Podpořte petici pro návrat dětí do škol.
Ahoj všem, můj syn mě poprosil, abych začala řešit, že nechce být pořád doma. Tak jsem se rozhodla založit svoji první petici a trochu ho podpořit. Petici najdete zde:
https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za...
Děti chtějí do školy, stýská se jim po kamarádech a mají nárok na kvalitní vzdělávání. Zavření škol do září nevyřeší problém, děti budou muset fungovat nějak i v létě.
Pojďme je podpořit a bojujme proti strachu a šíření paniky!
Děkuji za každou podporu či sdílení!
Tereza
P.S. Podepsat můžete, ikdyž nejste zrovna rodiče dětí školního věku.
@ilonne umozni,znamena,ze do toho nekoho nuti?Tvoje koncepce byla na bazi povinnosti,takze...
@alcar u vás chtějí dělat i školu jen pro pracující rodiče? Tam uz mi to přijde diskriminační. Do školy by měli vzít všechny děti a zajistit jim výuku normálně s učitelem, ne s druzinarkou nebo asistentkou. Pokud by neměli kapacity personální nebo prostorové,tak radši ať chodí jen půl týdne, ale do opravdové školy než pořád do nějaké hlídací skupiny. A distanční vzdělávání by se po otevření škol mělo ukončit,kdo zůstane doma, tak ať si dodelava úkoly jako když je dítě nemocné.
@alcar tak to je hlavní.... 🙂 Já vím, že občas někdy někoho slušně poprosili, zda nemůže být doma, že jim to nevychází....
A jídlo, no kuchařky chtějí mít taky volno 😀 Hlavně, že nejsou hlady .-)
Jinak skoly delit na pracujici a nepracujici rodice je naprosta hloupost,to by melo byt na zajemce a nezajemce a ted tech nezajemcu bude hodne,80 procent OCR to bude neco...takze...
@alcar no já v tom smysl vidím, určitě v menším kolektivu snížis pravdepodobnost, že tam přijde někdo nakazeny, určitě lépe ohlidas hygienu, aby si dobře umyly ruce, jestli nějaké dítě prska na hračky a tak a snadněji ohlidas, aby měly roušky, pokud je budou muset mít. U nás ve školce může byt za normálních okolností 28 děti, což mi už i normálně přijde dost
@marulu neřekla bych, že distanční studium se dá úplně ukončit. Viz rizikové skupiny a další, podle toho, jak stát klade podmínky.... Plus učitelek na prvním stupni není tolik, budou se muset vzít z druhého stupně a ty distanční studium provádět musí. Takže to pak nevychází.... Osobně bych některé družinářky nebo asistentky nezatracovala. Část z nich není špatná, alespoň u nás....
@marulu tak ten system ale nastaveny neni,je dana distancni vyuka a skoly se oteviraji jen pro zejemce,tedy i ty deti budou delat to,co maji delat ti distancni...takze ucitele budou ucit deti ve tridach a pak i online ty doma,snad vedi co chteli,protoze tohle teprve bude zaprah,kdyby ty skoly nechali otevrit,ted by nemuseli resit plno zbytecnych veci,hlavne ze se podepisovala petice a protoze mela vic jak 80 tis.podpisu,tak ji na vlade vzali vazne
@marcicek84 tak já myslím, že si teď odpočinuli dost a ten měsíc a kousíček to zvládnou v pohodě.
@blondynka400 to by meli,ale pockej,po tydnu to zase zacne knikat...
https://ceskavec.com/2020/04/znamy-nemecky-pato... a neco malo proti hysterii
@marcicek84 to je stabilní stav, to bych neřešila. Ale zase abych byla spravedlivá, není to většina, je to jenom část, ale umí to hodně nahlas 🙂
@blondynka400 já vůbec nezatracuji druzinarky a asistentky, vím, že jich je řada výborných, ale přijde mi, že děti jsou zvyklé na určitý styl své paní učitelky a stačí když třeba 2dny není a už to vnímají jako něco náhradního
@marulu to možná ano, ale zase si myslím, že si po pár dnech zvyknou. Ono stejně když to má být max 15 dětí, tak někdo prostě bude nebude mít jinou učitelku. U nás je třeba normálně učitelka + družinářka (asistentka), protože je ve třídě 32 dětí (první třída). Mají to tak nějak rozdělené, aby se všem dostávala řádná péče, když jich je tolik a funguje to. Učitelka teď byla dost nemocná, tak jí zastoupila, komunikovali spolu co a jak mají dělat a fungovalo to úplně normálně.... Takže za mne se to dá, je to jenom o lidech
@blondynka400 no u nás je to hodně o tom, že naše učitelka je výborná a má děti moc ráda a oni to z ní cítí, je to skoro jako mateřský vztah, dcera nikdy neřekla na paní učitelku špatné slovo, ale jakmile je učí asistentka, tak si doms stěžuje na to a ono, ale evidentně to tam takhle řeší děti mezi sebou, přitom já si o asistence myslím, že je fajn a kdyz je učí, tak má vše domluvené s učitelkou, ale ty děti to evidentně vnímají jinak a tim se mění jejich motivace
@marulu asi je to hodně o lidech a o tom, nakolik je práce učitelky s asistentkou stejná a nakolik jsou stejné osobnostně. U té mladší je to super. U té starší se vystřídalo asistentek několik (nejdřív z kapacitních důvodů, teď mají potřebují některé děti svojí, ale stále působí občas i pro všechny). Ani jednu dcera neměla ráda a tu poslední úplně.... Ta kdyby jí měla učit, tak tam asi radši chodit nebude 😀
@marulu az ted se divam, ze tam mam preklep. Celou dobu mam namysli skolky, ne skoly. Ale kdyz nad tim tak premyslim, tak bych se vubec nedivila, kdyby tohle zavedli i pro skolni deti. Kdyz uz o tom uvazuji ve skolkach (o te snizene kapacite tridy), tak mam obavu, ze to tak dopadne i u skolaku. Ty rousky snad nebudou povinne ani v tech skolkach, kdyz nemusi byt ve skolach, ne? A to sireni viru velky vs. maly kolektiv mi prijde prast jak uhod...ale jen muj nazor. 😊
@alcar no jasně, že kdyz tam přijde jedno nakazeny dítě, tak nejspíše někoho dalšího nakazí, jen statisticky je menší šance, že když jich bude min. Zcela jistě budou přísnější opatření v hygieně, rozestupech u stolu, vzdálenosti posteli od sebe. Jen je otázka, jestli to bude nějak centrálně regulované nebo to bude na jednotlivých zrizovatelich
https://www.novinky.cz/diskuze/40320939 a zase Prymula cpe lidem nekolikamesicni noseni rousek a lidi se bouri,ze upadl na hlavu,ze zo neni jen trochu neprijemne,ale extremne neprijemne,takze za chvili se jim narod vzbouri,to jsem zvedava co s tim pak budou delat...
