Problém s videochatem při vyučování. Poradíte?
Ahoj🙂, chtěla bych se obrátit asi zvlášť na maminky, co mají zkušenost s online vyučováním přes messenger a poprosit o radu, je-li nějaká. Rovnou avízuju, že jsem technicky a digitálně extrémně negramotná, takže to teoreticky může být i úplně trapná chyba asi. Tenhle týden jsme s naší prvňačkou začali on-line výuku přes můj notebook a včera i dnes nám to kikslo:/. Nejdřív jsme normálně přijali žádost o videochat, půlhodiny všechno fungovalo, jak mělo, a pak nám prostě vypadnul zvuk, ale zvláštní je, že jen u paní učitelky, ostatní děti jsme dál slyšeli a zjevně ony dál slyšely ji, takže problém nastal jen u nás. Paní učitelku jsme jenom tušili, jako by mluvila pod vodou a ještě kilometr daleko zničehonic. Doufala jsem, že to byl nějaký jednorázový zádrhel, ale dnes se to celé zopakovalo. Dcera na nic nešahala, zapnutý mikrofon byl a víc nevím, co bych mohla zkotrolovat nebo řešit. Dcera je z toho docela smutná, zítra nás to čeká zas a už při té představě jsem orosená. Nemáte někdo moc prosím tip, co zkusit, nebo jednoduše zkušenost, co mohlo být blbě?
Taky tipuju internetové připojení, nevím jakou rychlost máte, ale je to docela náročný na ten net, vidím to u hodně dětí, že si stěžují že vidí obrázky opožděne, zvuk se seká.
Tato spojení jsou extremní žrout dat a jsou náročná na internetové připojení. Oveř to, jestli nemáte slabý signál... a moc držím palce
Děkuju všem, zkusím to zjistit🙂

Pokud je problém jen na vaší straně, tak podle mě je to krátkodobým výpadkem nebo oslabením internetového signálu. Mě se toto stává i na pracovních Teamsech a Skypu. Čím to je a jak to řešit bohužel nevím. Budu taky ráda za rady.