Školní batoh Topgal. Je možné ho vyprat v pračce?
Maminky, před chvílí jsem našla dceři v batohu rozmačkaný banán 😟, zřejmě ho nesnědla k svačině a vrazila ho do kapsy pod zip mimo plastový boxík. Ještě 3 týdny musí batoh nosit do školy, nechci kupovat teď před koncem školního roku nový, koupíme až v srpnu.
Otázka zní, lze ho vyprat v pračce aniž by se zničil? Přežije to? Na jaký program prát a na kolik stupňů, aby to přečkal bez úhony? Zkoušel to tu už někdo? 😊 Vím, že jsme kdysy vypraly penál, také od Topgalu, ale pak jsem ho musela vyhodit, jak byl zničený. Tak mám strach, ale zároveň nechci nechat dceru nosit špinavý batoh..
Jelikož je to vnitřní kapsa, nelze to efektivně vyčistit. Děkuji za odpovědi. Hezký víkend.
Jo, sup sup sup ním do pračky na nějaký šetrný a krátký program
Ano, peru je
Pokud je to batoh, měl by to přežít (na 30 a s nízkejma otáčkama... a bude schnout dlouho)... aktovky s tou horní chllopní bych se bála - tam bude nějaká výztuž, který obvykle dost trpěj.
Předem vydrbat a pak hodit do pračky na šetrný program. Už jsem takto přála Topgal 1-3 a v pohodě.
Také normálně peru na konci roku, proč kupovat nový? Jen jsem ještě vyndala v zádech tu výztuž.
Topgal je kvalitní značka..máme batoh 3.rokem a stále jako nový, x krát praný a v pohodě..👍
Dcera konci ctvrtou tridu a v pracce uz byl nescetnekrat. Na konci prvni tridy jsem trochu nervozne prala na 30, v dalsich letech uz to peru na 40 mix a dobry (priznavam, ze druha ma svetly a porad a haze ho kazdou chvili do bahna na hristi, takze ten sel dokonce uz na 60 a zije :D )
Jen vyndat samozrejme tu zadovou blbost

Peru po každém roce, na 30 a na nízké otáčky.