icon

Od kdy jste nechali dítě samo?

gryfis
28. dub 2021

Docela by mě zajímalo od kdy jste nechali, nebo byste nechali dítě delší dobu samo. Tedy od jakého věku a na třeba i čtyři hodiny. Příklad: ze školy (třeba už z první třídy) by dojelo s ostatními dětmi domu busem a bylo doma než přijdete z práce, nebo jet na delší nákup, ke kadeřníkovi atd atd.. Prostě od kdy je třeba bráno, že to zvládne samo a teď ani nevím, zda to není nějak dáno zákonem, do jakého věku nesmí být samo?

Strana
z2
martt
29. dub 2021

@klea81 Sam ven chodí , ale je hodně bojacný. Takze na dětské hřiště chodi jen kdyz tam nikdo není. I když mu říkám at si jde ven, ze tam jsou deti tak nejde . Ale my máme i zahradu. Jinak do skoly a ze školy uz sam chodí, ale ma to kousek a bydlíme na vesnici.

kvetak78
29. dub 2021

kluk byl sám cca od 8 let sám i 6 hodin, jinak to nešlo, jsme spolu sami a do práce jsem nějak musela, ale on je prostě vycvičený, nikdy se nic nestalo, teď je mu 11 a v týhle "úžasné" době je sám od 6:00 do 16:00, zajde si nakoupit, projít se, zvládá školu sám.....ale je mi z toho úzko, že je takhle sám, vynahrazumeme si to o víkendech

korin
29. dub 2021

@kvetak78 Je fakt dobrej, že to zvládá dlouhodobě, je něco jiného být sám kvůli mimořádné situaci a něco jiného denně. Prostě to občas nejde jinak, ale vím, jak se kolegyně v práci bojí, co kluk doma vyvede...

fire85
13. kvě 2021

@zelenaesmolda ty se ráda pleteš do čeho ti nic není co? paní píše že to bylo u ní, tzn. třeba před 25 lety.a to jak si to v dnesní době kdo udělá je na každem rodiči. já nechávám 7 leteho kluka taky hodinu doma a co? ty vypadáš že budeš děcku za prdelí ještě ve 20.

petrasipkova1
13. kvě 2021

Mám skoro 6 letou a nezůstala by doma sama ani za nic, je pořád s náma, je to strašný bojínek, navíc je tedy na to ještě v mých očích "malá " neotevře vrata, nemá sílu na to otočit klíčem v zámku, když sluníčko trochu zkříží dveře, nemám u ní ani jistotu, že by správně přešla silnici, je to pěkný zmatkař, který si pořád plete pravou stranu a levou a musím jí třeba na kole pěkně hlídat, apod. Včera jsem ji ve městě vyzvedávala z kroužku a ty děti co bydlí ve městě kousek jsou zvyklé chodit takhle samy, a právě jedna taková maličká sama holčička frčela po silnici na koloběžce a chtěla mi vlítnout před auto, jet tam nějaký pirát, nevim nevim, je to za mě strašný risk. Mám v sobě takovou hranici 3. třída, mě máma 1. a 2. třídu vozila do školy a žiju ted uplně samostatný život, o nic mě to neochudilo 😀

zelenaesmolda
13. kvě 2021

@fire85
Ve 20 bude samostatna a bude mit rozum,o 7 letem decku se tohle rict neda.
Uz vidim,jak si ten 7 lety poradi kdyz zacne treba horet...

konidana
13. kvě 2021

@zelenaesmolda prostě to uhasí, ne?

(...synovi se to stalo, asi v 7 nebo 8 letech, mu chytl tuk na pánvi, když si chtěl dělat palačinky. Když jsem přišla domů, skoro nic jsem nepoznala... až časem odevšad s párou vytejkaly ty černý saze😅)

korin
13. kvě 2021

Když jsem od syna v těch 6 letech odcházela, upozornila jsem ho, že nezamykám, aby v případě požáru mohl utéct... Naštěstí se nic nestalo (asi proto, že tehdy ještě nevařil, teď už bych se bála víc).

caren83
9. dub 2022

@gryfis Dcerka má 7 a zatím sama doma nebyla dýl než 45 min 🙂 ne že bych ji nevěřila ale ještě na to nemám ty správný koule nechat ji dyl samotnou ,i když je skvělá a moc šikovná 🙂

Strana
z2