icon

Podpořte petici pro návrat dětí do škol.

teru_k
11. dub 2020

Ahoj všem, můj syn mě poprosil, abych začala řešit, že nechce být pořád doma. Tak jsem se rozhodla založit svoji první petici a trochu ho podpořit. Petici najdete zde:

https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za...

Děti chtějí do školy, stýská se jim po kamarádech a mají nárok na kvalitní vzdělávání. Zavření škol do září nevyřeší problém, děti budou muset fungovat nějak i v létě.

Pojďme je podpořit a bojujme proti strachu a šíření paniky!
Děkuji za každou podporu či sdílení!

Tereza

P.S. Podepsat můžete, ikdyž nejste zrovna rodiče dětí školního věku.

marulu
16. dub 2020

@marcicek84 evidentně máš velmi dobré znalosti epidemiologie, že přesně víš, kdy se má co rozvolnit a zrušit. Myslím, že i odborníci někdy tápou, ale lidi to ví úplně přesně. Neboj, až přijde ta správná doba, tak se roušky zbavis, ale psát k tomu petice je směšné.

klea81
16. dub 2020

@marulu máš pocit, že oni vědí co dělají? kdybych ho měla nepodepisuju petice ;o)

klea81
16. dub 2020

@marcicek84 se nám ty petice tříští...další o rouškách https://www.petice.com/rouky_jen_v_obchodech_ve...

puhelin
16. dub 2020

@marcicek84 Promin, ale co pises, je k smichu. O jakych pravech tu pises? Mas pocit, ze byt ohleduplna ke slabsim je neco spatneho, neco, co uz je ve 21. stoleti nemoderni?
Proc rousku nosi lekari? I ve vedrech? Protoze jsou jednoduse ohleduplni ke svemu okoli. I moje 3leta dcera si ji bere vzdy ven, automaticky. Vi, ze to nedela pro sebe, ale s ohledem k ostatnim.

klea81
16. dub 2020

@puhelin o když jdu po ulici, kde nikdo není, tak bezohledně nakazím koho? nikoho, ale roušku mít pod pokutou musím. Já si ji nemám problém nasadit i v lese, když někoho míjím, ale stačí dodržovat odstup a nad 7 metrů vir fakt neskáče. Takže mi dává větší smysl přikázat distanc než slepě prosazovat roušky do bezvědomí.

puhelin
16. dub 2020

@klea81 Jakmile se v tom narizeni daji ulevy, pak si Cesi vzdycky najdou skulinku.
Tak jako kdyz se reklo, ze pri sportovani, vc. cyklistiky, byt rouska nemusi. Razem tu na vesnici vsichni do kramu na kolach vyrazili bez rousek. Prestoze nesportuje nikdo z nich.

Jen me zajima, jak se to neustale nasazovani a sundavani provadi sterilne? Vzdyt ta rouska te spis ohrozuje, kdyz to takto delas. :(

marulu
16. dub 2020

@klea81 jo, myslím, že odborné skupiny ví co dělají, není to lehké vyladit, fakt jim to rozhodování nezávidím. Vláda, zvláště někteří, mají tendence si honit PR a podléhat peticim a jiným faktorům, což se mi nelíbí. Nesouhlasím úplně se vším, ale celkově si myslím, že ví co dělají.

marulu
16. dub 2020

@klea81 jenže jak dlouhodobě prikazes sociální distans,to je přece snazší mít roušku,ne? Když jdeš sama po ulici a máš roušku staženou, tak ti pokutu nikdo nedá, resp. musel by to být totální blb, aby dal, jenže totálně to rozvolnit nejde, právě proto, že lidi jsou sobci a hledí je na své pohodlí...

klea81
16. dub 2020

@puhelin jakože když jdu přes prázdné město do lesa, tak se ta rouška cestou infikuje? Asi ne. Pokud jdu 1x týdně do obchodu, tak ji mám celou cestu, sundám za gumičky až doma a ihned vyvařím.

