icon

Školní výlety jen za odměnu?

janca2525
18. kvě 2016

Zdravím mám syna ve druhé třídě má za měsíc 8 let. Jde mi o to že paní učitelka dělá výlety jen za odměnu to znamená že minule byli na výstavě o které pak měli i domácí úkol a kreslit obrázky z výstavy ale syna nechala ve škole protože mohla vzít jen 25 dětí a syn byl 26 tak to zdůvodnila tím že se na výletech těžko zvládá protože má ADHD a je to její zodpovědnost tak už to bylo synovi líto ale tak jsme to pak nějak přešla a teď opět jedou na výlet a zase je za odměnu a zase musí syn být v jiné třídě u třeťáku což už se mu moc nelíbí.Vím že syn není svatý ale taky není nejhorší mají tam ve třídě i holčičku která už má třídní i ředitelskou důtku. Vím že takové výlety bývaly i za nás ale ne ve druhé třídě ale že se to praktikovalo s opravdu nezvladatelnýma dětmi až někde na druhém stupni.Za dva týdny mají jet na školu v přírodě a já se docela děsím toho jak to s ním paní učitelka tech 8 dnů zvládne když s nim nezvládá výlet o 3 hodinách.Můj dotaz je tedy mají to ve vaši škole děti taky tak?

Strana
z4
lenka5731
18. kvě 2016

@janca2525 resila jsi to s ucitelkou? S ni bys to mela resit predevsim, ne tady.

Co bys udelala, kdybys ty byla ucitelka? Vzala bys na vylet problemove dite, ktere ti treba zvlci celou tridu?
Mozna mi neco uniklo, ale tvuj syn ma ADHD proto ze jak pises obcas neco zapomene?

janca2525
autor
18. kvě 2016

@kachnicky s tím souhlasím je na pováženou že paní učitelka nezvládá jedno dítě ve druhé třídě když na to má titul co v těch dalších že. Taky nedokážu pochopit že mladší syyn je ve školce je tam dětí cca 30 jezdí sice 2 učitelky ale jsou tam děti od 2.5 do 6ti a ty to zvládají jak je to možnbé mají pořád nějaké výlety a nikdy žádný prolém nebyl.

zaludova
18. kvě 2016

@kachnicky to snad nemyslite vazne ne?

kachnicky
18. kvě 2016

@zaludova Myslím to zcela vážně

janca2525
autor
18. kvě 2016

@lenka5731 ano syn má adhd diagnozu potvrdil neurolog psychiatr i psycholog jediný problém je ale ten že ve škole nestíhá psát vynechává písmena protože se nesoustředí. a asi třikrát od začátku roku se poprali se spolužákem,. do minulého měsíce ho učitelka brala normálně ted už ne. já jako učitelka bud bych zařídila aby nekdo jel nebo by nejel nikdo a normálně by se učilo. ale nedopustila bych vyhození jednoho dítěte nedělám to ani doma s dětma vždy jedeme všichni nebo nikdo. a celou třídu asi nezvlčí protože se s ním baví jen dvě děti .

zaludova
18. kvě 2016

@kachnicky to je jako kdyz reknete, ze by mel lekar vratit titul, protoze mu odejde pacient z nemocnice...

zandi
18. kvě 2016

@kachnicky Abyste vedela, ucitelka ma titul na to, ze umi ucit, nikoliv na hlídání deti na vylete. Ten dela zcela dobrovolne a navic a pokud se necitit na hlídání jakehokoliv ditka tak ma právo ho nevzit. Nechápu proc by me kvuli dobrovolnemu výletu vracet titul, to jakoze najednou neumi deti ucit??? To je dost cernobily nazor a velmi jednoduchy. Porad se resi EXTRA asistenti k takovymto detem k vyuce a ejhle najednou muze jet dite na vylet jen tak? Ja jako dite nebyla 2x na vylete za sve chovani - jinak jsem byla celkem hodny dite a jednickar, no a nijak me to me detsvi neovlivnilo 😀. Vedu detsky krouzek, jedno dite s ADHD tam mame a teda je to zápřah, protože me zamestnava natolik, ze se horko tezko venuju jinym detem a je to na jejich ukor. Sice me nenapadlo pozadat rodice o to aby tam chlapecek nechodil, ale jet a nim nekam na vylet? Ani nahodou...

domi2911
18. kvě 2016

Ahoj , a co kdyby jsi nabídla pokud Teda můžeš že by jsi jela s nima na ten výlet. Moji rodiče to tak resily u mého bratra když ho nechtěli vzít na plavání ve druhé třídě Nebot trpěl epilepsii. Sice je to 30 let ale je to taky,reseni.

