Máte zkušenosti s kroužkama od firmy Rytmik Dětem?

jajulda
12. zář 2014

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, zda nemáte zkušenosti s kroužkama od firmy Rytmik Dětem. Byli jste spokojené nebo naopak. Díky za jakékoliv ohlasy. J. 🙂

milmic
12. zář 2014

Já jsem v Rytmiku učila hru na flétničku a jejich pojetí se mi příliš nelíbilo. Učila jsem 4-6leté děti, některé už téměr 7leté s odkladem, v jedné školce dokonce dokupy tento věkový rozptyl. Dostala jsem noty, sice dětské, obrázkové, ale noty a podle těch jsem musela učit. Barvila jsem je s dětmi barvičkami, ale stejně, noty pro 4 leté děti mi přijdou zbytečně moc, bylo to pro ně strašně náročné.
Navíc měli nastavené, že v půl roce se mohly děti dohlásit, takže jsem měla v kroužku něco rozjeté, naučené a najednou přišly do této skupiny úplně nové děti, klidně i 4leté, které flétnu viděly poprvé v životě. Ty jsem to musela doučit a ty první děti se nudily. Rodiče jedné 4leté holčičky mě ujišťovali, že to s ní doma proberou a doučí jí to, poctivě jsem jim vypsala do not všechno, co jsme dělali, jak jsme to dělali a skutek utek, To děvčátko pak bylo v kroužku chudák, věřím, že se jí to vůbec nelíbilo. Rodiče ji doma nedoučili ani jak džet flétnu, natož první 3 hmaty, které jsme uměli.

A byl velký rozdíl mezi dětmi, přirozeně. Zatímco předškoláci už ty notičky zvládali a na besídce jsme zvládli zahrát lehkou písničku z not, ty 4 leté děti měly některé problém flétnu držet a pískat do ní, hýbat prstama.

Sama za sebe bych flétnu u tatkových prcků nastavila úplně jinak, bez not, a pečlivě bych rozdělila mladší a starší děti. Dokopy to fakt nešlo. Nakonec to dopadlo tak, že v jedné školce, kde byly děti v kroužku stejného věku jsme zvládli zahrát a v jiné školce, kde mi je ředitelka proti mému názoru namíchala věkově, ty děti nezvládli vůbec nic, mladší na mě nechápavě koukali a starší se nudili, a ona mě na konci roku strašně seřvala před těma dětma.
Je to nějaké 4 nebo 5 let zpátky, odučila jsem u nich jeden rok a víc jsem nechtěla. Záleží i na domluvě se školkou, jestli ty děti jsou ochotní rozdělit do skupinek podle věku nebo ne, ta ředitelka, co mě seřvala, je rozdělila podle toho, kdy si pro děti chodily rodiče a nestálo to za nic. A taky tahle ředitelka chtěla výsledek, chtěla besídku a chtěla zahrát písničku. Kdežto já jsem to pojala víc jako hraní si s flétnou a byla bych ještě kreativnější, kdyby mi to bylo dovoleno.

anushka111
13. zář 2014

v naší školce od nich máme tanečky a uplně super. byla tam od rytmiku i flétnička, prý ji dlouho učila skvělá paní, ale tak pak odešla a s novým učitelem už to nestálo za moc. záleží kdo danou věc učí a jak mu školka vyjde vstříc 😉

anyzka
14. zář 2014

Učit tam může každý a to podle mého názoru mluví za vše... Moje mamka učila angličtinu a myslím, že to měli pojaté dobře, ale vyděsilo mě, že se vlastně ani mamky nezeptali, jestli anglicky umí 😀

olgas
3. říj 2014

My jsme měli ve školce vloni nějakou angličtinu, tam teda nevím jak to probíhalo. Ale malej chodil ve školce na kroužek Výprava do pravěku a teda musím říct SUPER, Děti byly nadšené, zmáknuté to měli super, učitelka byla taky bezvadná, a za sebe musím říct, že bylo fajn, že pokaždé na nástěnce viselo co s dětmi dělali /což u nás ve školce třeba ani nevíme) a i to 3,5 leté dítě mi chodilo domů s informacema , takže to krásně pobral. Možná ne všechno, ale to nevadilo. Já teda doporučuji. O to víc mě mrzí, že letos už ten kroužek kvůli paní ředitelce naší školky v nabídce není.