klea81
16. dub 2020

@marulu ne já chci radši distanc než roušku ve 40 st., už teď jak je mírný kopeček, tak se zadýchávám a to jsem mladá v kondici bez astma, alergií a tak. Nechápu, jaktože se v tom ještě nikdo neudusil :D No možná udusil, ale o tom se teď nepíše.

klea81
16. dub 2020

@marulu už byla pokuta i za bez roušku v lese, bohužel

marcicek84
16. dub 2020

@puhelin prosím tě, to není k smíchu, pokud ty jsi na ta svá práva kapitulovala, je to tvá věc, já nežiju v Číně, takže se o ně hlásím....
na veřejném prostranství by měl platit soc. distanc a neshlukování se, nejsem hlupák, abych to nedodržovala, ale že mám trpět že to vláda neumí vyřešit jinak, to se na mě nezlob, souhlasím s @klea81 a k té ohleduplnosti, rizikové skupiny by se měly konečně izolovat a být ohleduplné zase k nám, abychom to zvládli ekonomicky, my jsme ohleduplné k nim byli ale trvale toto nelze po všech chtít, už jsem to psala několikrát, takže se k tomu již vracet nebudu, jde o vzájemnou ohleduplnost, tím, že se v létě zkolabuju kvůli toho, že rizikové skupiny se stejně budou držet doma, mi už k smíchu nepřijde...opravdu mám strach o své vlastní zdraví a i o zdraví mého muže nebo mé dcery, ale kvůli dlouhodobému přehřívání organismu

ninive211
16. dub 2020

@puhelin Což je samozřejmě zase nepochopení nařízení, že...ano, řeklo se, že na kole být rouška nemusí, ALE v přírodě, lese, tam, kde nehrozí hromadění lidí, rozhodně ne v obci, na cyklostezce...
Jinak teda já patřím k těm, které rouška fakt nehorázně sere (a to ještě nenosím brýle jako chudák manžel), díky ní mám zase příšernou pleť a celou radu od beďarů a to prosím ještě nezačala opravdová vedra! Už současný stav kolem 20 st je dost na hraně s těma rouškama, v létě si to nedokážu vůbec představit a nosit ji odmítám. I díky ní nechodím ven denně, ale fakt jen tehdy, když mi už doma hrabe...hlavně ale je mi líto dětí, syn si roušku prostě nevezme a ne a ne, včera jsme mu ji dokázali uvázat vůbec poprvé a nechal si ji asi 5 minut, takže tak...bohužel za 2 měsíce bude mít 3 a už teda není "osvobozen" od roušky...z legrace říkám, že ho snad budu prohlašovat za autistu, ti totiž mají výjimku z nošení roušek (ze stejného důvodu vlastně,že prostě nechápou smysl a nelze je přesvědčit,je to narušení jejich stereotypu, vadí jim...)
A k tomu, že roušku nosí lékaři - jenže oni nosí tu chirurgickou jednorázovou zdravotně nezávadnou roušku, ne neprodyšný podomácku vyrobený látkový hadr, navíc v nemocnicích bývá obvykle klima a nepracuje se při teplotách 25+.

marcicek84
16. dub 2020

@puhelin a ještě bych si vyprosila přestat požívat ten ublížený tón a podsouvání mého sobectví, my své babičky a dědečky chráníme a bude je chránit dále, nakupujeme jim, nespoléháme na jejich pomoc s dcerou, snažíme se je ničím neohrozit, jsou izolovaní, proč se neizolují ostatní, proč se zbytu národa nedá prostor k životu? Ten vir s námi zůstane a dlouhodobě toto nikdo v demokratické zemi nevydrží a pokud za velkých ekonomických zrát, lidé budou živořit, bude se krát, možná i zabíjet pro chleba, protože budou skupiny, které to zruinuje, to tady opravdu chceme???Myslím, že tohle po nás tedy ty osoby co by se měly izolovat chtějí? A není to spíš od nich sobeckost? No takže to sobectví se dá vyložit různě, já bych ráda zachovala naše země, tak jak je známe pro svou dceru, to neznamená, že nechci chránit rizikové skupiny, chce to dělat jiným způsobem...příklad zdravotníků je mimo mísu, ti se s virem přímo setkávají, mají mít respirátory, to ze stát není schopný zajistit, proto za jeho selhání nám nařizují roušky, to je tak nízké, chytrá karanténa už dávno měla fungovat, proč se zase odkládá až na 1.5.??? nezdá se ti to divné??? lidé si naštěstí všímají...

