icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

gisminka
14. srp 2010

Ahoj,
@lenka.dv já jsem teda ta poslední, kdo by mohl někomu radit. Sama bych nějaký kurz focení potřebovala. Ale na tvém místě bych si trochu pohrála s kompozicí. Na té poslední fotce třeba není celé ani dítě ani pes. Ale 3. a 4. fotka jsou pěkné, prcek si brýle očividně užil 🙂
Tak trocha těch mých zlatíček:

denisia
17. srp 2010

ahoj holky, uz dlhsie sledujem vasu diskusiu a konecne sa pridavam, ak ma teda zoberiete medzi seba 🙂
robite krasne fotky, fakt radost pozerat ...
ja som davno pradavno fotila klasickou zrkadlovkou, nikonon, potom sme presedlali na digital a k digitalnej zrkadlovke sme sa este nedostali ... mozno raz ...
gisi, dobra porovnavacia fotka ...aspon vidim, ze nie som sama posadnuta 😉

denisia
17. srp 2010

a pridavam par mojich fotiek, ziadne supervykony to nie su, konkurencia pre vas este nie som 😒

blanka.k
17. srp 2010

@denisia Ta předposlední je nádherná, jak je nasvětlená, ta se ti fakt moc povedla! 😉

gisminka
17. srp 2010

@denisia ty fotky s kytkama jsou fakt super! 🙂 Ty jsi z Prahy 7? Já taky. 🙂

gisminka
17. srp 2010

A kluci jsou taky jak dvojčata 😀

denisia
17. srp 2010

gis, ano, sme z P7, Holesovice 😉

lenka.dv
19. srp 2010

@gisminka Díky za radu 🙂 Ono je těžký toho mýho divocha vyfotit v klidu, chvíli nepostojí 🙂 Mě se ta fotka i líbila, ikdyž tam nebyl celej...
@denisia Ty dvě poslední fotky jsou moc krásný! 😉

Holky, potřebovala bych poradit, jak udělat koláž ve photoshopu? Nebo třeba i v jiném programu...

denisia
19. srp 2010

@lenka.dv akoze kolaz viacerych fotografii? ja robim cez vrstvy (layers) - sa mozes pekne pohrat s jednotlivymi fotkami ... ak potrebujes podrobnejsi postup, pisni do IP, co presne chces robit ...

nikulka83
19. srp 2010

@lenka.dv : nejjednodušší je na koláže Picasa 3 - dá se stáhnout zadarmo na netu...

@denisia : ta fotka se žlutou kytkou je nádherná...

už se těšim, až budu mít další miminko... Filípek mi zdrhá a nedá se moc dobře vyfotit.. Jen když ho něco zaujme 🙂))

Přidávám pár fotek z dneška...

soanpe
20. srp 2010

ahoj holky!
člověk se tu neukáže a tady jsou nové tváře a spoustu krásných fotek 🙂
@nikulka83 dnes jsem zkoušela Sigmu .... a je ÚŽASNÁ !!! rychlá, tichá ... no focení je jedna radost.jen mě mrzí,že přišla až ve čtvrtek ☹

nikulka83
21. srp 2010

@soanpe : To jsem ráda, že seš spokojená 🙂 Je fakt úžasná.. Akorát mě mrzí, že jí musíme nechat seštelovat s tělem.. Nevim, kdy se odhodlam to tam poslat, když máme pořád nějaký akce... 😅

soanpe
21. srp 2010

@nikulka83 to seštelování je blbý ☹ a nemůžou to urychlit? já s ní včera něco nafotila,ale ještě to nemám v pc

lenka.dv
21. srp 2010

@nikulka83 Ten můj rarach taky furt zdrhá, běhám za ním, vyfotit ho je boj 😀

Nafotila jsem nějaké nové fotky:

misakri
22. srp 2010

ahojky holky - fotografky 😉 🙂
měla bych prosbu..
doteď jsme měli lumixe dmc - fz38.. už nějakých pár ročků 😉 .. ale pokazil se a oprava by stála dost.. takže vyhrál nákup nového.. a chtěla bych se zeptat, co byste mi doporučily??.. cena do 15tis 😉
díky moc, míša 😵 😵

gisminka
24. srp 2010

Ahoj,
@nikulka83 krásné fotky, moc se mi líbí barevně 🙂
@lenka.dv ta první fotka v umyvadle je super 😉
Mně teda malá moc nezdrhá, ale zase jak mě vidí s foťákem, tak se začne ksichtit a dělat kuk, takže udělat momentku je taky potíž.
Koláže se opravdu dobře dělají v picasu, ale nepřišla jsem na to, jak tam vložit text, takže je stejně dělám ve photoshopu. Pokud mi někdo poradíte, budu ráda.
@denisia my bydlíme kousek od strossmayeráku. Koukala jsem, že máme podobně staré děti, tak je můžeme spárovat 😀

sophie1
24. srp 2010

@gisminka text do koláže v picassu vložíš jednoduše - v Základních opravách klikni na Text, pracuje se s tím opravdu dobře 😉 . Já sem chodím pravidelně nakukovat a kochat se, snad ke 30nám dostanu taky zrcadlovku a budu k vám chodit pro rady 😎 .

