icon

Tipy na dárky pro učitelku a asistentky na základní škole?

elialen
11. čer 2023

Máte nějaký tip? Dáváte i paním asistentkám, které pomáhají paní učitelce? Děkuji.

Strana
z3
evik19
15. čer 2023

@hojda Slyšela jsem, že se to tak někde dělá, ale v mém okolí spíš všichni kupují ze svého a po rodičích se snaží nechtít ani korunu navíc.

hojda
15. čer 2023

@evik19 to záleží na učiteli, pokud chce děti sponzorovat, tak rodiče se určitě bránit nebudou😉

soda365
15. čer 2023

Ja jedu v Mary Kay kosmetice takze delam ucitelkam balicky.. Kazda tam ma mini masku, maly krem na ruce a takovou mini vazelinku a zvlast sucha mista.. Podle me to staci a cena jednoho balicku je necelych 150kc - vzhledem k tomu, ze mame 4 ucitelky a 3 asistentky tak mi prijde, ze to staci.. Ale taky se mi ozvala jedna zakaznice, ze chce udelat tri balicky v hodnote 350kc.. je to kazdeho vec jestli darky da, neda a pripadne za kolik..

sasiii
29. čer 2023

@blondynka400 Ja zase nechapu,proc asistentce nechcete dat darek,kytku,malickost?Ona ta asistentka sice neuci,ale stara se nejenom o “sve”dite,ale o vsechny.Kolikrat odvede vice prace nez samotna ucitelka.Jsem asistentka,takze vim,o cem mluvim a velmi me potesi byt malickost,kterou dostanu od deti.Napriklad na skole v prirode,ucitelky v noci spaly a my asistentky mely nocni (co druhou noc na stridacku),podotykam bez priplatku.Myslim,ze dnes si malokdo vazi ucitelu a pedagogickych pracovniku.

miryp
29. čer 2023

Dnes jsme donesli do školní kuchyně jedlý balíček jako poděkování, že se synovi starali o obědy (má specifické potřeby kvůli multialergii) a pak balíček na recepci pro recepční, uklízečky a školníka, neb jsou to milí lidé, co nám vždy pomohli, když jsme něco potřebovali a zpravidla si na ně nikdo nevzpomene. No a učitelky, asistentky a družinářky dostávají dárek vždy k Vánocům i na konci školního roku. Zkrátka rádi rozdáváme radost... Zítra všechny dostanou hořčíkové soli do koupele, k tomu ve stejné parfemaci přírodní vosky do aromalampy a pak něco na osvěžení. A paní asistentka od dcery pak navíc ještě bonboniéru, neb celý rok přebírala na svá bedra komunikaci s námi rodiči za vyhořelou a v důsledku toho zcela neschopnou třídní učitelku a ještě za to sklízela od rodičů nepříjemné komentáře, přestože ona s tím nic dělat nemohla, protože vedení školy to nechalo učitelku doklepat do konce školního roku. Dnes nám na popud asistentky třídní alespoň oznámila svůj odchod do důchodu a rozloučila se...

blondynka400
29. čer 2023

@sasiii o moje děti se rozhodně nikdy nestaraly a když, tak spíše negativně. Takže kdyby se staraly jenom o "své děti", byla bych jim vděčná. Práce učitele je úplně stejná jako práce kohokoliv jiného a dostává za to mzdu. Když udělají něco navíc, ok, proč ne. Ale opravdu nechápu, proč bych měla někomu něco dávat za průměrnou a nebo spíše hodně podprůměrnou práci. Jak jsem psala, s pedagogickými pracovníky až tak špatné zkušenosti nemám, což se o asistentkách říci nedá (ty ale jako pedagogy fakt neberu). Jestli jsou nějaké dobré, je to jedině dobře, ale za mne jich je méně jak šafránu. A nějaká služba alá noční na škole v přírodě (bez příplatku) nic moc neřeší (a celkově nechápu, proč by nějaká noční služba měla na škole v přírodě být 😀)

kamino
29. čer 2023

@blondynka400 Nechápeš? Jen u mého syna na škole v přírodě - první noc celonoční zvracení u dvou chlapců, takže převlékání postelí, dětí.. další den noční můry u dalšího dítěte, stýskání.. další noc teplota u dalšího dítěte, takže opět budík každé dvě hodiny pro kontrolu, než se ráno volalo rodičům.. Bývá to opravdu veselé. Vždy někdo musí být v pohotovosti, pro tyto případy.. Škola v přírodě opravdu není o tom 8h a padla.

