Miminka v horku. Jak to děláte?

mouss
13. srp 2021

Maminky, jak to děláte s miminky v tomhle vedru? Mám doma 2 týdenní holčičku a nevím jak jí utěšit. Je pořád spocená, ale bez zavinovačky neusne. Je tak celé dny mrzutá a nespí. V kočárku venku už taky neusne.

katule1990
13. srp 2021

@mouss Vetrej v noci, pres den doma zatemnit nebo dat do oken neco mokreho, napr. prosteradlo, to pry pomaha. Pres den jet nekam, kde je cely den stin (treba do parku) a hodne kojit. Misto zavinovacky ji zkus zavazat do klasicky ctvercovy plenky.

pampeliska1313
13. srp 2021

Máme merino deku, teda měla to být letní “zavinovačka” že se do toho zabalí, nicméně jsem na to rezignovala.:D ale teda koukám jestli s ní moc neblbne, přeci jen aby si to nehodil přes obličej jak šermuje ručkama, zatím nic, skopne si to do půlky těla a spí, zavinovačku nemáme nakonec vůbec. Ale ta v létě chladí a naopak v zimě má zahřát. Je ohromná, sama jsem ji zkoušela se do ní zabalit a je super.🙂 a co třeba nějaký zvlhčovač vzduchu? Nebo něco mokrého do oken, jak je psáno nade mnou

mouss
autor
13. srp 2021

@pampeliska1313 to zní dobře, nemáte odkaz na nějakou ověřenou merino deku? Koukám že je strašně moc variant 🙂

pampeliska1313
13. srp 2021

@mouss můžu Vám poslat tu co máme my. Přestala jsem do ní prcka zavinovat protože se pořád otáčel na bok a bála jsem se, ale jako deku na ní nedám dopustit.

zuzkasim
14. srp 2021

Ono stačí zabalit do bavlněné plenky... Mám 2 děti narozené do veder a řešili jsme to takto. Na procházky jen večer (nebo brzy ráno, ale já nejsem moc ranní ptáče).

treasurka
14. srp 2021

@mouss Balim do swaddle me, a dobry, horka neni...

lenka421
14. srp 2021

@mouss Krome toho co je psano vyse - doma zatemnit, na prochazky vecer, nechat ji treba jen prikrytou latkovou plenkou tak na osvezeni je dobra voda ve spreji a strikat to na ni, na oblicejicek a rucicky. Delaji to i v nemocnicich. Rozprasovac, pripadne v dmku se da koupit za par korun sprej s obyc vodou jako naplni.