Problém s dítětem - syn je hrozně vzteklý

mola182
30. říj 2020

Dobrý večer,už nevím co mám dělat.Syn bude mít deset let.Je strašně vzteklý.Dlouho byl jedináčkem,má dvouletého bratra.Snažím se mu věnovat,ale kolikrát nemá zájem a chce být venku.Žijeme na vesnici,nejsou tu děti jeho věku,jen občas, když někdo přijede.Ale je strašně vzteklý.Měl dva tablety,rozbil je ve zlosti.A teď rozbil i televizi.Blbla anténa a třísknul do ní ovladačem až praskla.Už fakt nevím co s ním.Snažím se s ním mluvit.Říká,že ho chytne vztek a neví,co dělá.Psycholog nás asi nemine,že?;Nebo někdo má zkušenosti a poradil by?Děkuji

nanyh
30. říj 2020

@mola182 Já se docela divím, že u psychologa už s malým dávno nejsi. Tohle je určitě na poradnu.

eithelwing
30. říj 2020

@mola182 Dobrý psycholog asi neuškodí. Vypadá to, že ten vztek neumí v sobě zpracovat. Ale jestli o tom takhle sám mluvit, přijde mi, že byste na tom mohli zapracovat i doma. Určitě o tom mluvte, bude fajn, když vyjádřis své pochopení a pomůžeš mu najít jine místo, jak vybít vztek, jak se uklidnit.
Zkus mu ukázat, jak se uklidnujes ty. Každý by nekdy poslal vse do pr... 🙂

Ti kamarádi jsou pech, ta korona do toho...

A, nevím, jak to doma máte, ale impulzivním dětem nikdy neprospívá strava plna cukru, kofeinu a málo pohybu. No, to ostatně nikomu. 🙂

mola182
autor
30. říj 2020

Byly náznaky už dřív,ale až teď se to začlo stupňovat.Uznávám má chyba,věřila jsem,že mluvením to zvládnem doma.Ale teď rozbil tu televizi,o ní mi ani nejde,ale že to dokáže.On i když mu je devět,si vlastně neuvědomuje hodnotu peněz.Dáváme mu měsíční kapesné.Když něco chce,tak s ním mluvím,jesli to chce opravdu nebo jestli to chce,že to je nabídka ze školy.Příjde mi,že když má peníze,chce to utratit.Ale hlavně mi jde o to,že je tak vzteklý a rozbijí věci.

mola182
autor
30. říj 2020

@eithelwing Děkuji za pochopení a rady.Já už si připadám na nic.

svetlanalana
30. říj 2020

@mola182 táta se mu věnuje?

mola182
autor
30. říj 2020

@svetlanalanajj,věnuje.Baví se spolu o zvířatech.Je na ně moc chytrý.Jeho problém je(syna),že i když nemá pravdu,stojí si zatím.On je dost chytrý ohledně zvířat ,ale když nemá pravdu nenechá si vymluvit a myslí,že má pravdu.

lv
31. říj 2020

Já bych zkusila toho psychologa - je to pomoc, naučí jej ty vzteky zpracovavat, ventilovat k uleve, bude lip jemu i vám.

lolam10
31. říj 2020

Urcite zkuste odbornika.a jinak bych zkusila popisovat co vidite-ty jsi hodne rozcileny vid?!a nejde to ovladnout vid?!a hodne bych mluvila o pocitech kdyz je v klidu,treba ten pan se mraci asi je nastvany apod.ale uz je dost stary,bez odbornika to ais nezvladnete.ale uvidite ze i synovi se tim ulevi,ono to neni pro nikoho prijemne kdyz nevi co se sebou...

drakenn
31. říj 2020

A vy s manželem jste klidné povahy?
Co ty, nedusis něco v sobě? Děti jsou na matky úzce navázány a může takhle reagovat.

mola182
autor
31. říj 2020

@drakenn Popravdě,kliďasové moc nejsme.Snažím se,ale řešit věci s klidem,i když ne vždy to vyjde.

drakenn
31. říj 2020

@mola182 tohle znám, jsem čistokrevný cholerik. Mě pomohlo s dětmi to, že jsem se učila být klidná a i vypustit emoce, když to bylo třeba. Říct i , tohle mě štve, tohle se mi nelíbí.
Starší syn se naučil bušit do polštáře, když se mu nedaří nebo cítí vztek. Zkuste to taky

mola182
autor
31. říj 2020

@drakenn To už taky někdy dělává.Ještě jsem uvažovala koupit boxovací pytel.Chtěla bych to zkusit,že by si tím vybíjel vztek.

svetlanalana
31. říj 2020

@mola182 skvělý nápad