icon

Bydlení, koupě formou nájmu. Má někdo zkušenosti s fajnnajmem neboli Rentario?

manas79
19. čer 2020

Je tu prosím někdo kdo má zkušenost s fajnnajem neboli Rentario? Někdo kdo podepsal smlouvu a bydlí?
Děkuji za každou informaci. Kuchariková

Strana
z3
isumi
22. čer 2020

Moj priatel spomínal, žeby niečo také bral, ale nevedela som, že sú nato stránky. Ale čo čítam na nete tak vraj je problém ak sa jedna splátka nezaplatí, že to celé prepadne.

mabib
28. čer 2020

@manas79 Zjistilas něco? Já teď právě projíždím internet, hledám info, a nenašla jsem prakticky nic... ale je to nová služba, tak asi proto. jen jeden týpek tam psal, že od nich měl úvěr, takže dříve fungovali asi jako nebankovní úvěry. Fakt váhám, jestli do toho jít, nechce se mi přijít o 50tisíc...

isumi
29. čer 2020

@mabib Podla mňa to nie je dobré. Ukazovala som to aj priatelovi a on vravel žeby do toho nešiel, práve kvoly tomu že tam keď človek nezaplatí jednu splátku tak má po celom dome. My teraz šetríme na nejaký pekný podnájom a myslím, že to bude lepšie.

zelenaesmolda
29. čer 2020

@isumi
nejlepsi je nasetrit na hypoteku a jit do vlastniho 🙂

martina2233
2. črc 2020

Ahoj, moje kámoška to využila a stěhovala se po 6 měsících. Já to naštěstí nepotřebuji, nicméně pokud máte možnost hypotéky, raději počkejte a kupte to přes banku. Tady ta forma je přesně to samé jako normální podnájem. Prostě nebudete na to mít, tak poletíte. Musíte si být jisti toho závazku, že to zvládnete.....Ano, i u hypotéky jak platit nebudete tak Vás o to připraví, ale tam máte malinko více času v případě problému jednat. Pokud na druhou stránku jste si jisti, že chcete něco svoje a hypotéku nikdy nedostanete, je to skvělá služba. Přeci jenom když porovnám podnájem a tohle, tak cenově (myslím měsíčně, to je asi stejné) takže pokud by nastal problém, vždy můžete zpátky do podnájmu. Jsme v demokracii a právě každý má možnost si zvolit to, co je pro něho nejlepší 🙂

zelenaesmolda
2. črc 2020

@martina2233
podnajmy vyjdou mesicne teda draz nez hypoteka

mabib
2. črc 2020

@martina2233 Marťou děkuju za info, já hypotéku nikdy nedostanu, takže tohle je pro mě řešení. A jestli tedy platím nájem s tím, že to nikdy nebude moje, nebo s vidinou, že to za ty samé peníze moje bude, je pro mne podstatný rozdíl. Někteří lidé tohle nejspíš nikdy nepochopí. 🙂 Ale nerada bych přišla o 50tisíc, tak se snažím si zjistit co nejvíce informací 🙂

martina2233
2. črc 2020

@zelenaesmolda ano máte pravdu, jsou dražší a jediný kdo bohatne jsou majitelé (bohužel máme takovou dobu a nic s tím neuděláme)
@mabib chápu Vás, ale něco Vám poradím. Pokud já něco kupuji a nebo objednávám od někoho kdo není tak známý tak hledám na internetu negativní zkušenost s důkazem, že někdo dělá podvod a pokud nic takové nenajdu, není se čeho bát. Známe to asi všichni, pokud nejsme s něčím spokojeni tak to vyhlašujeme do celého světa a na ,,celý,, internet 🙂 jinak pokud chcete napište mi interní poštu a dám Vám nějaký kontakt na kamarádku a ta Vám snad řekne víc než já 🙂

zelenaesmolda
2. črc 2020

@martina2233
tak ti majitele ale taky vesmes museli maknout,aby hypoteku dostali a ten byt ci dum koupili.

mabib
2. črc 2020

@martina2233 já právě hledám a prohledávám 🙂 a právě že jsem toho zatím moc nenašla, ani dobrého, ani špatného. Takže si myslím, že to podvodníci nebudou. To okolo neřeším, to si umím přečíst ve smlouvě a posoudit sama, zda to pro mě je, nebo není ok. Akorát, kdyby to byli podvodníci, tak jim dám 50tisíc, a žádná smlouva mi nepomůže to z nich dostat. Ale čím víc internet prohledávám, tím víc jsem si jistá, že to podvodníci nebudou, jen prostě firma, co není dlouho na trhu. Já myslím, že mi stačí, co jste napsala + to, co už jsem zjistila jinde 🙂 Děkuju 🙂

isumi
Autor odpověď smazal
isumi
4. črc 2020

@mabib Tak my sme dneska z priatelom pozerali a toto vypadá dobre https://www.ekonomicke-stavby.cz/program-chytry... Dá sa tam aj pozrieť ako by to vypadalo atď. A rovno vám ten dom postavia.

