icon

Pes v bytě a stížnosti na štěkání. Řešili jste někdo?

17. črc 2026

Máme psa v bytě a sousedé si začali stěžovat, že přes den štěká. Doma to samozřejmě neslyšíme, protože jsme v práci, ale nechci to zlehčovat.
Snažíme se ho před odchodem vyvenčit a necháváme mu hračky, jenže nevím, jestli to stačí. Zároveň mám strach, aby z toho nebyly problémy v domě.
Řešili jste někdy stížnosti na štěkání psa v bytě? Děkuji.

titina12
17. črc 2026

Kamarádka si pořídila kameru s mikrofonem a ma to napojené na telefon a vždy když začne štěkat okřikne ho a je po problému. 🙂

izz76
17. črc 2026

To je povaha, kdysi jsem mela fenku jezevčíka a doma sama štěkala az do 10 let, pak ji to asi vic unavovalo a uz tolik nestekala. Bylo to náročné, naštěstí v dobe naší nepřítomnosti byli v práci i sousedi,takze to nikdo moc neřešil. Jinak jsme ji tahali všude sebou, nebo jsem ji vozila na hlídání k rodičům.

kakba
18. črc 2026

Nojo, poridit si psa a odejit na cely den do prace. Zasadni chyba. Muj najemnik si poridil psa, stekal furt i v noci. Zacala jezdit policie, domluva nepomahala, tak sel i se psem o dum dal. Taky by me to vadilo.

barmil
18. črc 2026

@anonym_autor kup si kameru, lidi rádi přehánějí. Měla jsem na stěně, když byl pohyb nebo zvuk, přišlo upozornění do apky na mobilu. Mohla jsem přes mikrofon na psa i mluvit.
98% casu spal, reagoval jen když vyloženě někdo prošel kolem našich dveří.

pavlinkaaa87
18. črc 2026

Co to je za nápad, pořídit si psa a nechat ho samotného se trápit v bytě? Jak můžeš psovi něco takového udělat, pokud máš ráda psy? A jak můžeš udělat něco takového sousedům, nechat je poslouchat řev psa? Buď se odstěhuj na kraj vesnice, nebo ze psa uvař guláš

martina8084
18. črc 2026

No jako je to nepříjemné. Soused měl psa a dělal na tři směny. Ty noci byly fakt hrozný. A přes den o nic lepší. A ano jelikož vedle něj na patře byla paní v důchodu a v dalším bytě paní s dítětem v první třídě, řešilo se to na SVJ.

pavlinkaaa87
18. črc 2026
@martina8084

No jako je to nepříjemné. Soused měl psa a dělal na tři směny. Ty noci byly fakt hrozný. A přes den o nic lepší. A ano jelikož vedle něj na patře byla paní v důchodu a v dalším bytě paní s dítětem v první třídě, řešilo se to na SVJ.

@martina8084 škoda že to u nás neřeší i zákon. Ve Švédsku je dokonce protizakonne, aby byl pes sám doma déle než 6 hodin, mnoho zemí doporučuje, že pes nemá být bez lidské interakce déle než 4-6 hodin. Češi se sice tváří, že mají rádi psy, ale pak je klidně nechají se trápit samotné více než 8 hodin a ještě tím terorizují sousedy