nikulka83
24. srp 2010

@gisminka : díky 🙂 Ty máš teď miminečko - to se musí fotit nádherně.. Měla jsem tu včera jedno 6týdenní a paráda 🙂 Jak jen leží a kouká.. 😎 Odpo jsem byla za roční holčičkou a taky OK.. Koukala a pózovala..

denisia
24. srp 2010

@gisminka tak to sme niekde blizko - my blizko Bio oka ... 😀 mohli by sme dat nejake stretko, ak by sa ti chcelo ... ja ako pristahovalec tu vela ludi nepoznam 😒

gisminka
24. srp 2010

@sophie1 dík, to je fakt jednoduchý, nechápu, že jsem to tam nenašla. Teda chápu, jsem počítačový pako, jak říká můj muž 😀
@nikulka83 krásný miminko a náááádherný fotky 😵 já bych fotila ráda, ale se dvěma dětma nějak není čas 😖
@denisia tak to jsme skoro sousedky. 🙂 My teď pořád někde jsme, ale v září můžeme vyrazit někam do parku 😉
Pár úsměvů ze dneška... 🙂

lucka.adis
24. srp 2010

Ahoj holky, od včerejška se snažím fotit manželovým foťákem zn.Olympus SP-560UZ a teprve zkouším co to všechno umí...
Není to žádný extra foťák, ale myslím si, že zase tak špatně nefotí.
Jestli můžete, tak mrknete na mé fotečky co přikládám a můžete mi poradit, čeho by jste ubrali atd. 😉

Třeba dneska jsem fotila své děti a první kytku s kaštánkem 🙂 🙂

lucka.adis
24. srp 2010

Ještě pár foteček...

monas007
25. srp 2010

ahoj holky, jak to děláte, že máte takové super fotečky ? 🙂 🙂 poradíte nějaký prográmek na zpracování a úpravu fotek 😉 😉 děkuji monika

gisminka
25. srp 2010

ahoj,
@lucka.adis moc hezké děti i fotky. Já osobně bych u některých přidala kontrast v nějakém prográmku 😉 Ten detail kytky máš krásně ostrý. Taky tu mám jednu včeličku, líbílo se mi, jak má plné košíčky 🙂
@monas007 já upravuju nejvíc ve photoshopu, ale nejjednodušší mi přijde picasa 3, je zadarmo ke stažení na webu.

monas007
25. srp 2010

@gisminka děkuji 🙂 už jsem prográmek stáhla a teď se pustím do upravování. je super, že je v češtině 😀 😀

lucka.adis
25. srp 2010

Ahoj holky, dneska jsem fotila malého od kamarádky ..... tak co myslíte 🙂

blanka.k
26. srp 2010

Aspoň trocha romantiky 😀

soanpe
31. srp 2010

jupíííí tak mám za sebou první svatbu http://sedmikraska1.rajce.idnes.cz/Svatba_Lucie... jak já všem záviděla,že maj kolem sebe svatby chtivé kamarády. já jsem ve věku,kdy jsou všichni dááávno po svatbě ,či rozvodu a do další svatby se jim pak už nechce 😀

soanpe
31. srp 2010

jupíííí tak mám za sebou první svatbu http://sedmikraska1.rajce.idnes.cz/Svatba_Lucie... jak já všem záviděla,že maj kolem sebe svatby chtivé kamarády. já jsem ve věku,kdy jsou všichni dááávno po svatbě ,či rozvodu a do další svatby se jim pak už nechce 😀

soanpe
1. zář 2010

@lucka.adis ta nožička v trávě je hezká.já bych ji převedla do čb.přidala kontrast a udělala velkou zvětšeninu ,zarámovala a šuo s ní na zeď 😉

katerrinkak
2. zář 2010

Ahojky fotografky,

Tak už konečně přidávám první fotečky z Nikona D 5000 po prvních úpravách 😉 Byla to fuška, ale mám z toho moc velkou radost! Čekám připomínky na zlepšení a komentáře 😉

Odkaz: http://www.facebook.com/profile.php?id=18014538...

@soanpe Ty fotky ze svatby jsou úžasné, vůbec bych se nebála si tě pozvat na tu svoi, krása 🙂

Strana