icon

Starší sourozenec stále ruší mimino. Řešily jste to také?

andza
18. říj 2019

Nadpis už mnohé napovídá..... mám téměř 2,5 letého syn a měsíční miminko. Už od porodnice potřebuje miminko na spaní, nebo alespoň usnutí, klid. (byla jsem nejprve na 3 lůžáku, kde vubec nespala, a pak na samotce, kde byla nejhodnější spavé miminko). Myslela jsem si, že si na to miminko zvykne, že je tu ruch. Nevadí mu nějaké běžnější zvuky- vysavač, pračka. Ale syn prostě lítá a neustále vykřikuje, mluví nahlas, atd - když mu domlouvám, podle mě vůbec neví co se po něm chce, je tak prostě zvyklý. Takže to zatím vypadá tak, že když jsme doma všichni, malá skoro nespí, pak brečí a nakonec usne. V kočárku to samé, syn běhá po venku a křičí, a ji to ruší. Ale třeba včera spala za celé odpoledne asi hodinu. Jakmile jsou kluci pryč, spí skoro celý den . Zatím je s námi manžel, takže chodí hodně ven. Ale bude se muset vrátit do práce a já nevím co si s nima počnu. Napadá mě jen vozit je v autě. Ale přece nestrávím rok vožením dětí v autě. Neřešil jste to někdo, prosím Vás?

zelenaesmolda
18. říj 2019

@princezna8
ano,ty manzela muzes opustit ale co muze udelat to dite?jake to ma moznosti nez podle tebe slepe poslechnout?navic to,ze je nekdo dospely mu jeste nedava patent na rozum.kdyz dospely rekne skoc z okna tak ma dite skocit?

princezna8
18. říj 2019

@zelenaesmolda A nechapu co porad meles o mlaceni deti. Ja nejsem pro to, mlatit deti nonstop. Ale kdyz proste nepomuze domlouvani, pak jde na radu placnuti. To dite ma na vyber, bud se bude chovat jak ma, nebo proste dostane pres zadek. Az by ti dite v puberte prislo domu zhuleny, taky bys to presla mavnutim ruky?

princezna8
18. říj 2019

@kassandra1 Kdyz by dite nebylo zvladatelny a nerespektovalo autoritu (cimz rodic je), pak by bylo na miste to konzultovat s psychologem...

zelenaesmolda
18. říj 2019

@princezna8
protoze to "placnuti" je uplne to stejne.porad je to pouziti fyzicke sily proti slabsimu.
Dite ma na vyber "bud se bude chovat jak ma nebo dostane".Takze jinymi slovy na vyber vlastne nema protoze bud udela co chces ty,nebo dostane.
Kdyz jsme u te puberty tak tam uz fyzicke tresty jaksik neucinkuji.Nebo jak chces zbit dite,ktere je pravdepodobne vetsi a silnejsi nez ty?Jak to budes resit kdyz do te doby jsi vzdycky pouzila svoji silu?

leymea
18. říj 2019

@drakenn docela prdel 😀

hojda
18. říj 2019

@princezna8 Rozhodně souhlasím, měla bys své představy o mateřství konzultovat s psychologem.

princezna8
18. říj 2019

@zelenaesmolda Ty porad vidis deti jako rovnocenne bytosti s dospelymi,tak ti to vymlouvat nebudu... A vsichni musime poslouchat, ty kdyz se nebudes v praci chovat jak mas, dostanes vyhazov. V manzelstvi neni domluvy, tak je rozvod. Clovek co krade zase jde do vezeni...

princezna8
18. říj 2019

@zelenaesmolda Tak mi rekni jak ty bys to teda resila, kdyz by te dite absolutne neposlouchalo a jeste se naschval vic vztekalo. Napr. v obchode mu neco nekoupis, ono se zacne valet po zemi a kricet na cely obchodak.