misulka84
30. čer 2023

@blondynka400 nechceš si tu práci pedagoga nebo asistenta zkusit? Myslim, že tam blbe nazory by jsi pak neměla. 🤔

andelka
30. čer 2023

@blondynka400 jsi normální? Proč noční služba? Protože děti musí mít stále dozor. Máme za ně zodpovědnost. AP pedagogický pracovník je, práce je to mnohdy velmi psychicky náročná, neustále se musíme vzdělávat, spolupracovat se školním poradenským pracovištěm, pravidelně máme školení, i mimo pracovní dobu, pracovat s více učiteli, kteří každý mohou mít jinou představu a jiné požadavky, bývá taky náročné..a odměnou bývá nejčastěji to, že člověk vidí,že má s dětmi hezký vztah, podpora pomáhá vidí pokroky, rodiče jsou spokojení..Ty si to fakt běž zkusit, než začneš hodnotit.

zekrt
30. čer 2023

Zkusit si to nepůjde, na to nemá vzdělání. 😉 To jsou takové ty řeči... nejen v téhle oblasti... neni potřeba z pozice nespokojeného uživatele služeb mít i zkušenost z druhé strany... Mě tohle baví třeba u zpěváka, čtu na netu, že se někomu jeho texty nelíbí, ale dostane sprchu ve stylu "tak se předveď ty" 😂 Já to chápu, holt má @blondynka400 blbou zkušenost, ale naštěstí je tu jedna z mála, což je hezké. Že většina z nás spokojená je a učitelku, asistentku, vychovatelku ráda obdaruje, protože poděkovat chce. 😍

misulka84
30. čer 2023

@zekrt to je hezky napsáno, ano je nás naštěstí víc, kdo.má úctu k tomuto povolání

blondynka400
30. čer 2023

@kamino
@andelka za mladých let jsem dělala vedoucí na táboře a fungovala jsem jako zdravotník. Nikdy jsem žádné noční služby nedrželi. Ano, občas bylo potřeba něco vyřešit, ale člověk normálně vstal a vyřešilo se to. Rozhodně jsem to nevnímala jako něco šíleného a nebo za co bych musela dostat medaili. A to si troufám tvrdit že tábor je horší, než škola v přírodě, kde děti mají kolem sebe samé známé tváře.

blondynka400
30. čer 2023

@zekrt no když jsem si přečetla, co je na to potřeba za vzdělání, tak si fakt myslím, že v tomto problém nebude 😀 Jinak fakt mám ráda ty řeči typu tak si to jdi zkusit. Ano, klidně bych si šla ráda odpočinout do školy jako asistentka, byly by to pro mne fajn prázdniny. Ale současný zaměstnavatel by asi moc rád nebyl .-) A jsem ráda, že máte dobrou zkušenost. Já prostě ne (teď mluvím o asistentkách), buď u nás a v mém okolí máme takovou smůlu a nebo prostě mám jen laťku nastavenou moc vysoko a představovala bych si jinou úroveň. A tedy nejen já, ale i moje děti, které jsou dobrou zásobárnou, co zase asistentky předvedly. A to je za mne víc než to, co si myslím já....

ninive211
1. črc 2023

@blondynka400 A já tě chápu v tom, že pokud nejsi vyloženě spokojená s prací asistentek, není přece tvojí povinností (potažmo tvých dětí) jim něco dávat. Dárek by měl být jako poděkování za práci, dát ho proto, že chci.
Je to jak v hospodě, já teda neberu jako nějakou povinnost dávat tringelt a už vůbec ne "povinných" 10 %, dávám, když jsem spokojená, když fakt nejsem, nedám třeba ani kačku anebo jen pár korun.
Naším paním učitelkám i vychovatele dárečky dávám, děti je mají rádi, stížnosti na ně nemám, dceřiná učitelka dělá nadstandardní věci pro "dvé" žákům úkoly, hry, diplomy...takže dáreček si určitě zaslouží

