Přiznáváte je nebo uvádíte jen sourozence se kterými dítě žije?
Například u Dr se zeptá kolik má sourozenců , ve škole se třeba zeptají kolik má sourozenců a tak podobně.
Pokud má třeba otec další dítě, ale dítě se s ním vůbec nevidí, říkáte mu že má ještě dalšího sourozence nebo mu to ani nepřiznáte?
Já mám s exmaželem 3 děti, partner má z minulého manželství 5 dětí, teď čekáme první společné. Exmanžel zatím nikoho na vážno nemá, respektive vždy má nějakou známost na chvíli. Moje děti samy třeba ve škole říkají, že mají sourozenců hodně. Moje a partnerova dcera si říkají ségro a i tak fungují i přesto, že spolu nebydlí a pokrevně nemají společné absolutně nic. Já to nechávám na dětech, nic jim nevnucujeme, jak to cítí tak to říkají. Ale sranda u doktora bude s tou naší společnou holčičkou až se narodí, jelikož ta bude mít vlastně 8 polosourozenců a tak to teda u doktorů říkat budeme, právě kvůli anamnéze. I přesto, že mezi naší holčičkou a nejstarší dcerou partnera bude 28 let rozdíl a logicky ta dcera už má svoji domácnost a rodinu.
Ano, říkáme a uvádíme to všude. Spolu máme dvě děti a přítel má tři s ex. Takže celkem 5 děti.
Když to nějak přijde na přetřes ve škole, tak kluci ( moji nejstarší) většinou uvedou i dceru otčíma, ač s nimi geneticky spřízněna není. U doktorů,v ppp , když si to tak uvědomuju, vždycky řešíme buď jen děti, které jsem porodila, nebo které s námi většinu času žijí. Manželovu dceru uvádím jako sourozence spolecneho syna málokdy. Taky už je dospěla.
Děkuji za reakce. Dítě o nevlastním sourozenci ani neví. A další sourozence vidí třeba jen 2x do roka. A ti nejstarší už doma nebydlí. Taková zvláštním situace. Takže vlastně neví koho třeba psát " do rodiny" v úkolů ve škole a tak no.
Je v tom někdy zmatek, když se zeptá třeba u dr. na sourozence. V podstatě bydlí a denně vídá jednoho.
@lauralaurinka deti asi v 5 tride delaly do skoly rodokmen. Cela rodina od prarodicu. Nevlastni a polorode sourozence nemaji, ale celkem jsme se zapotili pri vyctu sestrenic a bratrancu z manzelovy strany-on ma jeste 4 sourozence, a ty jejich rodiny nekdy jsou take slozitejsi😅
@konidana To je právě ono. Ve škole a ve školce se řeší rodina, rodokmeny a podobně .
@lauralaurinka Tak ja ji detem netajim, vedi, ze existuje, parkrat ji i viděli, ale neuvádíme ji nikde jako jejich sourozence, protože ji jako sourozence neberou.
@lauralaurinka Tak ja ji detem netajim, vedi, ze existuje, parkrat ji i viděli, ale neuvádíme ji nikde jako jejich sourozence, protože ji jako sourozence neberou.
Ano, však to jsou jejich sourozenci. To že mají jiného otce nebo matku v tom nehraje žádnou roli. Jsou to jejich sourozenci. Pokud nechcete přiznávat děti vašich partnerů, tak jste si nemeli vybírat partnery s dětmi
@lauralaurinka ve škole bych to neříkala. Pokud nemají vztah a neberou se jako rodina. U doktora asi ano, kvůli anamnéze a tak. Ale normálně bych řekla, že prostě jen z otcovi stany. Nejspíš to doktorku ani zajímat nebude.