Předseda SVJ. Kdo z vás do dělá? Je to moc náročné?
Holky, prosim, kdo z vas to dela. Jste schopny mi rici, co to v kostce obnasi a zda je to moc narocne? Tlaci na me, abych do toho sla. Vaham. Diky
Manžela do toho uvrtali. Dělá to zadarmo. Všude volám já, vše vyřizuju a jen se modlím, aby se něco nestalo. Lidi jsou přechytralý, radit umí, ale nikdo to dělat nechce. A ten úklid, to se snad řeší všude. Jako kdyby měly ty báby na starosti jen tohle.
@hojda U nás to už ten prudič dělal, bohužel prudil všude, takže už s ním ani firmy nechtěly jednat🙂 Tím, že si to skoro polovina baráku vyzkoušela, už tolik neremcají.
@martina8084 Zadarmo to není dobrý nápad. Už kvůli tomu telefonu, ono se to nezdá, ale je toho dost. Nejen telefon, ale i strávený čas, vyhledávání na internetu, čas strávený komunikací atd. Na zbohatnutí to není, ale dotovat to vlastně sama, to bych rozhodně nedělala, to pak člověk ze sebe vlastně dělá blba. A s tím úklidem - ideál brigáda pro zdatného důchodce, matku na mateřské, studenty. Hodlám to časem nabídnout vlastním dětem.
Máme spravcovskou firmu, která vse hlídá. Bytu je 15 a dva nebyty. Jsem předseda, dělám to zdarma. Ve výboru jsme 3 a tak nějak se stridame, kdyz je něco potřeba
Jo a máme drahou pojistku na blbost 🙂 kdyby nahodou
Jsem ve výboru, máma je místopředsedkyně a jeden soused teda předseda. On se v průběhu mandátu odstěhoval, ale dělá to teda dál. No v praxi dělá všechno mamka. Já bych to teda nedělala, naštěstí už všichni vědí, že já jim beztak s ničím moc nepomůžu, v podstatě jen platím faktury. Ale jí volaj fakt kvůli každýmu prdu. Jednou třeba volali, že nejde někde na schodech proud. Tam na chodbě stojí 5 chlapů, z toho 2 řemeslníci a 2 bývalí členové výboru a koukaj. Máma tam v noční košili došla a nahodila pojistku... A takhle je to se vším. "Sousedka pod námi kouří z okna trávu. Soused odnaproti má na chodbě smradlavý boty. Uklízečka má starej hadr a smrdí to. Někdo ušpinil vchodové dveře. Máme u okna vosy." A řešte to, nejlíp hned. Tvl! Tvl! Tvl! :D Jo a pojistku na blbost máme taky hodně drahou, protože jsme před pár lety zateplovali, tak kdyby cokoliv, abychom to ještě nějak neodnesli... Jo a teď nám pro změnu teda soused píše, že má z toho zateplení psychickou újmu a chce nějakou finanční náhradu. Takže já dodělám mandát a čáááu, tohle nemám se třema dětma zapotřebí.
Akorát mě napadlo Vlastníci - je to naprosto přesny ! Ani za zlaté prase, já už nedávám ani schůze a to jsem jen vlastník 🙂
Já byla v kontrolní komisi, lanaří mě výš, ale jak psáno, je to fakt rumařina. V bývalém baráku to fungovalo dobře jen proto, že předsedkyně to měla jako hlavní činnost, za kterou byla zaplacena platem. A makala - starala se o vše a barák opravdu prosperoval. Za 3 tisíce měsíčně mít zodpovědnost za vše, být pořád na příjmu a vše zařizovat u tolika bytových jednotek, zvlášť když si lidé fakt myslí, že můžou vše, no, děkuju, nechci. Ta kontrolní komise je tak to maximum, co jsem ochotná zkousnout.
To, že tam nebydlíš, jsem si říkala, že je blbý, vždycky je výhoda, že je člověk uvnitř. Na druhou stranu, ono to bude mít taky svoji výhodu.
Ještě bych se podívala nejdřív na stanovy, jak moc je tam volnosti a podmínky při schvalování sebemenších změn. Pokud by tam měli, že na každý prd je třeba souhlas 100% bytových jednotek, v životě bych do toho nešla. U nás má předsednictvo dost volnou ruku a je to dobře, lidi by se nikdy nedohodli.

Dělá muž. V této funkci se u nás vystřídala asi už polovina vlastníků bytů🙂 Chce to, aby člověk byl komunikativní, nekonfliktní, uměl ledacos zařídit. Muž třeba zvládá drobné opravy sám, což hodně zjednodušuje práci, ho to baví, cítí se užitečný a barák ušetří. Ne, že by to někdy nebylo na palici, ale na druhou stranu, ve výboru jsou 3, není na to sám. Pokud je barák jakž takž opravený, nepřijde mi to zas tak špatné.