zuzineckah
18. kvě 2016

dcera má spolužáka s ADHD, ve škole má asistenta, na výlety pokud jede, tak obvykle jezdí i jeho maminka. Je to s ním opravdu těžké, ale učitelka to s rodiči řeší. Ne že ho prostě vyčlení, nevezme a hotovo. Rodiče si uvědomují, že kluk umí být problematický, takže se snaží vždycky najít nějaký kompromis. Dokonce se vystřídali i ve škole v přírodě, aby mohl být se spolužáky.
Když se chce, tak všechno jde, bych řekla... 🙂

lenka5731
18. kvě 2016

@janca2525 a s ucitelkou jsi o tom mluvila? Tobe prijde v poradku, aby ostatni deti nemely vylet kvuli tvemu synovi, pokud je ucitelka vubec ochotna na ten vylet jet? Zeptej se ji, proc jedna tak jak jedna, zna vsechny deti, situaci a atmosferu ve tride, takoveto debaty na internetu jsou k nicemu. Ale ja byt ucitelka, na zadny vylet se tridou nejedu, krotit deti a dohadovat se s rodici, jak uz tu nektere predvedly v diskusi, to teda opravdu ne 😀

zandi
18. kvě 2016

@janca2525 Mozna je problem ta nesoustredenost. Ja kdyz neco v krouzku vysvetluju, tak tento jediny chlapecek s adhd me nevnima, musim mu to rikat minimalne trikrat a i tak se obcas stane, ze me během vysvetlovani rekne neco uplne mimo (napr ze ma doma cervene autíčko na ovladani). Takže ostatni deti pak stoji, vzdychaji a cekaji az me zacne klucik vnimat a nebavi je to. A ted si vemte ten frmol na vylete, kdy ucitelky shromazduji deti nekde na prechodu ci jinde, rychle je kontrouji a davaji instrukce co a jak a takovyto chlapecek nevnima... Kdo si to nezkusi, nemuze chápat. Vy jste doma s chlapeckem sama a venujete ae mu na 100%, kdezto ucitelka ma dalsich xxx děti ktere musi uhlidat.

dezyre
18. kvě 2016

@janca2525 přijde mě to krajně nespravedlivé... sama mám dítě s ADHD, syn 6 let, chodí do školky. Nepotřebuje medikaci, je sice živější, ale jeho největší problém je právě nepozornost a nesoustředěnost a na asistenta nárok má, celý letošní školní rok má asistentku. A teď ji budeme žádat i na příští rok. Bohužel u Vašeho syna je problém ten, že má diagnózu v papírech. Podle toho co píšete, tak si myslím, že v chování určitě nebude nejhorší. Vidím to okolo sebe u nás.. Jenže bohužel jsme ti, co mají diagnózu a potáhne se to s našima dětma dál.. Prostě kouknou do papírů a hned škatulkují. Když budu psát o synovi, tak když nastoupil do školky, ve 4,5 letech, byl opravdu hodně těžko zvladatelný, špatné porozumění, špatná řeč, trochu asociál, nastoupil bez asistenta a neexistovalo, že by učitelky řekli, že ho někam na výlet nevezmou.

janca2525
autor
18. kvě 2016

nemužu s ním jet nebot není pro nej místo ani v busu mají jet dvě třídy. o minulém výlete jsem ani nevedela tak jsem nemohla se domluvit jinak nemám problém s nima jet. ale jakto že na školu v přírodě ho učitelka muže vzít uplně v pohodě to ji adhd nevadí to ji nevadí nic.

nelam
18. kvě 2016

@tulikiss asi se budete divit,ale jeste se nam nestalo,aby to nektery z rodicu "nepovral",vetsinou duvodum rozumi a vedi,co maji doma. Je divne,ze zakladatelka nedostala vysvetleni,tam vidim chybu.

nelam
18. kvě 2016

Nepobral,pardon.

kacca11
18. kvě 2016

@janca2525 skola v prirode je soucasti vyuky. Vylet ne. Nevidim na tom nic divneho.

janca2525
autor
18. kvě 2016

@kacca11 jenže tam sním bude muset vydržet 8 dnu a ne tři hodiny tak jako logicky by tím dítětem měla vydržet i ty tři hodiny budou u velké řeky budou v lese tam jako nebezpečí není????

andelka
18. kvě 2016

Řešila bych to přímo s učitelkou,vsechno co tu píšeš a prijde ti to zvláštní.
Taky mám syna s adhd a zatím ve školce se nestalo že by s ním měli někde na výletě problém. Dost by mne i jeho mrzelo,kdyby to bylo ve škole jinak. Do školy jde příští rok,na asistenta se zeptam ale pochybuju,bylo by dobré kdyby byl ve třídě asistent pedagoga,osobniho nepotřebuje a prý ani potřebovat nebude.

kacca11
18. kvě 2016

@janca2525 jedna vec je absolvovat s nim povinnou akci, druha vzit ho na dobrovolny vylet. Navic, na skolu v prirode s detmi nepojede sama, ale bude mit dost kolegu.

andelka
18. kvě 2016

@janca2525 zeptej se na to jí.

