icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

teriskaa
1. srp 2010

hoolky.. jste šikovné..já to tu sleduju dlouho,ale nemůžu konkurovat..zatím fotím jen na klasický obyč digitál Canon.. 😀 každopáně podpora pro @molicova ..mááš krásné fotečky a ještě krásnějšího syna.. a závist od žen,které to nemají je smutná..ale,co tě nezabije,to tě posílí.. 😉

soanpe
1. srp 2010

@pehaka 13. fotka s tatínkem je nejhezčí 🙂

ferinka
1. srp 2010

Holky jste všechny???
ferinka,soanpe,mes,nebe,nikulka83,k.ate,pipiii,wwercaa,molicova,pehaka,murynka,siby,blanka.k,

Takže naše nová diskuze - soukromá - název se může změnit pokud chcete 😀

https://www.modrykonik.cz/diskuse/privatni-skup...

soanpe
1. srp 2010

@ferinka skvělé a já hned napsala úvodník 😅 doufám ,že nevadí
https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/pokracuj...

lulii
1. srp 2010

Ahoj holky, taky bych chtěla moc podpořit molicovou. Nechápu, co se stalo. Chodím do vaší diskuze pro inspiraci a hlavně zlepšit si náladu, když potřebuju, protože vaše fotky jsou tak nádherné, uvolněné, uklidňující a je vidět, že to děláte s radostí a s láskou. Moc mě mrzí, co se tu přihodilo a o to víc, že máte uzamčenou skupinu. Ale chápu, je to to jediné, jak se aspoň maličko můžete chránit. Takže sice kochat se už nebudu mít kde ☹ , ale přeju vám, aby vám tu vaší radost z focení už nikdo nekazil 😉

soanpe
1. srp 2010

@ferinka ještě chybí baarca

ferinka
1. srp 2010

hned dopíšu a ywonn sem taky zajde nebo ne a kamini???

ferinka
1. srp 2010

Tak všechny šup šup do soukromí :o)

krijin
1. srp 2010

Jejda, tak než jsem přesvědčila manžela, že POTŘEBUJEME novej foťák a než jsem objevila tohle téma, tak už se to tu stěhuje, no nic. Ale mohly byste mi aspoň poradit - jak seštelovat monitor? Když mám monitor, tak "běžně nastavenej", tak v něm prakticky všechny fotky vypadají slušně, jenže když je dám tisknout, tak je to děsně tmavý. No, jenže když se ho pokusim nastavit tak, aby mi to korespondovalo s tiskárnou - od oka, protože to ladění podle kalibračních programů mi nejde (jsem na to moc slepá) tak pak produkuju děsně "vyblitý" fotky. Zkoušely jste to některá?
A Nikulko, někdy mi dáš skolení, jo? Šli jsme taky do kanónu 🙂

blanka.k
1. srp 2010

Ahoj holky, omlouvám se, že jsem neodpověděla na IP, ale v pátek mi bylo pak hrozně zle, T. mi řval v postýlce a já objímala WC ☹ Včera jsem chtěla vyfotit Toma s babičkama, ještě nemají jedinou fotku, furt se vymlouvají, že nejsou pořádně oblečené atd, ale byl u nich fofr, tak zase prd...ty budou mít možná společnou foto až bude malej třeba jednou promovat 😀 Ale od jedné paní jsem za falšku dostala 2 krásné kožešiny z ovce, jsem si říkala, že na tom blejsknu malýho nahatýho, ale nevím, šrábe to "jak sviňa" 😅
Moli - ráda si tě prohlídnu na FB, mrzí mě, jak to dopadlo. Jinak si myslím, že bohuužel admini jsou v tom nevinně, prostě dělají svojji práci, někomu se asi něco nelíbilo (nebo spíš se mu to právě líbilo až moc 😅) a co jim zbývalo, že 😔 To, že tu nemůžou mít profi fotografové album jsem nějak ani dřív nezaznamenala, ale vím, že jich tu pár je, tak mě to překvapilo 😅

laaala
2. srp 2010

ježiš, proč už tu nejste ?? 😕 ... tak krásný téma ☹

vrtule
2. srp 2010

Ahoj holky, do vaší diskuze jsem velice ráda chodila pro inspiraci a hlavně si odpočinout. Všechny máte tak krásné fotky 😵 . Je škoda, že máte uzamčenou skupinu ☹ , ale plně vás chápu 😉 a přeji vám hodně úspěchů při focení a ať už do vás nikdo nešťourá.

