icon

Placení rozhlasu. Platí vlastník nebo nájemce v RD?

anett1309
12. lis 2019

Ahojte, chci se zeptat na takovou blbou věc. Od loňského prosince bydlíme s přítelem sami v domácnosti (RD) jako nájemníci, chci se zeptat jak je to s placením televizního rozhlasu. Nepřišel nám žádný dopis a až dneska jsem od rodičů zjistila, že se něco takového platí. Trochu jsem si o tom přečetla a bojím se pokuty, ale bohužel jsem vůbec nevěděla, že se něco takového platí :X... Proto se chci zeptat, zda mi pošlou nějaký dopis s upomínku, nebo zda je možné, že to platí vlastník domu (zítra se ho budu ptát) či si mám zajít na poštu a tam se zeptat? Děkuji moc za odpovědi. chci zeptat,

Strana
z2
katka_nedo
12. lis 2019

@anett1309 Platit se to musi.Ovsem je dost mozne,ze to tam plati majitel,urcite se ho zeptat.

katka_nedo
12. lis 2019

@anett1309 a pokuty se neboj,pokud to majitel neplati,tak se zitra na netu normalne prihlasis k platbam,ze sis zrovna tu tv poridila a je to.Ja to kdysi taky nevedela a pak jsem se normalne prihlasila a platim.Ikdyz teda ja bych tohle zrusila,protoze tam davaji prd a kdyz jsem pres znameho slysela,kolik bere reporterka ct za rok,tak me malem ranila mrtvice

anett1309
autor
12. lis 2019

@katka_nedo jee to mě uklidnilo, děkuji moc 🙂.. Ale i kdyby to neplatil majitel, tak mi měl dojít nějaký dopis o placení ne?

novamamina
12. lis 2019

Úplně klid, žádná pokuta nepřijde. Nám přišel dopis ze se máme přihlásit.

novamamina
12. lis 2019

@anett1309 a ještě jedna věc, pokud ten dům není novostavba tak už se to asi dávno platí. Protože odesílají dopisem tam, kde je zavedena elektřina. Pac to berou tak, že kde je elektrika, tam je TV.

vitezove
12. lis 2019

@anett1309 Nic jako dopis nechodí. Musíte se sami přihlásit. Ano, může vám přijít pokuta. Normálně na internetu si najdeš platbu rozhlasu a televize, a ten musíte každý rok platit. Zeptejte se jestli je neplatí majitel bytu. Pokud ne, tak musíte vy.

konidana
12. lis 2019

Nam přišel dopis na tv asi po x letech. Zadnou jsme roky nemeli a pak jsme ji nejakou dobu neprihlasili. Ten dopis prisel v obdobi kdy jsme tv nemeli. Po dalsich par letech jsme tv prihlasili.

martiniquest
12. lis 2019

Zeptej se majitele, jestli plati. Pokud ne, pro klid duse se prihlas. Pokuta ti muze prijit, ale ty se muzes odvolat, ze jste doposud nemeli zadny tv ani radiovy prijimac.

klaarusa
12. lis 2019

@vitezove Nám tedy dopis přišel, jak na televizi tak poté i na rozhlas. V dopise byla přihláška, nebo pak formulář s čestným prohlášením, že nic z toho doma nemáte.

vitezove
12. lis 2019

@klaarusa nám nepřišlo vůbec nic. A to jsme postavili novostavbu.

katka_nedo
12. lis 2019

@vitezove to nam se ozval rozhlas😂

denca033
12. lis 2019

Platit se musí rozhlas i TV prohlašuje se na poště.

klaarusa
12. lis 2019

@vitezove přišlo nám to az po letech...asi jste je předběhli.

hance89
12. lis 2019

Jak jsem si vyřizovala na poště sipo automaticky mi to tam vložili.

martiniquest
12. lis 2019

Ano, pokud si zeizujete sipo, pak to ram davaji automaticky. Spousta lidi ale plati prevodem, pak se hlasi sami. Jde to i pres web. Nam zadna prihlaska neprisla

vitezove
12. lis 2019

@klaarusa roky jsem čekat nechtěla. Abych pak platila nějaké pokuty.

klea81
12. lis 2019

Platí majitel a to jen na jedné z adres, i když vlastní více nemovitostí.

klea81
12. lis 2019

@martiniquest není to automaticky, musí se člověk přihlásit i odhlásit

merope
12. lis 2019

@klea81 Jako že vždy majitel? Proč? Mám byt, pronajímám a ani nevím, zda tam nájemník TV má či nikoli.

vineta
13. lis 2019

@merope Vlastník TV nebo rádia, platí se jen za jeden přístroj (od každého) jednou za domácnost.

jannym
13. lis 2019

@vitezove nam chodi kazdorocne dopis kde je uvedeno at se bud prihlasime k platbe nebo uvedeme platce poplatku za byt - jelikoz bydlime v byte ktery vlastni clenove manzelovi rodiny ale elekrika je na nas tak jim to nesedi, takze kazdy rok vyplnim takovy canc papiru a nascanuji jim to podle instrukci v dopise

amazonkajanik
13. lis 2019

Kavci hory kdysi před lety rozeslali dopisy se zeleným pruhem údajným dlužníkům. Co si od toho slibovali, netuším 😁 jinak při zřízení sipa to tam bude , ale tyhle poplatky jsou dnes mimo mísu, jelikož se platí jen ČT a ČRo, které co se týče zpráv, jsou neobjektivní

klea81
13. lis 2019

@merope zjišťovala jsem si to, každa osoba platí jen 1x, i kdyz vlastní dům a pronajímá třeba byt, takže nájemníci nic platit nemusí, protože vlastník bytu už na jedné adrese platí

somalicats
13. lis 2019

@klea81 Jenomže to nevíš, zda vlastník bytu něco platí - mohl taky dát čestné prohlášení, že TV ani rozhlas nemá.

vineta
13. lis 2019

@klea81 Ale to není vázané na vlastnictví bytu, ale přístroje, kde se to pak platí na domácnost. Domácnost můžeš mít- a většina lidí má- i v pronajatém bytě.

merope
13. lis 2019

@klea81 Takže spíše platí vlastník přístroje než bytu - když budu pronajímat byty s vybavením, tak platím já, ale zase potom to je jako podnikání a pak se platí za každý přístroj, ne? Ale nevím, nezkoumala jsem a neřeším. ČT mi nikdy dopis ani nepsala a vzhledem ke všem těm jejich tunerům či čemu přístroj, který by to byl schopen chytit fakt nemám (jenom stařičkou televizi používanou před narozením potomka na DVDčka a nyní určenou do Retroherny).

monikanikolaaneta
13. lis 2019

Je to jak píše @klea81. Platí to majitel, pokud má více bytů, chalupu a podobně, platí to jednou.

klea81
13. lis 2019

@somalicats já to vím, řešili jsme to spolu 😉

monikanikolaaneta
13. lis 2019

Před pár měsíci přišel dopis manželovi. Musela jsem na jejich stránky, pod svým VS a potvrdit tzv duplicitu. A jsou v tom zahrnutý všechny nemovitosti i vlastně auta. Tam se rádio taky platí.

Strana
z2