ninive211
16. dub 2020

@klea81 Proboha, a jakej zabedněnej idiot dal pokutu za "neroušku" v lese???? Leda že by šlo u skupinku více osob a šlo zároveň o shlukování...pokud jdeš sám nebo ve dvojici a široko daleko v dohledu nikdo není, proč rouška? (samozřejmě mít teda roušku po ruce a vidím-li v dohledu cizí osoby,tak si ji teda nasadím...btw. tahle to tu dělá 99% normálně smýšlejících lidí u nás)

marcicek84
16. dub 2020

@ninive211 u nás roušky lidi nosí už na čele a sundávají jen jak se objeví strážník, takže nevím na co si tu kdo ještě hraje...že se to dodržuje? kdo a kde??? ano dodržuju to já jak vůl a píšu na diskuzi, že se to musí změnit a ještě jsem označena na sobce...druzí nepíšou a dělají si podle sebe, takže chraňme nejen ostatní ale i sebe a svůj zdravý rozum a i své vlastní zdraví...

marketa11112
16. dub 2020

@klea81 ale. Ja mam mirne astma, alergii. Paradoxne pred pylama me rouska spis chrani. Vcera jsem zvladla v rousce nekolik hodin. Holt do kopecka jdu pomaleji. Na rovince se dvema vrstvama bavlny, nebyl problem. Mam pocit,ze vetsina lidi to prehani a fakt si vymysli. Jo rouska neni tak slusiva, neni videt super make up. Pri vetsi namaze se clovek trochu zafuni. Ale stoji to za to. Nenakazite pripadne pulku mesta nebo treba jen starickou sousedku od vedle. A kazdy zachraneny zivot stoji za to. Cesi jsou fakt sobecky, sebeztredny a neomaleny narod.

ninive211
16. dub 2020

@marcicek84 S tvými názory dost často nesouhlasím, ale nyní 100% souhlas. Roušky zrušit co nejdřív a ponechat max. na místech uzavřených, kde se lidé delší dobu zdržují jako MHD, obchody, nemocnice. Jinde nemají smysl. A ano, v současné době si myslím už většina lidí ty roušky trpí už jen z toho důvodu, aby je neudal někde nějaký agilní debil, že je na ulici bez roušky...u nás zatím lidi ve městě roušky poctivě nosí (99% z nich), ale jakmile vyběhnou do obory, vidíš, že si je za rohem hned sundávají (logicky)

marcicek84
16. dub 2020

@marketa11112 a proč se neizoluješ? nebo nenosíš respirátor, už se dá sehnat, dá se sehnat i filtr do roušky, můžeš se chránit sama, nepotřebuješ všechny kolem...je pohodlnější to chtít po všech bez rozdílu, já vím...

heligona
16. dub 2020

Já si všímám, že členové vlády do médií odkývají každou krávovinu, sem tam zmíní nějakou tu petici, aby si ti uřvanci připadali důležití .... ale nakonec se stejně zařídí po svém (a za mě jen dobře).

marketa11112
16. dub 2020

@shaun40 dekuji za cislo.
@betelgeuzz cetla jsem, dekuji.
@marcicek84 prave, jak mam vedet,co bude za dele nez mesic? Hledam novou praci. Pokud najdu to, co potrebuji, nebudu o ni chtit prijit. Pokud nenajdu,klidne misto ve skolce prenecham nekomu,kdo ho v te chvili bude potrebovat vic. Ja ted proste nevim.

marcicek84
16. dub 2020

@heligona jak s těma školama, to dali na petice...no nic jdu ven na zahradu bez roušky, když je tam tak hezky...