fender
2. srp 2010

taky jsem tady ráda chodila, už od začátku, koukat na fotky 😔

ronja27
3. srp 2010

taky mě to mrzí ☹ fotečky jste tu měli nádherné.. sama zrcadlovku nemám, ale ráda fotím a na vaše nové fotky jsem se vždycky moc těšila a taky mě moc inspirovaly 🙂

blanka.k
3. srp 2010

Takto koukal na nebesa, asi viděl, jakým způsobem jsem je přidělávala, tak proto ta hrůza v jeho očích 😀

soanpe
3. srp 2010

@blanka.k hlavně, že drží 😀

nikulka83
4. srp 2010

Pár fotek ze ZOO 🙂

blanka.k
4. srp 2010

@nikulka83 Ta "vykuchaná" želva je super 😀 😀 😀

kajka_37
4. srp 2010

ahoj holky, tak sem vás přišla po čase navštívit a vy se přesídlily... :((((

berenika39
5. srp 2010

mě to taky mrzí, často jsem chodila obdivovat ty krásný fotky, taky bych to chtěla umět🙂)))). moc jsem ten problém nepochopila, ale je to škoda 🙄

blanka.k
5. srp 2010

Ksichíky, to by mi šlo 😀

katerrinkak
5. srp 2010

Ahoj holky,

Tak jsem tu dlouho nebyla páč se probírám knihou Nikon D5000 a učím se foťáčkem, myslela jsem že se vám přijdu pochlubit a poradit se a co nevidím, co se stalo, je mi to moc líto, opravdu jste mi a nejenom mě moc pomohli 🙂

Tobě Moli držím palce a doufám, že těm všem závistivcům bude odplaceno a přeju ti hodně štěstí v rozjezdu tvé profi kariéry 😉

Mohla bych Vás holky poprosit o heslo do Vaší soukromé diskuze? A kdyby ne, mohla byste mi některá poslat do IP odkaz, kde mohu stáhnout nějakou volně dostupnou verzi toho lightroomu nebo photoshopu, nejlépe v čj? Já si stáhla fotoscape a ten je v pohodě, pak zoner 12 a v tom se nějak nevyznám, a ráda bych ještě nějaký prográmek na porovnání ať se mám v čem učit upravovat.

Moc děkuji, Kačka

srsnicka
5. srp 2010

@katerrinkak jé, to jsem ráda, že si ho někdo koupil, máme ho doma asi 14 dní a za chvilku jdu instalovat ten softík, co k tomu dávaj na stahování , tak jsem zvědavá.
Taky mě moc mrzí, co se tu stalo, tahle diskuze byla moje oblíbená - i když se přiznám, že jsem nepřispívala, protože nemám čím 😀

gisminka
5. srp 2010

Ahoj, jsem se na skok vrátila z chalupy a koukám, že už tu nikdo není 😔 To mě moc mrzí, jak to dopadlo. Myslíte, že bych taky mohla poprosit o heslo? Na druhou stranu pochopím, jestli vzhledem k tomu, ce se to děje, chcete co nejvíc soukromí. Já poslední dobou moc fotit nestíhám, ale moc ráda se na vaše fotky kouknu 😉 Takže kdyžtak dík.

@blanka.k Tomášek se ti moc hezky ksichtí 🙂 Ála už se začíná smát, je to hrozně roztomilé, ale vyžaduje to dost úsilí z mé strany a vyfotit to zatím nejde.
@nikulka83 fotky ze ZOO jsou nádherné 🙂

soanpe
5. srp 2010

@berenika39 ahoj bereniko, tak ty si nás taky šmírovala? 😀 jak se daří, dlouho jsem tě nikde na MK neviděla

berenika39
5. srp 2010

@soanpe ahooooj, já jsem se chodila kochat, doslova a dopísmene, jste fakt šikovný a normálka závidím. krásný fotky a je to pruda, co se stalo.

ty asi nečteš filosofická témata jak mlátit či nemlátit dítě a vychovávat podle knížek,hlavy nebo vlastně nevychovávat🙂))))).
píšu fakt jen když mám co říct, už mě to tu děsím jak se furt někdo do něhkoho naváží a pak se na pěti stranách dohaduje, co vlastně kdo o kom řek a neřek a jak to myslel 😝 .
čtu to tady a pak nějaké ulítlé téma Opice 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 .

a jako odstrašující téma si přečtu (vřele doporučuju) Totální nespavost a neklid při růstu zubů. Denně na minuty popis kolik kdo nespal a spal, jak dlouho trvalo než zabral a kolik ibalginu a paralenu a homeopatik a gelů dostal. Negativismus jak prase.

pozdravuju sofinku a mějte se krááásně!

laaala
6. srp 2010

Ahoj holky... tak mi dorazila domů "pětitisícovka" od Nikonu a musím říct, že jsem si myslela, že je to snažší ... Po chvilce focení je mi jasný, že musím bleskurychle našetřit na nějaký lepší objektiv a hlavně podrobně nastudovat nějakou literaturu ... uf ... moje první zrcadlovka ...

fair
6. srp 2010

Moc a moc Vás obdivuji a přeji, ať všechno zlé zůstane daleko za Vámi! Máte nádherné fotografie, na které byla radost se dívat. Měla jsem i tohle téma v ,,Oblíbených", abych Vás měla neustále po ruce a mohla se potěšit Vašimi obrázky. Doufám, že už bude jen lépe! Držím pěsti a přeji samé úspěchy! 🙂

soanpe
7. srp 2010

@fair děkujeme 🙂

bajunka
7. srp 2010

Tak uz mi dosel externi blesk za porod a dnes jsem ho poprve testovala na Nelouškovi,

Strana