icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

wwercaa
8. črc 2010

@blanka.k přesně, zdají se mi docela obyč. za tu cifru můžu mít rozhodně lepší 🙂
tady Zuzky cenník, jako katasrofa mi to nepříjde 🙂 http://zuzanascharf.wgz.cz/cenik

wwercaa
8. črc 2010

@soanpe přesně tak, každá máme jinej styl 🙂 ....me se fotky moli taky moc líbí, právě ty chladnější barvy, ty má třeba taky kamini 🙂
ten fotograf má fantasii na děti, říkal nám, když nám dělal rodinný fotečky, že by nikdy neřekl, že se bude živit zrovna focením dětí....on fotí prábe ty plzenský různý akce a pod....ale bez focení dětí, by se neuživil, taky je to i o výbavě, je pro něj finančně náročná, jak pro každýho fotografa, ani atelier ještě nemá vybavenej, tak jako by si představoval 😉 ale to jeho focení venku me docela zaráží 😝

sirael4
8. črc 2010

@soanpe souhlas.Záleží na každém, každý máme jiné vidění.Ty fotky jsou obyčejnější, ale kdo říká, že by svatební fotky měly být umělecké veledílo 😉 Záleží, co kdo chce. Dříve se fotilo tak, že každý příbuzný dostal do ruky foťák a fotil momentky, případně se pak šlo nafotit pár kouskjů do zahrady nebo ateliéru...

@wwercaa ceny docela jsou, volila bych album č.2 bez příprav, a místo nich hostinu až do konce 😉

molicova
8. črc 2010

@wwercaa jako myslim, že Zuzka má ty ceny hodně přijatelný 🙂 nás stál fotograf v době 2007 taky 10 tis a ty fotky jsou už uplně někde jinde 🙂 jako focení je jedna věc a v dnešní době bych řekla, že i úprava je hodně důležitá 🙂 retuše, kontrast, barvy atd, atd. Prostě není to jenom o tom vyfotit a odložit. Co znám holky fotografky, tak třeba jednu fotku upravují i 30 minut, ale za ten výsledek to opravdu stojí. Potom tomu také odpovídají ty ceny ☹

wwercaa
8. črc 2010

@sirael4 já bych právě zvolila s těma přípravama 🙂 ale fakt, je že je tady spousta děvčat, které by mi přípravy krásně dokázaly nafoti, že jo ženy 😀 🙂

wwercaa
8. črc 2010

@molicova mýho přítele brácha zná fotografa, který se na svojí pozici dopracoval pouze ze skladníka, ale tím, že rozumí do GIMPU a dělá o něm i vlastní knihu, fotí interiéry, krajinu, prodává obrazy svých fotek za takový ceny, že mu měsíčně jde na jeho konto 50 tisíc 😝 jednu fotku dokáže upravovat prý i týden aby byla dokonalá, to teda nemam slov 🙂

sirael4
8. črc 2010

@molicova máš pravdu, náš fotograf nám z toho důvodu dá cca "jen" 150 fotek, protože nechce dávat 500ks nafoceného materiálu, ale všechny projdou jeho "rukama"....což jsme ocenili.

@wwercaa já na těch přípravách zase moc nebazírovala.Protože se jimi nechci zabývat příliš dlouho 😀 nejdůležitější jsou pro mě reportážní fotky z obřadu, hostiny a pak společné fotky a fotky nás dvou. Ale to je asi hlavně proto, že budem maličká svatba a v přípravách nebude pořádně co fotit.
U Černého se mi líbí krajiny 🙂

sirael4
8. črc 2010

@wwercaa tak to už je pak slušný přivýdělek 😉

wwercaa
8. črc 2010

@sirael4 to jo, to jsem čuměla jak mi to Davidovo brácha vyprávěl, a to prý byl takový blbeček co s ním dělal kdysi ve skladu, ale asi to jen tak nějaký blb nebyl, když se dopracoval tam kde je ted 😝 🙂

holky me se třeba líbí i fotečky šikulky kamini 🙂 https://www.modrykonik.cz/fotoblog/kamini/album...

wwercaa
8. črc 2010

@sirael4 to jo Černý krajiny umí, myslim, že to ho baví, ale nějaký makro asi moc ne 😀

blanka.k
8. črc 2010

@molicova taky co jsem ty 3 roky na BRM, tak koukám, jak se ty svatební fotky "posunuly", teď je tam krásné album každé druhé 😉 No jak píšu, až se budu vdávat příště, tak....

wwercaa
8. črc 2010

@blanka.k koho pak si budeš příště brát 😀

sirael4
8. črc 2010

@wwercaa no je vidět, že tohle člověk musí mít v genech 🙂 i když si myslím, že se dá focení do jisté míry dost "vydřít" 😉 taky by se mi v budoucnu moc líbilo živit se focením, je to dnes slušnej job, stačí 5x do měsíce udělat svatbu a máš vyděláno.
kamini má nádherný fotky.Skutečně.

blanka.k
8. črc 2010

@wwercaa no příště konečně nějakýho toho zazobanýho, krásnýho, s vypracovaným tělem,.... 😝 😀

wwercaa
8. črc 2010

@sirael4 já bych fotila taky...ale je to pro me finančně náročný, všechna ta výbava atd... pěkný fotky nedělají jenom programy a umění fotit, taky finance a to je novodobý problém aspon pro me 😝 ale samozžřejmost a také do fotáku rozumet, což já k tomu sklon nemam 😀

wwercaa
8. črc 2010

@blanka.k možná v příštím životě co 😀

wwercaa
8. črc 2010

@blanka.k to Ivanka Gotová má jenom jedno z toho co píšeš, ale až Kája nebude tak možná bude i ostatní 😀 ale nechci vtipkovat, byla by škoda takovýho spěváka, jenom jsem dala příklad 🙂

wwercaa
8. črc 2010

právě jsem dneska jen tak prohížela svatební albíčka na beremku, až se jednou budu vdávat, což douffám, že se ten můj umoudří, a fascinovaly me třeba i tyhle fotečky 🙂
http://www.beremese.cz/album/album.php?vAlbumID...

