icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

soanpe
20. črc 2010

@ferinka ferinka
1,4 je lepší,ale 4x dražší 😉 má už AF s usm já si tu 1,8 nemůžu vynachválit

blanka.k
20. črc 2010

Metz se směr.č.36 (na doma si myslím postačující, ale když se zeptáš někde na netu, nic za to nedáš) a za polov.cenu
http://www.megapixel.cz/metz-blesk-mb-36-af-4-p...
Nebo směr.č.48 http://www.megapixel.cz/metz-blesk-mb-48-af-1-p... za podobné prachy 😉
Určo jsem to sem dávala, ale tohle je vše foceno na "střední výkon" té 48 a i velké místnosti to prosvětlilo úplně v pohodě, tma tam byla "jak v pr...." 😅 www.btweb.cz/letovice

soanpe
20. črc 2010

@murynka díky za optání.máme se celkem fajn.jen já mám potíže s nohou 😠 bolí,bolí

blanka.k
20. črc 2010

@soanpe než jsem tu to sesmolila, jsi byla rychlejší 😀 Jinak taky mám 1,8, sice "35", ale jak píšeš, souhlas, že za ty peníze ve srovnání s 1,4 super....

murynka
20. črc 2010

@blanka.k já jsme se dočetla že je lepší jako pro sony přímo sony 😒 tak asi půjdu do toho....

@soanpe copak??? ☹ 😕

wwercaa
20. črc 2010

@murynka jé, a kdy máš narozky když teda můžu vedet, už se teším na fotečky s bleskem 😵 a jo jak radí soanpe, jdi do toho silnejšího 😉

murynka
20. črc 2010

@wwercaa mám je 9.8 🙂 a co ty už to ovládáš??já jdu 6.8 na tu svatbu ale to asi umět nebudu 😅 😝 ale zlusím to 🤐

blanka.k
20. črc 2010

@soanpe koho jsi nakopala do p..., že tě bolí noha? 😀

@murynka zkus napsat na megapixel a fotoskoda, co jsem tam četla , tak mi přišlo, že radí dobře a ne jen to nejdražší jak třeba jinde 😀

wwercaa
20. črc 2010

@soanpe jak to že te bolí noha 😕 ☹

wwercaa
20. črc 2010

@murynka svatá pravda, pro Sonku prý Sonny delá fotky kvalitnejší ale zase když zmeníš značku fotáku je lepší METZ, protože stačí koupit patici za 300 a máš to, jak se rozhodneš je to na tobe 😉

blanka.k
20. črc 2010

@murynka já šla na svatbu a týden předtím jsem si koupila blesk a vyzkoušela ho rpávě v těch Letovicích (ehm, stejně to bylo naprd, jlikož fotit interiéry prázdný nebo plný lidí je trochu jiné) a v pátek před svatbou dotáhla ten objektiv 18-105 a prví fotku udělala ráno na svatbě...no, ještě , že to zachránil Photoshop 😀 😀 😀

murynka
20. črc 2010

@wwercaa hmmm to je také pravdaa sakra....

wwercaa
20. črc 2010

@murynka júú, to už máš zachvilku, teším se s tebou, protože vím jak jsi ho hodne přeješ ani nedospíš co 😀 🙂 ....pořád se snažím naklápet to jak se mi to líbí, experimentuju tak snad to bude lepší a lepší 😝 ....svatbu, ty brdo, teším se na fotky 🙂

murynka
20. črc 2010

@blanka.k co povídáš ty fotíš krásně 🙂 😉

murynka
20. črc 2010

@wwercaa ale já tam nejdu fotit 😀 😀 neblbni manžel jde svědčit já tam budu mít Sofii tak nevím nevím...já si ho objednám a ghned si ho nechám 😀 😀 ne že až 9.8 😀 😝 😝

wwercaa
20. črc 2010

zase jsem trénovala, pak začalo být dítě nervozní, tak jsem trénovala na hračkách 😀

wwercaa
20. črc 2010

@murynka ahaaaaa 😀 😀 😀 já jsem trdlo, blbe jsem to pochopila 😀 😉

murynka
20. črc 2010

@wwercaa ty brdooooo krásnýýý 🙂 jaký máš ty??

http://www.xcomputer.cz/metz-mb-48-af-1-pro-fot...

co tedy tento?? 😅 kdybych měnila fotáček 😀 😀

blanka.k
20. črc 2010

@wwercaa proč myslíš, že mám alba s krtečkem a výbavičkou....ta mi neuteče a drží pózu na focení 😀 😀 😀 to se pak fotí samo 😀 😀 😀

blanka.k
20. črc 2010

@murynka to je ten ,co jsem házela odkaz, co máme s W. pro Nikon. 😉

murynka
20. črc 2010

@blanka.k 😀 😀 😀 alba mě rozesmály 😀 😀

to je on co máte vy, 😀 ahaaa tak co tento nebo sony?? 🙄 🙄

nikulka83
20. črc 2010

Ahoj holky,
nemam dočteno, ale jdu nahlásit, že Ježoch dnes dorazil a objektiv je úúúžasnej!!! Trochu jsem ho odpo prohnala, tak koukněte... http://nikulka83.rajce.idnes.cz/ZKOUSKA_OBJEKTIVU/ Ani jedna fotka rozmazaná - to je lahoda..
Externí blesk jsem ještě nezkoumala - ten leží v krabici.. 😎

murynka
20. črc 2010

@nikulka83 jaký máš?nádhera 😵 😵 moc krásnýýý 😵

blanka.k
20. črc 2010

@murynka tak je když srovnám parametry:
metz by měl být rochu "výkonější", má trochu větší možnost vyklápění do stran, je levnější, má možnost víc snížit "výkon"
Sony je lehčí , jinak si myslím, že z 90% jsou na jendo brdo 😀

mes
20. črc 2010

@nikulka83 a co máš za nový objektiv???

blanka.k
20. črc 2010

@nikulka83 super, čím je to focenno? Mě to nějak asi uniklo 😅

wwercaa
20. črc 2010

@murynka jo to je on, ten můj drahoušek 😀 😉 😉 😉 super blesk 😉
@blanka.k to bych brala pořád takový focení, jak si to postavím, tak se to ani nehne, můžu fotit ostošest 😀 ty si focení výbavičky hraček a nehyboucí architektury vychutnáváš, už chápu proč 😀 😉

nikulka83
20. črc 2010

@blanka.k
@mes
@murynka : sigma 17-70/2.8-4.0 USM... Blani, můžeš mi to připsat do výbavy spolu s UV filtrem a externím bleskem Canon 430 EX II. 🙂

wwercaa
20. črc 2010

@nikulka83 to je i na makro, že, moc peknýýýýýýý 😵 ty odkud si vzala tu slunečnici 😀 😕

murynka
20. črc 2010

@blanka.k levnější mě přijde dražší 😕 😕 sony 5300,metz 5750 😨

@nikulka83 na kolik vyšel?jinak já tomu nerozumím tm objektivům 😀 😀 takže se nevyjádřím ale fotečky super

Strana