zuzineckah
18. kvě 2016

@janca2525 tak tam na třídu nebude sama, možná spoléhá na to. Ale já bych za ní zašla a promluvila si. Tohle je minimálně zvláštní, nelíbilo by se mi, že mně z toho vynechává. Ten rozhovor bych iniciovala klidně sama, někde se začít musí

dezyre
18. kvě 2016

@kacca11 promiňte, ale vám opravdu přijde normální, že v autobusu není místo pro jednoho žáka, a tak prostě na jednoho ukážou a řeknou - ty nepojedeš, máš ADHD...

lajla
18. kvě 2016

@kachnicky ničí dětství? Co to je za blbost, na rodičích je aby v dětech budovali sebedůvěru a pak třeba na druhém stupni to bude jinak kdo ví...to že učitelka jede je jen a jen její věc, matka s dítětem buď může dojet autem když není místo, a hlavně si o tom musí s učitelem promluvit ne to řešit na fóru...já jako matka bych se spis bála dítě pustit že se mu něco stane,nikdy nevíte co mu preletne v hlavě ...chtěla bych vidět Vás...no ono se to mluví když nezodpovidate...kolikrát mají rodiče problém udržet vlastní děti na uzdě na dovolene...a tady se chce po učitelce aby dobrovolně přebírala odpovědnost za spoustu dětí a ještě za to na které se necítí...

kacca11
18. kvě 2016

@dezyre V autobuse je odjakziva omezeny pocet mist. My obvykle jezdily dve tridy spolecne, takze take par mist chybelo. Pokrylo to ty, co jet nechteli a ty, kteri byli nezvladatelni.

Tady se porad resi diagnoza ADHD. Ja opravdu pochybuju, ze by ho nekdo vyclenoval kvuli diagnoze jako takove, ale treba je rizikovy diky svemu chovani.

lajla
18. kvě 2016

@nelam věřím že kdyby zakladatelka projevila zájem tak vysvětlení dostane..

aninousek
18. kvě 2016

S tím bych rozhodně nesouhlasila to dítě si připadá odsunuté a budou ho tak brát i ostatní.Vzít děti na výstavu a pak dát domácí úkol s tím ,že by mé dítě nejelo a tím pádem nemělo o čem psát to bych tak nenechala učitelka to zkusí jednou dvakrát a pak už to bude pravidlo.To dítě bylo do té třídy přijato a jako místo pro 25 dětí a jejich 26 to snad nemyslí vážně ne 😠 Nezlobte se ,ale Vy co se zastáváte paní učitelky jak by bylo Vám a jak to vysvětlit tomu dítěti seš darebák a nepojedeš? Pokud vím dobrovolná činnost výlet je ,ale paní učitelka to placené má zadarmo nejede bud pojedou všichni nebo nikdo tak at sedí ve třídě všichni.

dezyre
18. kvě 2016

@kacca11 .. ano jak správně píšete, "pro ty co byli nezvladatelní" .. a mě se nabízí otázka jestli syn zakladatelky nemůže jet jako jediný "nezvladatelný".. anebo všichni ostatní jedou? V tom případě by to byly dvě nejlepší třídy na světě, protože mají jen jedno nezvladatelné dítě....
Jinak co jsem pochopila, tak to není žádný jen takový výlet, kde se jen někde vykoupou a opečou párek..

lajla
18. kvě 2016

@aninousek zaplacené ano ale žádné extra příplatky za to fakt nejsou🙂 pořad je to její dobrá vůle

janca2525
autor
18. kvě 2016

@lajla Já jsem vysvětlení dostala že ho nechtěla brát protože mohla vzít jen 25 dětí a že je to s nim těžké.že rozhoduje ona konec tečka.

merope
18. kvě 2016

@janca2525 To, že není místo v busu je oficiální? Ví učitelka, že bys s nimi klidně jela? Já si vybavuji, že jsme ve druhé třídě byli dokonce u rybníka a součástí bylo i koupání. A rodičů s námi jelo/šlo několik (moje máma taky), právě proto, aby nehrozilo, že se někomu něco stane. Nicméně teď jsou rodiče často líní a nezajímají se o školu, takže asi nikoho moc ani nenapadne, že bys s nimi klidně i jela.

Zmiňuješ, že se to cca měsíc zpátky změnilo - zkoušela jsi zjistit, co se stalo? Třeba se i zeptat učitelky?

Jinak - učitelka jede na výlet dobrovolně a je v podstatě jednou nohou v kriminále. Na druhou stranu vzít 25 dětí a jedno nechat doma jen kvůli ADHD bez možnosti to nějak řešit - to mi fakt přijde dost hloupé. Určitě bych jí řekla, že pokud nemá jasný důvod, proč dítě nebrat, chtěla bys, aby na výlety jezdil a že ty sama si ráda zařídíš, abys s nimi mohla (kdyby vznikl problém) a že jí na výletě ráda pomůžeš (pokud jedou dvě třídy, tak to pak znamená, že budete na děti tři dospělí, to je taky lepší než dva).

Strana
z4