sasiii
1. črc 2023

@blondynka400 asistentky jsou vedene jako pedagogicky pracovnik,maji na to i akreditovany kurz(kde se vyucuje mimo jine i pedagogika a ji podobne obory).A nechapes…viz dalsi prispevek…zvraceni,prujmy,horecky,nocni mury,styskanu,deti nemohou zaspat apod.Kdyz bys tam byla,tak bys pochopila.Za cely tyden jsme mely za deti zodpovednost 24 hodin denne a placene jako za tyden ve skole…odmena zadna.Ale jo,rodice v nasi tride jsou inteligentni a vi,ze je to prace narocna a darecku a kytic jsem dostala na rozdavani,holt nejsou zapskli.

kamino
1. črc 2023

Jinak darecky jsem tez dostala, vlastne to same co tridni a tim, ze jsem i skolni fotografka a vedu predmet Fotografovani, zlaticka mi mimo jine dali i toto Lego 😂♥️ Jsem moc rada, ze mame super partu i rodice ♥️

drzticka81
1. črc 2023

@evik19 Ja si vzdycky do seznamu pomucek na dalsi rok pisu balik kopirovacich papiru 🙂)) Takze super. I kapesniky musi kazdy donest. Tuzky, fixy a fixy na tabuli si kupuju ze sveho, ale musim rict, ze se strasne rychle vypisuji. Darky detem kupuji taky ze sveho, na kazdou prilezitost.

malanoha
1. črc 2023

@blondynka400 Češi jsou jediný národ, který tleská v letadle? Tyhle kecy miluju, asi nejseš moc zcestovalá🙄 Třeba Němci tleskají jak o život, kam se na ně hrabem.

blondynka400
1. črc 2023

@malanoha jojo, nejsem moc zcestovalá 😀 Jenom létám tak 3x-4x do měsíce pracovně a k tomu párkrát za rok na dovolenou. Takže ano, máš pravdu, letadlo znám jenom z internetu a z doslechu .-)

blondynka400
1. črc 2023

@sasiii kurz který má 120 hodin.....
Jak jsem psala, jezdila jsem leta jako vedoucí na tábor, nic tragického se tam tedy v noci nikdy nedělo, abych to takto přifukovala. To, že dětem občas něco v noci bylo bylo při tom počtu úplně běžné, ale celkem pohoda. Ale jsem ráda, že jsem se dozvěděla, že jsem zabšklá a nejsem inteligentní. .-)

andelka
2. črc 2023

@blondynka400 mrzí mě,že u vás to máte takové. My jsme byli vesměs spokojení ( výjimky jsou všude) a u nás ve škole jsou fakt bezva AP, máme dobrý kolektiv i vedení spec.ped. A rodiče opravdu přítomnost AP oceňují. U nás třeba neexistuje AP jen s výučním listem. Většina má i víc než jen kurz. Případně roky praxe. Synova AP to dělá už 15 let a je fakt skvělá. Všechno je to o lidech. A hodně záleží i na učitelích. Ne každý umí AP využít adekvátně a vytvořit dobrou spolupráci.

blondynka400
6. črc 2023

@andelka mne to popravdě až tak netrápí, jelikož AP v ničem nepotřebuji (tedy spíše moje holky). Ale jejich důvod chápu a jsem ráda, že je to někde lepší.... Jako je to zvláštní, u nás je škola fakt top, ale toto maličko pokulhává. Možná je to regionem a tím, že pro Prahu je za mzda fakt extrémně nízká a pak to dělá kdo to dělá a výsledek je jaký je.