azanka
18. říj 2019

Super debata. Nejvíc mě baví věta, že dítě má na výběr, buď se bude chovat jak má, nebo dostane přes zadek. Já se teda syna učím vychovávat spíš příkladem, než dlaní. Neříkám, že přes zadek nedostal, ale většinou to bylo moje selhání a ne nutnost. Mám takový příklad: dítě tě praští autíčkem do obličeje. Bolí to a je to přesně ta situace, kdy se nechová tak, jak podle tebe má. Ty ho teda praštíš zpátky. Svým příkladem - a tím se děti učí nejvíc, ať chceš, nebo ne - jsi mu právě ukázala, že násilí je naprosto legitimní způsob, jak vyjádřit svůj nesouhlas nebo nespokojenost. A takhle se můžete mlátit, dokud nevyhraješ, protože jsi silnější.

zelenaesmolda
18. říj 2019

@princezna8
ano,dostanu vyhazov ale rozhodne me sef nezfackuje.
a deti jsou rovnocenne bytosti s dospelymi.nejsou neco podradneho.
chceme po detech,aby byly v dospelosti asertivni,uspesne a prubojne ale jako deti maji byt poslusne,tiche a nehadajici se...co mi na tom nesedi?

Vztekani je u ditete naprosto normalni faze vyvoje,neumi svoji frustraci dat jinak najevo.Takze bych ho rozhodne netrestala.Pockala bych,az afekt trosku pomine a pak bych se mu snazila vysvetlit proc mu nekoupim danou vec.
Zkus si predstavit sebe jak prijdes nasrana z prace,vyjedes po manzelovi a on ti jednu vrazi misto toho,aby te pochopil a utesil.Asi nic moc predstava ze?

princezna8
18. říj 2019

@hojda Ale copak nevidite co je dnesni generace zac? To vam prijde v poradku ze 7lety deti poslou dospeleho do pr****? A kdyz maji doma s necim pomoct, hned to berou jako tyrani?

hojda
18. říj 2019

@princezna8 Děti stále zkoušejí, jestli jim dovolíš překročit hranici, kterou jsi stanovila nebo ne. To je jejich přirozenost a je na rodiči si tu hranici udržet. To by muselo k psychologovi každé dítě. Nejsnadnější cesta, jak vyžadovat dodržování hranic - je bití, ale bohužel je to ta nejhorší cesta, kterou může rodič zvolit.

princezna8
18. říj 2019

@azanka Ne, ja bych ho placla a zeptala se, jestli se mu to taky libi??

hojda
18. říj 2019

@azanka A pak se člověk diví, proč některé děti ve školce mlátí druhé děti, že?

azanka
18. říj 2019

@princezna8 nelíbí se mu to, tak tě praští zpátky. Co dál?

zelenaesmolda
18. říj 2019

@princezna8
takze ty ho placnout muzes ale ono tebe ne?

leymea
18. říj 2019

@princezna8 svoje dite pres zadek placnu (kdyz si to uz fakt zaslouzi!), ale cizi bych nikdy neplacla. To jsi frajerka. Hnus, nechapu, ze k Tobe to dite nekdo da na hlidani. Predstav si, ze na me byli rodice hodny (malokdy jsem dostala na prdel, pak jako starsi pohlavek) a rekla bych, ze jsem vychovana a svoje rodice miluju. Muj manzel mel jako dite fyzicke tresty, vychovanej je tez, ale k matce ma priserny vztah. Jen abys pak nelitovala. Ja si sakra rozmyslim kdy svemu diteti dam pres zadek (a stejne je to prd platny, maximalne se ulevi me).

princezna8
18. říj 2019

@zelenaesmolda Predci po nekolik staleti vychovavali deti prisne, a byli lidi nejak poznamenani? Taky byli uspesni, prubojni... A fakt nerozumim co sem tahas manzela. Tebe ten tvuj snad mlati nebo co?

hojda
18. říj 2019

@princezna8 No, mně právě přijde, že do prdele posílají ty děti, které nemají moc osvícené rodiče a jen kopírují chování svých rodičů.

kassandra1
18. říj 2019

@princezna8 A co myslíš, že by ten psycholog poradil? Plácnout přes zadek?

