Je běžné, že fotograf nedává neupravené fotky?
Měli jsme focení a fotky jsou moc hezké, jen bych ráda měla i pár neupravených záběrů navíc. Ne kvůli tomu, že bych je chtěla sama upravovat, spíš jsou tam momentky, které se mi líbí, i když nejsou vybrané do finální galerie.
Fotograf mi ale napsal, že neupravené fotky nedává vůbec. Chápu, že si chce hlídat svoji práci, ale trochu mě to mrzí, protože jsme za focení zaplatili a čekala jsem, že se aspoň nějak domluvíme.
Je normální, že fotograf nedává neupravené fotky vůbec, nebo jste je někdy dostali?
Je to naprosto běžná praxe. Běžně to mívají i ve svých podmínkách nebo smlouvách.
ano, je to standard. Nebude odevzdávat "polovičatou práci".
Zároveň píšete, že jste čekala něco jiného? Rozsah přeci řeším před akcí.
Určitě tam nebylo dám vám všechny foto a vy si jen vyberete které chcete upravit.
My v minulosti dostávali malé náhledy neupravených fotek, později naše fotografka přešla na online fotogalerii - z toho jsme si vybírali fotky, které chceme upravit. V základní ceně balíčku byl určitý počet upravených fotek, ale mohla jsem si navolit i další fotky za příplatek.
@anonym_autor Je to běžné, nechtějí, aby pak lidé někde sdíleli jejich nedotažené fotky. Jestli chcete další fotografie, mělo by být možné se domluvit na doplacení a finální úpravě více fotek.

Ano je to běžné, ale určitě je možnost si ještě doplatit úpravu dalších fotek.