ilone
7. črc 2023

@blondynka400 zapskla a hloupá určitě nejsi, jen nemáš reálné představy. Nemůžeš porovnávat školu v přírodě a tábor. Už jen z toho důvodu, že tábor je jednorázová akce. Na školu v přírodě jedeš s dětmi, s kterými jsi 10 měsíců. Já mám srovnání. Učím 5 let, před tím jsem dělala něco úplně jiného (mmch za podstatně víc penez), pak se nám mel narodit třetí prcek. Oba jsme pracovali u stejne "firmy". Bohužel s naším pracovním nasazením musel jeden z kola ven. Prace s detmi me vzdycky bavila. Jezdila jsem v létě dětské letní tábory a vedla jeden volnočasových kroužek. Tak jsem šla studovat druhou vysokou školu a v roce nejmladšího učit.
Baví mě to neskutečně, ale není to jen práce, jak ty říkáš. Krome vyletu, prespavani ve skole, skol v prirode a dalsich mimoskolnich akci, kde jsi neustale "jednou nohou v kriminale", musis mit ke kazdemu diteti individualni pristup, mas tam deti, o ktere si delas starosti. Chápu, že všude to tak nemusí být, ale u nás nechává každá učitelka i AP v práci kus srdce. Každá jedna z nás je na konci školního neskutečně vyčerpaná, ale spokojená, že děti jsou nadšené a chodí k nám rady. Což vidíme i z jednání rodičů. A z toho, že k nám chodí na zápis i hodně nespadovych děti a vsechny vzít nemůžeme. A treba take z toho, ze mi letos jedna maminka podekovala, ze jsme je dobre pripravili na 2.stupen. Takže není to "pouze obycejna prace".

andelka
7. črc 2023

@blondynka400 je to možné. U nás ve městě a v kraji je velký počet AP a to poměrně vzdělaných. Náš obvod velmi podporuje inkluzi, AP, spec.ped., školní psychology, soc.pedagogy, pro všechny se dělá další vzdělávání, supervize, sdílení, metodická podpora.. Obecně tady jsou nižší platy a zvlášť s humanitním vzděláním horší uplatnění, a málo nižších úvazků. Takže tady máme většinou kvalitní AP. A teda popravdě pokud vše funguje jak má,tak z činnosti AP profituje celá třída. Ač to třeba rodiče nevnímají,tak ve škole je to hodně poznat.

blondynka400
7. črc 2023

@ilone ano je to jednorázová akce, ale to přeci škola v přírodě taky. V čem je ta péče za dobu dobu jiná? Mně naopak škola v přírodě přijde jednodušší, protože jak píšeš, s těmi dětmi jsi 10 měsíců, znáš je, ony tebe též. Možná to vidím fakt blbě, ale na tu péči mi to přijde jednodušší, než mít děti, o kterých nevíš vůbec nic.
Já chápu co tím chceš říct, ale takto srdcem můžeš dělat i jinou práci. A prostě pořád je to jenom práce, jen někdo tomu dává přidanou hodnotu a někdo ne, A je jedno, co je to za obor.... A v pedagogické sféře je to za mne o to víc k ocenění, že to děláte pro naše děti. Každopádně jsem ráda, že jsou i takové, jako vy, které tu přidanou hodnotu mají. A jak už jsem psala, já s učitelkama mám převážně dobrou zkušenost, starší třeba nesla teď do školy poměrně dost věcí a to včetně asistentky, která je lidsky hodně fajn (odchod na víceletý gympl) a stejně se tak s ní rozloučila skoro celá škola včetně ředitele. Bylo to myslím hezké na obě strany (ač školu to mrzí, přijít o svojí nejlepší studentku a nejlepší reprezentantku, jako to řekl ředitel do rozhlasu 😀 )

blondynka400
7. črc 2023

@andelka já to co píšeš nerozporuji. A vlastně si myslím, že kvalitní AP může pomoct, při počtu dětí 30+ ve třídě, inkluzi a atd.... Jen je potřeba ty kvalitní AP mít a to si myslím, že v Praze a středočeském kraji je prostě za ty peníze problém. Mám i dvě známé, co to šly dělat, jediný důvod byla péče o děti a krátký úvazek a jak o tom mluví, no škoda to nějak víc rozebírat. Možná proto jsem ještě o to víc skeptická.....

andelka
8. črc 2023

@blondynka400 Praha je jinej gang. Tam to opravdu může hrát roli, že je těch kvalitních AP méně.
U nás teda máme 24 dětí a je to dost.

ilone
8. črc 2023

@blondynka400 pro mě byly tábory relax. SVP si s detma užívám, ale je to tak nějak náročnější po téměř celém roce.

fire85
23. čer 2024

@blondynka400 bože ty jsi hloupa

blondynka400
23. čer 2024

@fire85 to jako proč? 😂

Strana
z3