornout úplně pitomce,jakoze pomalu chudak dite které má kornout. Přitom dětem v tomhle věku je úplně fuk ze třeba bude jediné, naopak si bude připadat,ze má něco víc. Sebevědomí srazí dětem rodiče svýma předsudkama. U nás před školou měly kornout snad všichni prvňáčci.
Tak u nás na dvě třídy 2 kornout a 4 kytky (ty byly od ukrajinských dětí, tak je to u nich možná zvykem).
U nás 5 kornoutů z 31 dětí, jeden sladkosti pak rozdal, ostatní si je zase odnesli. Kytku měla jen jediná holčička. Aktovku tak polovina.

@swan42 No a? I kdyby říkali ta s kornoutem,tak ať si to říkají, můžou taky třeba říkat ten s brejlema,ta nejmenší, nejtlustejsí atd. Především to mají od rodičů kteří takhle hloupé vsechno komentují.