Dcera žárlí na kojené mimčo 🙄...Poradíte, prosím?

14. pro 2023

Dcera žárlí na kojené mimčo 🙄...
Nejsem úplně vyřízená máma ale potřebuju poradit. Máme dceru, která v říjnu oslavila 3 narozeniny. Je hodně temperamentní, svá, tvrdohlavá, ale jinak skvělá holka ♥️. Kojila jsem jí do roka a půl. Jako náhradu vzala UM a nebyl jediný problém při přechodu z prsa na lahev. Máme měsíční miminko, které též kojím. Ona samozřejmě žárlí a já to chápu. Snažím se jí zabavit, zapojit do péče a hodně se jí věnovat. Ale občas se stane, že si chce hrát na miminko. Vleze mi do náručí, tulí se a dělá miminko. Pak že chce mlíko.... No a začíná boj. Křičí, křičí a brečí že jí nechci dát prso. Snažím se jí to vysvětlit ale řve a řve. Hrozně mě to mrzí .... Pak vezmu mimčo, začnu kojit a samozřejmě začne opět ječet. Že ho mám položit atd. K mimču se chová moc hezky. Pořád mu říká jak ho má ráda, mazlí ho, pomáhá. Ale tohle je peklo. Já jí samozřejmě kojit už nechci. 😶🙏. Občas takhle žárlí i u uspávání, mazlení. Když ho držím chce také... Nabidnu druhou ruku k objetí ale ječí že chce obě 🙄.. atd atd. A opět, že ho mám položit. Jak z toho ven. Přijdu si jako hrozná mama. 😶

95newmommy2020
14. pro 2023

Já bych ji to prso asi nabidla, ona se znova kojit určitě nezačne, toho bych se nebála. Pak už to po tobě chtít nebude.

veronicka89
14. pro 2023

Jestli už nechceš kojit . Tak bych šla do obchodu ať si místo prsa které patří jen miminku vybere nějakou pěknou obrazovou flasticku kterou nebude mít mi.inko ale jen ona a vždy když bude chtít přijde se s flasticku k tobě přitulit...

terkasss
14. pro 2023

Mam holky uplne stejne od sebe jako ty. Taky mi to starsi delala. Pritulila jsem ji do druhe ruky, pomazlila. Nejak jsme se holt poskladaly, i kdyz to pro me teda nebylo uplne pohodlne.
A s mlikem - u nas to bylo tim, ze chtela ochutnat. Zkusila si, ze uz nevim, jak na kojeni. Ze to zapomnela. Vysvetlily jsme si to. Parkrat jsem odstrikala mliko do hrnecku, ona si ho vypila a bylo.

konidana
14. pro 2023

Starsi jsem kojila do 1 a 1/4 roku, mladsi se narodil jeste nez ji byly dva. Take chtela mlicko od maminky. Tak jsem ji dala taky prso, klidne bych kojila tandem, ale ona to uz neumela. Pul roku stacilo a zapomela sat z prsu. Takze bych ji klidne nechala at si to zkusi, myslim ze se uz nechytne a pochopi, ze prsa jsou jen pro miminka.

jerrabina
21. pro 2023

U nás starší (5 let) taky pokukovala, opatrně zkoušela, ptala se. Měla podle všeho pocit, že malý dostává něco vzácného, co ona ne. A svým způsobem je to i pravda, ale jenom část.
Taky jsem nějakou dobu nevěděla jak reagovat (a naštěstí to nebyl velký problém) a nakonec jsem na to přišla. Vysvetlila jsem jí ve vhodnou chvíli (možná i na víckrát), že ona už je velká a že třeba zas má tu výhodu, že když má hlad, dojde si sama do ledničky a to malý nemůže. Nebo si ona vezme na co má chuť, zatímco on má jen to mléko, pořád, každý den. A nevíme, jestli mu to vyhovuje, nebo ne, protože nám to ještě neřekne. A že hlavně pro miminko je to prospěšné, ale jí by to už moc k ničemu nebylo.
No a pak jsem za ní jednou došla, že mi zbylo odstrikane mléko v mrazáku a mě se upravila laktace a už mám pro malého dost, tak jestli to chce ona do hrnečku. Překvapeně a celkem nadšeně řekla že chce. No, ochutnala a odstrčila hrneček, že nechce, nechutná. Takže se nám problém takhle vyřešil sám 😊