zelenaesmolda
18. říj 2019

@princezna8
neeee,nebyli vubec.jenom se upalovalo,vrazdilo,veselo,sekaly se ruce.
a manzela do toho taham protoze je to uplne to stejne.ty prastis dite,ktere je slabsi tak proc by manzel nemohl jednu ubalit tobe kdyz se zrovna nechovas podle jeho predstav?vsak je to v poradku ne?musi ti ukazat jak se mas chovat a nastavit ti hranice abys nahodou nezvlcila.

princezna8
18. říj 2019

@zelenaesmolda dite si nesmi dovolit mlatit rodice paneboze. A jak uz po ste rikam, nejde o to deti mlatit bezduvodne, ale obcas vychovna proste nikdy nikoho nezabila.

zelenaesmolda
18. říj 2019

@princezna8
a proc si rodic muze dovolit mlatit dite?v cem je ten rodic lepsi?je to nejaka nadlidska bytost?
ta "vychovna" zadny vychovny efekt nema,to ti rekne kazdy psycholog.je to pouze selhani rodice,ktery si potrebuje ulevit.jenom ubozak napadne fyzicky slabsiho.

princezna8
18. říj 2019

@leymea Me ale kamaradka rekla, ze je jeji syn divocejsi a neposloucha, a tak kdyz bude potreba, at ho placnu. Dostala jsem pokyn v kolik ho ulozit do postylky, kdyz po nekolikate nepomohly domluvy, a on si delal co chtel, a jeste po me hodil auto, pak dostal na zadek, a byl klid. Dala jsem ho do postylky, precetla jsem mu pohadku, a byl spokojeny.

hojda
18. říj 2019

@princezna8 Tak já bych řekla, že je docela logický, že v cizím prostředí ti dítě hned neusne☹.

zelenaesmolda
18. říj 2019

@hojda
nebo i ve svem ale s nekym jinym.navic treba ani nebyl jeste unaveny,mala ma 18m,jdeme si lehnout a kolikrat blbne i hodinu nez usne.neumim si predstavit ji ale kvuli tomu bit,proste usne az bude unavena.

princezna8
18. říj 2019

@zelenaesmolda Manzele jsou rovnocenni, a tam je to o te domluve, kdyz to nefunguje tak je rozvod... A ano, byli popravy, ale slo o lidi, co se dopustili nejakeho zlocinu. Ono trest smrti by se hodil i dnes, pak by nebyly preplnene veznice, a kazdy by si rozmyslel, co dela.

princezna8
18. říj 2019

@zelenaesmolda No vidis, u nas to efekt melo.

sudylichozrout
18. říj 2019

@princezna8 Ne, to nema cenu. Jsi prilis poznamena despotickou vychovou. Delej, jak umis, ale nediv se, kdyz k tobe tve budouci deti nebudou mit zadnou duveru a budou se te bat.
A znovu opakuji, moje prababicka byla rocnik 1897, pradeda 1895, babicka 1922, deda 1915, tata 1953, mama 1956. A ani jeden nebyl doma bit. Na druhou stranu manzelova babicka, rocnik 1929 dostavala rakoskou i za to, ze si zamazala boty od blata. A ver mi, ze na svou dceru, manzelovu mamu, ruku nevztahla. Diky bobu za to, ze ji ta vychova nezdeformovala.
Zamysli se nad tim. Nikdo nerikame, ze si maji deti delat, co chteji. To je nesmysl a nanarchie, ne vychova. Ale vychovavat muzes i srdcem, ne jen strachem a vareckou.

hojda
18. říj 2019

@zelenaesmolda Mě tedy dítě nespalo od dvou let, takže jsme to odpoledne řešili odpočinkem u pohádky a dřív večer. Asi jsem ho měla seřezat, to se to hned spí lépe po výprasku.

princezna8
18. říj 2019

@hojda To dite bylo doma. A nechtelo se mu do postylky, chtelo si hrat, ale ja jen poslechla prani jeho matky...

Strana