Předseda SVJ. Kdo z vás do dělá? Je to moc náročné?
Holky, prosim, kdo z vas to dela. Jste schopny mi rici, co to v kostce obnasi a zda je to moc narocne? Tlaci na me, abych do toho sla. Vaham. Diky
@deaneira29 a kolika bytum? Tady se jedna o 24 jednotek a vydelek cca 2700 Kc mesicne
Chlap je jen ve výboru a vysrala bych se na to😂
@console jednotek máme 79, jsou to 4 vchody. Já si teď doklepu mandát a vyseru se na to už definitivně 😂
@console muj teda nedela primo predsedu, ale predsedovi pomaha a muzu ti rict, ze sem ho do toho uvrtala a ted ho prosim, at toho necha. 🙈 ti sousedi jsou fakt k pos*ani! vecne otravujou, volaj klidne v devet vecer... hnusny dokazou bejt, ze i treba me prestali zdravit a maj pocit, ze by za ne mel snad i nasadit zivot! ze oni si ho prece platej, tak maj narok ... hruza, jak se chovaji. jestli jsou lidi nekde lepsi, tak treba, ale nasi jsou na presdrzku 🤦🏼♀️ ale na to ses neptala, promin. jen teda resi domovni schuze, veskere nehody na dome, furt vola na bytak, obchazi sousedy, kdyz se ma neco dit (my tu mame starsi, tak to jinak moc nejde), pak zarizuje ty opravy, domlouva remeslniky, je u toho, uklidy v dome (firmu) apod.
@gbp nejsou i ti co si myslíš že jsou normální a rozumní se rázem změní v úplný idioty, přesně volají i v deset večer, v neděli v sedm ráno.... Platí tě rak si s tebou můžou dělat co chtějí, jedná mi dokonce řekla že jme jako předsednictvo jejich majetek
Tchýně se té funkce chce střepat, zajímavé je, že to nikdo nechce místo ní dělat, dokonce ani ti , kteří nejvíc radí, jak to má dělat 😆
@deaneira29 no presne! a jeste sou chytry jak radio, radej a sami to delat nechtej. opravdu se jich plno projevilo. je to hrozne nevdecna prace 🙄
@rozitta jooo ti co nejvíc kecaji fut plná huba keců, ale oni to dělat nebudou 😂😂😂
@gbp já už to dělám nějaký ten pátek, 2 mandáty v představenstvu a teď tenhle v komisi a to jen proto že si predemnou doslova na kolena klekla předsedkyně a prosila ať vezmu aspoň tohle, v komisi jsem adpon trochu za bukem. Kdyby někdo nezaujaty přišel na naše schůze tak by se nestačil divit a to nemluvím o tom že ta poslední před covidem trvala do DVOU do rána 😪😪😪
Dělá kolega a když o tom mluvil, tak jsem lezla po zdi jen z té představy. Nedělala bych to ani za zlaté prase.
@console budou ti volat lidi ve dne v noci, že jim nezvoni zvonek a Marena nevytrela a ten pod nima kouří z okna.. Je to jak být učitelka ve školce.. Pořád si někdo stěžuje a Ty jsi uprostřed. Plus řešíš peníze, opravy, baby nadávají, že se moc vetra, moc topí, že se zbytečně maluje, že nový výtah není potřeba.. Budou u tebe furt zvonit.. Je to na palici.. A ještě ti budou závidět, že máš ty peníze..
@console no asi už jsme tě odradily 😂 věř mi žádné peníze které za to dostaneš nevyvazi ztrátu soukromí, raní a večerní telefony. O víkendech bedes řešit nefunkční zvonky, netekouci vodu, prasklou vodu. Staneš se doslova lovnou zvěří kterou budou všichni nesnášet protože ty bereš prachy za nic. A věř že jako člen předsednictva nikdy nechtěj řešit v baráku požáry nebo nález mrtvoly v bytě který se musel násilně otevřít a to bych mohla pokračovat 😉
Dělám čerstvě předsedu SVJ, ale je nás jen 6 bytů a žádní "potížisté". I tak občas není snadné se dohodnout. U 24 bytů bych do toho nešla. Tam už "uplatíte" profesionálního předsedu a tech nervů je tam mnohem víc. Prozatím reálně řeším jen revize a akutní opravy. Účetní máme stále tu samou (už slouží pod třetím předsedou) a je naprosto zlatá a vpodstatě mi hlídá kompletní formální stránku vedení SVJ. Bez ní bych byla už dávno v průšvihu s nějakou zanedbanou lhůtou či tak...
