icon

Přísné hodnocení dětí ve druhé třídě: Je to správné?

katerina1974
7. bře 2023

Dobrý den,

chci se zeptat rodičů dětí z 2 tříd,jak hodnotí jejich p.učitelka žáky.
Nebo pokud je tu nějaký pedagog-zda mi může objektivně říct svůj názor.

Mám problém s tím,že mi příjde to naše hodnocení přísné a demotivační.
1-chyba-stupeň dolů-je to tak správně v polovině 2 třídy?

Příklad-diktát 5 vět-místo muškát-napsal prcek muška-protože špatně slyšel.

Je pravda,že si to potom mohli zkontrolovat podle učebnice,to ale přehlédl.

Dostal 2-je to odpovídající?

Děkuji moc za odpověď.👍

Strana
z3
kakba
7. bře 2023

@katerina1974 v tom pripade zmenit skolu, kde se nejede na znamky ale na slovni hodnoceni.

katerina1974
autor
7. bře 2023

@atij naprostý souhlas,dle učitelky je to ještě mírné..

katerina1974
autor
7. bře 2023

@drzticka81 Přesně tohle dává smysl i mě,děkuji !

katerina1974
autor
7. bře 2023

@ewistat Problém je třeba i chybějící tečka v datumu-také stupeň dolů-to už si rvu vzteky vlasy,štve mě to...

katerina1974
autor
7. bře 2023

@meyryen 🙈😢

katerina1974
autor
7. bře 2023

@zmrzlinka Prcek školu nesnáší a často pláče,je to pro mě jako matku deprimující..

katerina1974
autor
7. bře 2023

@sigyn No právě,nevím co s tím,dle učitelky je to naprosto v pořádku...

ewistat
7. bře 2023

@katerina1974 no tak to už mi přijde úplně ujetý. Učím napříč celou školou od 1.do 9.a podle tohohle systému bych musela nechat propadnout půlku dětí

katerina1974
autor
7. bře 2023

@ewistat Nevím co s tím,malej mi doma často pláče,že se bojí,že to ve škole nezvládne,denně tohle řešíme,opravdu denně,jsem už zoufalá.

katerina1974
autor
7. bře 2023

@martinka_33 No právě,vždyť jsou to ještě malé děti,proč takový tlak -prostě nechápu.

katerina1974
autor
7. bře 2023

@helabella Naprostý souhlas,prcek si připadá jako neschopný.

merope
7. bře 2023

@katerina1974 co zkusit kontaktovat ředitelku, pokud s učitelkou se mluvit nedá?

katerina1974
autor
7. bře 2023

@20190418 Bohužel,žádné slovní hodnocení není,rovnou na tvrdo a je to třeba jen chybějící tečka v datumu-mohla bych vyprávět...

konidana
7. bře 2023

@katerina1974 zkusila bych vyvolat schuzku jak s ucitelkou, tak s reditelem a idealne i skolni psycholozkou. Probrat to, udelat zapis. Treba se k necemu doberete. Pokud ne, tak to je na dalsi reseni s externi psycholozkou, nebo preradit dite aspon do jine tridy k jine ucitelce, nebo rovnou na jinou skolu. Tohle je fakt naprd, aby uz druhak stresoval ze skoly a nechtel tam chodit a bal se.

katerina1974
autor
7. bře 2023

@merope Mám strach,že synovi uškodím,jelikož tahle učitelka je i zlá na děti,už uvažuji i o přemístění na jinou školu,jsem prostě zoufalá.

zelenaesmolda
7. bře 2023

@katerina1974
Resila bych s ucitelkou,pak s jeji nadrizenou a popripade znenila skolu.To je psycho.

kristyn86
7. bře 2023

@katerina1974 Pak uz snad jen reditel. Neexistuji k tomu nejake metodicke pokyny? Ke znamkovani? @drzticka81

katerina1974
autor
7. bře 2023

@konidana Myslím si to samé,snažím se před problémem neutíkat.Budu muset zatnout zuby a bojovat.Moc děkuji za radu a podporu👍

konidana
7. bře 2023

@kristyn86 kdyz je ucitelka pip, tak nepomuze nic...

katerina1974
autor
7. bře 2023

@kristyn86 To právě nevím,potřebovala bych to od někoho zjistit,dost by mi to pomohlo.

katerina1974
autor
7. bře 2023

@konidana Je to tak...

zelenaesmolda
7. bře 2023

@katerina1974
Zkus fb skupinu reseni problemu ve skole

katerina1974
autor
7. bře 2023

@zelenaesmolda Moc děkuji za radu !!

katerina1974
autor
7. bře 2023

@kakba Už mě to taky napadlo,ty známky to je jako trest !

katerina1974
autor
7. bře 2023

@zmrzlinka hrozné !!
@nat

normalnimatka
7. bře 2023

Taky jsem tohle slyšela, že se někde děje, byla to dokonce první třída....
Za mě naprosto nepřijatelný, a jako rodič bych se spojila s dalšíma rodičema a tlačila to přes ředitele. tohle fakt není normální.... co to těm dětem asi přinese pozitivního? jen to trpět a bejt nasraná je k ničemu. zkuste s tím, kterejch se to týká, resp. vašich dětí, něco dělat.

westie
8. bře 2023

Občas si říkám, jestli nejsme na hlavu, když s manželem dřeme, abychom mohli dětem platit soukromou školu. A do reality mě vždycky vrátí takové podobné diskuse😟 Chudáci děti s takovým hodnocením, to je tak demotivační a zbytečné, ach jo☹️
Hrozně moc bych přála všem dětem i rodičům zažít krásu respektující školy, kde se s chybami pracuje jako s příležitostmi, děti tam chodí rády a rodiče vidí, jak dětem roste zdravé sebevědomí a mají radost z nových dovedností!!

merope
8. bře 2023

@katerina1974 Pokud synovi nevadí jít jinam (kamarádi a podobně), tak je to asi nejlepší řešení. Ale i tak bych nejdřív kontaktovala tu ředitelku - ono to o moc horší být nemůže a ať aspoň neškodí dalším dětem.

codal
8. bře 2023

@katerina1974 nenechala bych dítě ve škole, kde nedůvěřuju učitelce, myslím si o ní, že je zlá a moje dítě kvůli nic denně pláče. Řešit s ředitelem, změnit třídu nebo změnit školu.

hanka_333
8. bře 2023

@katerina1974 Nevadí to.i dalším rodičům? Pokud vás půjde více nejprve za učitelkou, a pak za ředitelkou, mohlo by to pomoci. Pokud ne, zvazila bych změnu.skoly. Ve 2. třídě takto stresovat deti... k čemu to bude? Škola se jím úplně znechuti nebo bude mít syn ještě nějaké následky z neustálého stresu. Nebo synovi vysvětlit, že i trojka je super známka, at to tak neresi. Ale nenechte ho trápit se.

konidana
8. bře 2023

@hanka_333 syn treba vzal na milost horsi znamky az na 2 stupni. Jako ze ho netrapi. Kdyz chce zabere, a nebo nekdy neresi. Na tom prvnim st.byl z trojky vzdy dost rozhozeny. Ale mel skvělé ucitelky a ty dvojky a jine u nej byly vzdy celkem mirne hodnoceni. Meli krom znamek vzdy i ctvrtletni slovni hodnoceni. A o pozitivni motivaci se snazilily jak ucitelky tak my doma

Strana
z3