Oběd ve škole v případě nemoci dítěte

daisy1
24. únor 2017

Přemýšlím, proč nemůže vzít rodič nemocnému dítěti opakovaně oběd domů, u nás může vyzvednout v případě nemoci jen ten první oběd, ostaní musím odhlásit nebo propadnou. Za mých let, kyž jsem měla nemocnýho bráchu, vyzvedávala jsem mu oběd celý týden. Je fakt, že už je to nějaký pátek...

evulinkab
24. únor 2017

No protože strava je dotovaná státem jen první den nemoci dítete, pak už by jste si musela zaplatit plnou castku za ten obed(v ty následující dny)

betelgeuzz
24. únor 2017

Obědy jsou pro děti dotované a dítě má na ně nárok jen v případě, že ve škole je. Některé jídelny prodávají obědy cizím strávníkům, ale již za plnou cenu, takže nejspíš by sis je za tu plnou cenu koupit mohla. A k tomu propadnutí, ty propadnuté obědy se prý počítají taky už za plnou cenu. Aspoň takhle jsme na to byli upozornění na třídních schůzkách.
Mám pocit, že tato úprava je celkem nová.

daisy1
autor
24. únor 2017

díky

daisy1
autor
24. únor 2017

no a kdyz je stredoskolak na intru, je nemocny treba 3 dny, od skoly ma celodenni stravu? To se mu taky zrusi? A jidlo si resi sam?

luzmaria
24. únor 2017

u nás ve škole mají děti na obědy kartičku, při výdeji oběda si "pípnou" . Takže když chybí, nic se jim nepočítá, protože si oběd nevyzvedli. 😉

barchen
24. únor 2017

@daisy1
U nas na intru nemocni zustavat nemohli (predpisy hygieny) a obedy ci celodenni strava se rusila u vedouci 24 hodin predem.Pokud se to nestihlo,rodice to zaplatili,hradilo se predem,preplatek se zohlednoval dalsi mesic.