U 24 bytů máte už asi širší výbor, ne? Ty jsi teď členem výboru? Takže asi ty viditelné povinnosti znáš, ne?
Proč tě asi tlačí, že... Protože to nikdo nechce dělat! Viděla jsi film Vlastníci? Jestli ne, tak se podívej, je to realita jako blázen. Akorát že tam se to celé odehrává jen na schůzi, za tebou pak budou s různými požadavky chodit každý večer až domů...
Tak jestli se doma hodně nudíš a máš ráda charitu, tak je to ideální práce🙂.
@rebe co večer, člověk se boji vylézt z bytu... "jeee, to jsem rada ze vás vidím"... A jste v pr a je to na půl hodiny.. Baba rada, ze ma někoho, kdo ji vyslechne a bude říkat to, co už říkala stokrát a stejne to příště rekne zas, az vás potká, nebo na další schůzi. Vlastníci nemají chybu,clovek neví, zda se smát, nebo brecet, jak je to výstižne.
Diky vsem, Vlastniky znam. Muj tata to dela leta nekolika domum a ted ma za to, ze to tak strasne neni🤣. Dela to i muj bracha, kamaradka ve svem dome(dokonce zadarmo🤦🏻). Ze je prace s lidma silena, to jo, ja uz delala v prodeji aut, ve skole, doma jsem videla, jak nas baby prudej kvuli zmenam.
diky moc vsem za nazory, je to vyzva, ja to asi vemu😀😀😀
@barmil přesně, já chodila i se smetim za tmy 😂 oni i číhají
Jinak je to v dome, kde nebydlim, jen pro info
@console pokud tam nebydlis tak ještě hůř, to budou volat furt a nedej bože když to hned nevezmes, navíc tak prý nedokážeš chápat co se tam děje, takhle to teď má naše předsedkyně, nit suchou na ni nenechají. Ne já si odkroutim svůj poslední rok a už nikdy víc. Lidi, hlavně důchodci, promiň mami, jsou vecni stěžovatele furt je vše špatně
Tvl u nás se najmula firma na úklid a místní pindy, nám chodili v 9 večer vyprávět, jak vůbec neuklízí a dělají to špatně, dokonce to, že je "špatně" uklizeno nafotil a poslali majiteli uklízecí firmy!byly jsme historicky první, komu dali výpověď ze smlouvy, že k nám nikdo nechtěl uklízet. Další nájemník chlapovi přišel oznámit, že si nepřeje,aby sušáky na prádlo byly přes balkon, protože mu visící prádlo kmitá v obýváku a on z toho má mžitky a že má dát jako výbor příkazem,aby všechny sušáky byly uvnitř 😂jako never ever.
@te_reza jo jeden to dělá blbě, druhý uklízí málo, třetí neutrela zábradlí, další uklízí tak že je moc dlouho mokrá podlaha, už z té firmy u nás bylo 6 lidí naštěstí ta poslední je skvělá už to dělá tři měsíce a zatím pohoda a klid, klepu na dřevo.
https://www.csfd.cz/film/688473-vlastnici/prehled/ koukni a pak si odpověz :D
Díky za tuhle diskuzi 🙂 se mi úplně připomnělo, jak moc se mi ulevilo, když jsem přestala dělat předsedu 😁 nikdy více 😁 je to všude fakt stejný
Dělala jsem v kontrolní komisi a účetní, tedy pouze v družstvu, ale už nikdy. Jo a jednotek mame 216.
Po x letech, kdy jsou rozhádaní všichni se všema, budeme hledat správcovskou firmu.

@console několik let jsem dělala funkci člena výboru a teď jsem v kontrolní komisi, na funkci předsedy mě tlačili už dvakrát moje odpověď NIKDY.