soanpe
8. črc 2010
wwercaa
8. črc 2010

@soanpe a co tam je, já jsem slepá, tam je něco přiděláno v programu?? nebo co, to víš já nejsem tak všímavá 😀 😉

soanpe
8. črc 2010

no je tam špatně upravenej podbradek 😅 prosvítá tam původní 🤐

ferinka
8. črc 2010

Koukám že řešíte svatební fotografy,no já když jsem měla před dvěma rokama svatbu,tak byl pro nás jednička P.Šebesta,ještě jsme dumali s P.Wagenknechtem,ale vyhrál Š. a tenkrát nás to stálo 12 tis. 😅 ,jako vdávat se teď tak je to určitě Zuzka,její fotky mají nádhernou atmosféru, naše svatební se mi líbí,ale to focení je teď už zase úplně jinde 😎

murynka
8. črc 2010

ahojky holky

koukám že se to řešilo fotografování 😀 jak jinak 😀 a fotografové 😀

@wwercaa krásné fotečky a ta černobílá 😵 😵 a ta v albu s tou gumičkou je supeerr 😀 😀 jedno očko ostré nevadí 😀 😀ty jsi sloveka páni umíš výborně česky 🙂na to že jsi tu 2 roky a něco šikulka 🙂
@molicova y jooo ty budeš mít kšeftík já myslím že to vyfotíš bravůrně a krásně 🙂 🙂 😵
@soanpe krásné fotečky sofinky a to světlo je fakt hezky vidět 🙂 😵 ta brada se mi také zdála divná 😝jen jsme nevěděla proč 😅ale ted to vidím jasně 🤐
@sirael4 určitě budete mít také parádní fotečky 😉 😉 tak jsme koukla na jeho fotky a sou supeer také moc dobrý fotograf 😉

zuzka fotí parádně 😕 😵 😵 i kamini každý má svlj styl a to je na tom to nej 😎
@blanka.k jé vy jste byli u profíka moc se těším na fotečky 🙂
tak a víc si napamatuji 😨 🤐 😝 pak ještě dočtu jednu stránku vy my dáváte 😝 😀

my dneska poprvé zkusili stativ pak malá dostala novou čepku a pak jsme byla u kámošky má tsejně starého chlapečka tak bylo co fotit 🙂 něco posílám

wwercaa
8. črc 2010

@soanpe no já si všimla že je to tam nějaký průhledný 😀

@ferinka 12 tis. pěkná pálka 😝

wwercaa
8. črc 2010

@murynka děkuju za pochvalu, ta ČB fotka se mi také moc líbí 🙂 jj Slovenka jsem, ale chtěla bych časem české občanství, ale to by si me ten můj miláček musel vzít 😀 ...fotečky krásný, jste krásná rodinka, vypadáte moc štastně 😵

baarca
8. črc 2010

Ahoj, zdravím po delší době. Nějak teď nestíhám, prcka fotím, to jo. Mám půjčenou 100/2.8 macro a jsem nadšená.
Jinak jsem objevila šikovnou věc pro ty, co fotí do RAW - na http://www.rawworkflow.com/rawworkflowcom-downl... se dá stáhnout Instant JPEG From RAW, který během mžiku hodí spousty fotek z RAW do JPEG, jak by to jinak udělal foťák. Když není čas na nějaké hraní s RAWem, je to fakt šikovné. Teda, abych se nechlubila cizím peřím, tenhle tip mám z knížky od Scotta Kelbyho Digitální fotografie 3 (celou serii doporučuju).

molicova
8. črc 2010

tak holky to retušování a úprava fotek je fakt obtížná 🙂 není to vůbec sranda ☹ asi mě z toho za chvilku raní mrtvice 😅

pipiii
8. črc 2010

ahojky, hlasim se z Jablonce, dneska jsem tu mela svagrovku a tak jsme sjely vyfotit neco na slamu..konecne jsem nekoho ukecala 😀 tak se na to mrknete, co na to rikate, fotily jsme tak pul hodky, takze skoda ze nebylo vice casu :-/

koukam ze tu rozebirate svatebni fotky.. ja jsem ze svych zklamana, ale ted uz to neresim, je to za nami 😉

pipiii
8. črc 2010

jo a jinak vsichni v mem okoli si ted kupuji zrcadlovky 😀 kdyz vidi fotecky z mych alb a tady na koniku kdyz poslu odkaz, tak zahazuji kompakty a zenou se do zrcadlovek 🙂 tak jsme na jejich fotecky take zvedava

erinka83
9. črc 2010

@pipiii supr fotky 🙂 švagrovce závidím 😀 My jsme měli zrcadlovku nějakou Fuji a vyměnili jsme za kompakt Panasonic 😀 Pro naše amatérský ruce je to lepší, máme teď paradoxně lepší fotky, ale doufám, že se s tím naučím fotit i líp, trochu mě zaučuje Mes 😀 😉

Jinak holky jste tu všechny strašně šikovné, pro mě je to španělská vesnice 😔 Snad nevadí, že vás "šmíruju", ale nemám, čím bych se pochlubila sama ☹

Strana