hejmicak
9. črc 2020

dobry vecer spolecnost fajnnajem jsem konntaktoval podepsal smlouvu odeslal penize nabydl nemovitost ale ani hlasky ani emailu proste nic

hejmicak
9. črc 2020

@manas79 dobry vecer spolecnost fajnnajem jsem konntaktoval podepsal smlouvu odeslal penize nabydl nemovitost ale ani hlasky ani emailu proste nic

zelenaesmolda
9. črc 2020

@isumi
ekonomicke stavby se resily nekolikrat,je to podvod.byli i v cernych ovcich

volfici
9. črc 2020

@isumi ekonomické stavby nebrat! Mám kolem sebe samé negativní zkušenosti. Navýšení rozpočtu o půl milionu, závažné opomenutí omezení územního plánu, neodsouhlasené vícenáklady..... Jednou podepíšete a už se vezete.

isumi
9. črc 2020

@zelenaesmolda
@volfici nasla som aj pozitívne skúsenosti a z priateľom sme pozerali aj tie čierne ovce a už to vraj upravili tie podmienky ale nakoniec to aj tak budeme riešiť inak lebo u týchto veci ozaj nemáte istotu ci ta firma neskončí alebo s vami nejak nevybabru. Stačí keď ta firma z rôznych dôvodov skončí a mate po všetkom.

alis87
10. črc 2020

@martina2233 dobrý den. Mohu poprosit,je možné se nějak spojit s kamarádkou,která využila služby fajn nájem?

fire85
10. črc 2020

opravdu do toho někdo jde? neblázněte, už to že tady je psán o že tato firma poskytovala předtím nebankovní úvěry o něčem svědčí.lidi jsou hloupí a pořád ještě finančně negramotní, bohužel.

mabib
12. črc 2020

@fire85 ano, svědčí to o tom, že už mají nějakou historii na trhu, a nemají negativní recenze, takže to nebude podvod. Co se úroků týče, před 10 lety jsem dělala v bance, a úrok na hypotéce byl stejný, jako nyní požaduje rentario. Ale k tomu na víc tisíc dalších skrytých poplatků, jako vedení účtu, poplatek za zprostředkování, atd. atd. atd. tohle není špatné pro někoho, kdo má záznam v rejstříku, byt k němu nepřišel vlastní vinou. Je to pořád výhodnější, než nájem. Chápu, že si to negramotný člověk nespočítá. Ale já v současné chvíli už 5 let platím nájem, minimálně dalších 5 let budu a nikdy z těch peněz nic neuvidím zpátky. Takhle, i kdybych se smlouvu rozhodla ukončit, dají mi 10% zpět, což je pořád víc, než kdy uvidím z klasického nájmu. A když se to rozhodnu platit po dalších 20 let, nemovitost bude moje. Když budu dalších 20 let platit nájem, bude se mít fajn můj bytný, ale já budu mít výhled na nájem dalších x let. A nebo se to dá za pár let přeúvěrovat hypotékou, případně i našetřit a splatit dřív. Není to výhodné pro lidi, co si můžou dovolit hypo, pak je tam zbytečně vysoký úrok. Ale kdo nedosáhne na hypo, a platí nájem, tak je pro něj tohle rozhodně lepší řešení, než nekomu dalších 30 let platit nájem.

xjankla
9. srp 2020

Ahoj holky, má někdo čerstvou zkušenost jakým způsobem firma funguje?

defo
25. zář 2020

Zdravím vás .. má někdo s fajnnajmem skušenost?vyplnil sem dotazník na bydlení ana druhý den přišel mi meil že když souhlasím mám podepsat smlouvu a poslat na jejích účet peníze dopředu... Děkuji za informace

livinkaw
25. zář 2020

@defo je to normální postup, btw já jsem žádala v únoru spolu s kolegyní. Tá po skoro půl roku bydlí, ale já zatím stále čekám. Připravte se, že to nemusí být hned. Záleží z jakého jste okresu 🙄

marketka_m
25. zář 2020

@isumi ekonomické stavby NEEEE!!!!! hodně lidí okradli!!! pozor na ně!

isumi
25. zář 2020

@marketka_m nakoniec sme šli do podnájmu takze vpohode 😊

defo
30. zář 2020

Je to celé podvod!!! Pošlite im dopredu na ich účet 2000eur kde nemaju ani lén tel kontakt..a ich firma má virtualnu adresu na Kaprovej ul.

makuna
3. říj 2020

@hejmicak zdravím, muzu vědět zda už se Vám ozvali ?? Chceme do toho taje jit....dekuji za info

marketka_m
4. říj 2020

@makuna je to podvod...takovym firmam se vyhybejte!!!!!!

makuna
4. říj 2020

@marketka_m 😫 jak to víte??

marketka_m
4. říj 2020

@makuna zkouknete diskuse na FB,bylo to i v tv...my jsme tak, nad tim uvazovali..ale
nakonec diky Bohu jsme nepodepsali.bychom byli bez penez i bez domu.

Strana
z3