Brečí při krmení u jednoho prsu

adartr
21. pro 2017

Ahoj poslední dobou máme problém při kojení. Kloučkovi je 5m. Když jdeme kojit přes den brečí a vzpíná se, což v noci nedělá. Kojím přibližně po 2h. Probíhá to tak, že začne pomlaskávat nebo už si nechce hrát a začíná být nevrlý. Jdeme na to. Mám ho v klíně a přikládám, levé prso je většinou ok, jelikož kojím pokaždé z obou prsou, tak po nějaké době mimčo přehodím na druhé prso, takže na jeho levý bok. U pravého prsu nechce ležet, začne ječet brečet propínat se. Nevím co s ním je. Občas ho jde obalamutit, že leží stále na pravém boku u obou prsou a nepláče. Kde je problém? Hrozně se s tím pereme. Přitom už se začíná sám přetáčet na bok a zrovna mu to jde na ten levý, který nemá rád u kojení. Nechápu to. Stává se to někomu?

rousse
21. pro 2017

@adartr my jsme to měli přesně tak, jen o měsíc dřív....pravé prso prostě málo teklo na její potřeby. Před kojením jsem nahřívala, masírovala, ale ji jsem stejně neošidila, po pár týdnech jsem to už ani nezkoušela a mléko se tam přestalo dělat v takovém množství....nakonec jsem kojila už jen z levého.

caseopea
21. pro 2017

@adartr Nemyslím si že to bude tím prsem, ale spíše tou polohou, když ho nakojíš ve stejné poloze z obou a nic neřekne. Nemůžou mu růst zoubky na té straně, že na ní nechce ležet, nebo třeba ouško?

nikolasto
23. lis 2022

@adartr Ahoj, to samé teď řešíme také. Filípek to dělá cca od druhého měsíce. Zkoušela jsem kojit v baby vaku v poloze na bok a z pravého prsa. Párkrát to fungovalo, ale teď už moc do vaku nechce. Má skoro 4 měsíce. Dělám to teď tak, že mimi leží na pravém boku a já si lehnu naopak. Mou hlavu má u nožiček. Nechám ho aspoň si cucnout z pravého prsa a pak až chce odbrknout, tak si lehnu normálně naproti němu a dokojím z levého prsa a někdy mi u toho levého i usne. A je pak celkem klid, jen ta opačná poloha je pro matku celkem nepohodlná a nemá tolik dítě pod kontrolou. Ale tu chvíli to musím vydržet a pak je to v pohodě. Takže to tak kombinuju...