@marcicek84 hned rano to na me vybaflo a mela jsem po nalade. 😂 Ten chlap je fakt blazen. Zitra to bude zase beztak cele prekrucovat.
@alcar https://ceskavec.com/2020/04/znamy-nemecky-pato... pocti si o p.Prymulovi...jinak jak vidno rousky v lete u lidi moc uspech miti nebudou,uz ted je zacinaji lide porusovat...
@marcicek84 Co budou dělat až se lidi vzbouri a přestanou nosit roušky..... Odpověď je přece jasná, ve chvíli, kdy kvuli tomu žacnou narůstat nemocní, tak stopnou veškeré rozvolnovani a budeme zase sedět doma........ Já prostě lidi nechápu, včera jsem šla do práce pěšky, 25 minut svižnější chůze, schválně jsem si nechala roušku celou dobu, nejhorší to bylo prvních 300m a to jsem šla zrovna z kopce(takže psychika), celá další cesta tam i zpátky už úplně v pohodě. Radši budu nosit roušku 1/2roku než sedět doma. Chci normální život, klidně s rouškou.
@marcicek84 ten článek je docela tendenčně napsaný. Klasický novinář... Ač jasně poukazuje na skutečnost, že přímo na Covid vlastně nezemře nikdo a těmi čísly lidi akorát straší...
@blondynka400 On celý ten web je značně pochybný...
https://manipulatori.cz/nova-white-media-dezinf...
@pratensis klidne si pul roku tu rousku nos,kdyz se na to vetsina vyprdne a ze ti lidi uz dost rvou,tak to bude pase i pro tebe...realna udrzitelnost tohoto narizeni je do konce stavu nouze,ktery mozna vlada zvladne ustat prodluzovat do konce kvetna plus minus tyden...to by asi byly dokupy 2-3 ty mesice dodrzovani tohoto narizeni...a jeste pokud se to rozvolni na verejna prostranstvi
Co se tyce clanku v jistych vecech ten web ma pravdu,to mu nelze uprit...
A jeste jeden fakt mit rousky i v lete zriunuje ceske restauratery i cesky cestovni ruch,na zajezd s rouskou nebude nikdo zvedavy...tedy nemeli bychom to zvelicovat a rousky kdyz udrzet v mistech kde to smysl ma,MHD,urady,obchody,to asi jsou lide schopni tolerovat dlouhodobe...
@marcicek84 https://correctiv.org/faktencheck/2020/04/17/re...
pokud umis nemecky, precti si. Pokud ne, rada ti to zestrucnim, ze citate Prof. Plüsche vychazi z casopisu Bild, coz je bulvarni platek podobny ceskemu Blesk nebo Aha a Prof. se sam ohrazuje, ze nikdy ve svem vyroku nepouzil slovo "NIKDY" a vsechny citatce, o ktere se opira tvuj cesky clanek jsou z jeho clanku zestrucnene a nepresne...
@marcicek84 a jak resis rousky, tak Sasko zavadi povinne noseni rousek v obchodech a verejne doprave a sama nemecka kanclerka doporucuje zakryvat na verejnosti nos a usta bez rozdilu, zda se jedna o narizeni nebo nikoliv... je to sousedici stat s CR, tak by ti to jako zaklad mohlo stacit.
@linee tady nekdo psal,ze je pro zrusit to v obchodech a verejne doprave?v nemecku je to zakryvani nosu a ust doporuceni,tady je to narizeno pod pohruskou pokuty,v tom je tedy zasadni rozdil...
Clanek,jak jsem psala tam spis byla nejzajimavejsi vec ohledne p.Prymuly...

@blondynka400 tak to u nas naprosto bezne, ze kdyz jsou prazdniny, tak napisou tuto hlasku na dvere.😃 Ale je fakt, ze i kdyz jsem tam decka normalne davala, tak nikdy ucitelky nemely problem nebo ze by “ohrnovaly” nos. Ale treba jidlo byva v techto dnech hodne osizene - same polotovary jako rybi prsty, nudle s omackou bez masa, na svacinu rohlik s maslem a rajce apod. 😃
@marulu a spatrujes v tom nejaky opodstatneny smysl? Mam namysli to omezeni poctu deti? Ze by se treba virus siril mene? Treba v tech skolkach mi to prijde uplny nesmysl. Tam toho moc vymyslet nejde. Jako jediny duvod bych chapala ty rousky (ktere stejne asi nebudou muset byt) a treba nedostatek desinfekce nebo personal v rizikovem veku.