Je v každé rodině s dětmi Lego?
Hrají si všechny děti s Legem? Existují rodiny, kde Lego nemají?
Ano, i u nás je v rodině lego... Duplo, Friends, Technic pro manžela 😉. Baví to hlavně tu starší.
u nás lego duplo, klasické lego je na ní ještě moc titěrné. Je to velmi oblíbené, protože si s tím opravdu sama vyhraje (4,5roku) a staví dle fantazie.
U nás ano, velmi doporučuji. My ho jako děti neměly, ale naše děti si s ním hrají všechny, dva starší cca od roku, nejmladší skoro od narození - červené zábradlí milovala namísto hrkotky, teď má 14 měsíců a už skládá. Máme velkou škatuli dupla, lze z toho seskládat skoro cokoli a je takřka nezničitelné. My ho teda nakupujeme vždycky v akcích, jinak je hrozně drahé. Měli jsme i napodobeninu, ale špatně drží některé typy kostek na sobě a je to měkčí plast, méně vydrží.
mi nemame mozna casom kupim ale to je vo hviezdach mi se hrame s kostkama a autickama a hrncami a lžíčkami
U nás nebylo.. A nebude ani teď.
Měla jsem ho já, jako malá, a děsně jsem si s tím vyhrála, to je fakt. Ale taky mi naši tenkrát dovezly bednu kostiček a já si stavěla celé dny, šlo z toho cokoliv. Teď mě na tom neláká přemrštěná cena a témata. S dcerou jsme měly stovky dřevěných kostek a stačilo jí to. Pak přesedlala na figurky koní.. A začala si stavět stáje a vše kolem koní z roliček od toaleťáku a krabic od bot, brček a špejlí. Drží jí to i teď a to už má 12 let.
mam ho rada a dala jsem, kdyz bylo synovi asi pet, do placu i lego po mne, tenkrat vytouzene dve krabicky z tuzexu, lego nas doma bavi, momentalne kupuji spise jednotlive panacky, kostek mame dost, stavime z neho i ruzne stojany na tuzky apod designove prvky 😀 mam ho rada tedy hlavne duplo i pro udrzbu, vyperu v povlaku od polstare ci v sitce na jemny pradlo a je to..na fantazii, motoriku rovnez bezvadny..co se penez tyka uz se daji sehnat i pouzita a ruzne poztracene doplnky a jendnotlive kusy...
My Lego nemáme, zatím ho ani pořizovat neplánujeme. Holky mají jiné, levnější stavebnice a bohatě jim to stačí a opravdu si vyhrajou.
My ho nemame, protoze by bylo rozhazene po celem byte...
Mame, zatim teda vzhledem k veku jede Duplo, syn uz si s nim vyhraje pekne a vydrzi u toho. Duplo ma jeste po manzelovi a tete, plus dokupujeme ruzne sety se zviratky, lode, auta atd. Nejvic si s nim hraje babi- maji velkou zakladovou desku a stavi domy/ statek atd. Lego po manzlovi je zatim schovane, co jsem pochopila, jsou toho taky kvanta a myslim, ze situace bude podobna. Ja z detsvi lego ani duplo neznam, ale prijde mi to fajn hra pro syna a tesim se i az dcera zacne a vytahneme z pudy duplo domek a zacneme dokupovat dalsi sady. Joo super od dupla je i set se zmrzlinami, syn porad nekomu sklada zmrzku a nanuky a nosi na ochutnani. Nakupuji v akcich v drogerii, ve vyprodeji, obcas neco dostane jako darek. Ted jsem koupila asi 16 ruznych aut z dupla z druhe ruky a bude je postupne dostavat.
Jinak doma jsme jako mali meli myslim stavebnici Cheva a dost jsme si s ni vyhrali. Lego (nejakou vesmirnou lod) jsme meli taky, ale to jsem v pozdejsim veku vyhrala v soutezi z casopisu.
máme a kluci s s tím hrají každý den, mají nějaké lego po mě a bráchovi, je pořád super a budu zase schoávat.
ale třeba švagrová nemá-finanční důvod
My měli jako děti Chevu - podstatně levnější než Lego a přitom stejný princip 🙂 A vyhráli jsme si s tím hodiny a hodiny 😀
Přidávám se k Lego rodinkám 🙂 máme duplo i klasické, nejvíce si teda vyhrají s duplem ale letos chce starší od ježíška Friens. Mají i zminovanou chevu ale lego je baví víc hlavně protože jsou součástí zvířátka a panáčci.
Vydrží s tím hodiny a hodiny
Tak jsem ráda, že nejsme sami🙂
Máme Duplo, Lego, Chevu, Lori a Žako. A díky tomu můžu si troufám říct, že lego je prostě nejlepší - nejlépe drží kostičky pohromadě. Použitý plast je kvalitnější, je tam více hmoty. U toho pro starší děti mají vymakané návody na letadla, auta atd. aby to fungovalo. Lori a Žako se u nás uplatnilo nejvíc v podobě vláčku, Ačkoliv tyto dvě vypadají kompatibilní tak mají trochu jiné rozteče těch děr a díky tomu, jak se kombinovaly tak už pořádně nedrží. Chevu máme ještě po nás a teď jsem koukala, že se tam odštěpují ty malé kousky zespodu a panáčci se rozpadají ale jinak drží taky pěkně. Soused má nějakou novou - letadlo - napodobeninu lega a bohužel to vůbec nedrží. Jo a ještě máme nějaké podobné legu- ty malé kostičky a to se vůbec nedá srovnat. Vzala jsem na bazárku policejní motorku a auto a to se v ruce rozpadá. Takže pokud z toho chce dítě jen něco postavit tak dobrý. Pokud si s tím chce hrát (což naše děti milují) tak lego je lepší.