@marketa11112 školce bych odpověděla, že předběžně mám zájem, ale že závazně potvrdím až po zaslání podmínek pobytu dětí ve školce a aktuální epidemiologické situaci, že teď nelze jednoznačně zhodnotit

marulu
16. dub 2020

@klea81 pokud někdo dostal pokutu za to, že byl bez roušky v lese a byl tam sám nebo se svojí rodinou, tak je to samozřejmě blbě, ale kvůli ojedinělému excesu je blbost zrušit roušky všem. Ty to máš evidentně v hlavě srovnany, buď si vezmeš roušku nebo se druhému vyhnes, ale spousta lidí to takhle nedomysli, to mi věř.

marulu
16. dub 2020

@marcicek84 víš co by mě zajímalo, jak chces izolovat všechny rizikové. Můžeš zavřít domovy důchodců, to jo, i když taky to nelze věčně. Ale pak je spousta seniorů, co žijí doma a taky se třeba chtějí jít projít, a pak je spoustu rizikových v ekonomicky aktivním věku, ty taky všechny odstavis? To nemluvím o tom, že i ty můžeš být riziková. Nikdy nevíš kdy se to rozjede nějaká nemoc a nemusíš o ní ani vědět nějakou dobu.

marketa11112
16. dub 2020

@marcicek84 Jsem s detma doma. Do mesta jezdim jednou za 10 dni na nakup ( nam a rodicum) a vyridit potrebne. Ale i na prochazku s detma u nas, ji mame. A v pohode. Spis je mi lito lidi,kteri delaji fyzickou praci, nez nekoho,kdo se jde projet na kolobezce.

marketa11112
16. dub 2020

@marcicek84 asi jim neco obdobneho napisu. Protoze jaksi nevime, co bude za tyden, natoz za takovou dobu.

marcicek84
16. dub 2020

@marketa11112 ale o ty lidi jde...
@marulu psala jsem to nekolikrat domovy bez navstev,nebo navstevy pres sklo co by ne,starsi pri prochazce jak se nakazi,v nejhorsim si vezmou rousku s filtrem,pokud se boji a hold to shlukovani a odstup 2 m zrusit nikdo nechce,takze kde je problem? Muzu byt rizikova i ja,ale ja to risknu,asi to je moje vec vic nez tvoje...Ostatni rizikovi maji mit ulevy v podobe prace z domu,pokud to charakter prace umoznuje (ti silni alegici a astmacici obvykle v prasnych a horkych provozech ani nedelaji,resp.pokud jim doted nevadily,tak jim asi tezko muze vadit nejaky koronavir).A ano budou i individualni pripady, ktere by mel vyresit stat, ale drazsi nez nechat lidi dlouhodobe na OCR to nebude...

marcicek84
16. dub 2020

@marulu jak jsem psala nouzovy stav urcuje povinnost,takze o tom se asi netreba prit,uvidime co prijde po skonceni nouzoveho stavu,jak bude vlada klickovat...

klea81
16. dub 2020

@ninive211 dostala ji doktorka z ARO z VFN Praha, která se stará o kovid. pacienty a šla si večer zaběhat.... 🤢

klea81
16. dub 2020

@marketa11112 já make up nenosím, takže u mě to fakt není o make upu, naopak jsem s rouškou asi ještě mladší než normálně, protože mě dnes v zasilkovne oslovili v 39 letech jako slečno 😅 takže já bych ji správně měla velebit, ale mně se v ní dnes ve 23 st dýchalo těžko. A sami rehabilitační pracovníci varují, že dýchání nesmí být namáhavé jinak si námahas krk a bude tě bolet hlava.

Strana