Nejlepší je vyzkoušet jestli konkrétní dítě zrovna o to Lego stojí...někdo víc ocení úplně jiné hračky.
u nás ano, zatím máme duplo a hrají si s ním pořád jak dcerka tak 1,5 letý syn 🙂
My jsme rodina bez Lega - do Štědrého dne, syn si o něj napsal Ježíškovi.
@palomitacheca tak to je fakt bezva důvod 😀 a ostatní hračky jsou spořádaně ve skříňkách?
od roku syna mame duplo, momentalne uz docela velkou krabici, decka si s tim paradne vyhraji a my dospeli taky 🙂 normalni lego nas zatim nelaka.
nejak si nepamatuju jestli pred treba 20lety uz bylo duplo? ja si pamatuju jen to normalni pro vetsi deti.
@palomitacheca a ostatni hracky? 🙂 zvlastni duvod
ahoj, tak my doma lego nemáme, malej je devastátor, sice by chtěl duplo s vláčkem ale manža řekl až tak za rok a možnááá. Letos dostane sevu
@pajafra myslim, ze to nie je ziadna tragedia ak lego mat nebudete a deti budu poznat ine hracky🙂 dnes je tolko veci, ktore mozu rozvijat jak detsku fantaziu ci kreativitu, tak motoriku, ze toto je to posledne co ti ma robit vrasky, jednoducho budete bez lega, isto nie jedina rodina🙂
my lego mame a bambulky lubia stavat rozne veci, prave vcera manzel neveril ze to co ma predsebou postavila starsia babulka sama, furt lustroval ci bol napad a kolko realizacie je by mamka, 😀 😀 ale pravda je taka ze nic a dnes to videl na vlastne oko, teda lego isto rozvija -na druhu stranu ako kazda hracka musi byt predana dietatu s nadsenim pre nu, aspon obcas by sa mal dospelak pohrat spolu s dietatom a ukazat mu ako sa s tym da hrat - potom sa deje presne to, ze i u nas 4,5 a takmer 3rocky sa babulky vedia hrat i 2-3hodinky ak ich to nadchne natolko ze si to chcu dokoncit, pravdaze starsie mojinecko vydrzi o kus dhlsie, ale je krasne ich sledovat🙂
ceske alternativy nepoznam, nazvy co tu odzneli si ale zo zvedavosti vygooglim - co poznam a myslim ze je porovnatelne kvalitou su kocky mega bloks, maju obvykle krajsie rozpravkove serie a s legom su tak kompatibilne ze my ich mame v jednej velkej krabici, teda ak ktosi chce vyskusat doporucujem🙂
no a co ma zaujalo ako posledna krasna alternativa k legu je japonska stavebnica mokurokku, je to super vec, pre tych rodicovskych odporcov, ktorym vadi plast ako material....toto je totiz mega krasne - pouzivaju sa na to rozne typy dreva, takze vynikne ta prirodna paleta farieb - teda ja by som si od Jeziska viac ako lego friends priala pre bambulky toto http://www.jeanniejeannie.com/wp-content/upload... 😵 😵
....to bol u kopy mojich znamych jediny dovod preco lego nie a ten myslim ze je dla japoncov pase, jednoducho stavat mozu aj zaryti neplastici🙂 ine dovody preco nemat lego, teda este okrem koruniek nepoznam, ale i tu ako holky pisu riesi lego babicka, darceky a pripadne z druhej ruky skusit🙂
Lega (teda zatim dupla) není nikdy dost. Podobně jako duplo (hlavně vláček, ten je fakt neznicitelny)u nás ještě frčí stavebnice magformers, tam taky nikdy není dílů dost🙂
@ev.ka
@chroustinka ostatni hracky samozrejme uklizene taky nejsou, ale u tech mi tolik nevadi, ze uz je asi nikdy v zivote nebudeme mit kompletni, u malinkych lego kosticek a jeste za takovou cenu by me to mrzelo hodne. Asi predloni dostal syn nejakou obycejnou podobnou stavebnici s vetsimi kostickami, kosticky se casem ruzne poztracely, pohromade jich je jenom cast a syn si z nich stavi hlavne pistole, se kterymi tu pak ruzne beha po byte, parkrat mu to spadne a kostky se rozleti... az se pustime do rekonstrukce dalsich mistnosti, tak se asi budeme divit, co vsechno najdeme za skrinemi... 😀
My milujeme Lego Duplo - máme hodně sad, a další určitě pořídíme 🙂
U nás si s Legem zatím hraje manžel 😀 Syn dostane k 1. narozeninám Duplo, tak uvidíme, jaký bude mít úspěch 🙂
Lego je nejoblibenější hračka.Naše trojčata to bavilo od 6 let a jak se objevilo lego friends tak jsme toho nasbírali hodně.Mladší dcera má lego po holkách a taky nějaké dokupujeme.Lego je podle mě nejlepší
ahoj,
pro inspiraci http://www.czporadna.cz/?qa=2788/jak-doma-zabav... ;)
u nás stále není lego 😀 ale letošní vánoce ho možná donesou..

holky mají sadu duplo - velký domeček - docela si s tím hrají - milují domečky všeobecně ať je to lego nebo ne. Další lego nemáme v plánu pořizovat . Více si hrají s českou Sevou, příjde mi víc tvůrčí, a i ty holky na to asi přišly 🙂.