icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

kajka_37
2. čer 2010

@kozinka už sem to našla, díky ;)
fotky jsou úžasnééé 😵

soanpe
2. čer 2010

ahoj
to je zase hnus den 😠
vítám nové příchozí a hned na začátek se klaním před jejich uměním 😉
@kozinka.macro se ti povedlo
@kajka tvé fotky jsou dokonalé 😵 já jsem fotografii studovala,ale neživila jsem se tím. ted po MD se nemám kam vrátit (do práce) protože jsem měla svůj biznis a nehodlám se k němu vrátit už jen z časových důvodů.
tak ted se snažím restartovat mozek, oprášit vědomosti a něco ze sebe vymáčkonout. dlouho jsem fotila canonem eos 500,ale pak přišla doba digitalizace a přešla jsem na kompakt 😝
ale nedávno jsem si nadělila eos 550D. sice je to takovej mezičlánek mezi profi a amaterskou zrcadlovkou,ale znám lidi, co maj lepší fotáky a neumí vůbec fotit. upřímě mě točí lidi, co si koupí zrcadlovku a myslí si, že hned jim to focení pujde. 😅
někdo tu dával dobrý odkaz na článek,kde se psalo, že amateři jsou pak zklamaní, když jim za zrcadlovky vyjdou horší fotky než z compaktu

molicova
2. čer 2010

@soanpe no mě povídej, to počasí mě leze fakt na nervy 🙂 je to hrůza hrůzoucí ☹

murynka
2. čer 2010

@kozinka děkuji za IP dalo mi to zabrat 😝 😀 ale už vím moc děkuju 😵 😵

holky jen směle do toho 😉 pokud maminy vidí co fotíte a fotíte krásně doporučuji to zkusit 😉

soanpe
2. čer 2010

o víkendu jsem fotila v poli, holky už viděly fotky
já mám slabost pro tohle

kajka_37
2. čer 2010

@soanpe děkuji 🙂 fotím teprve chvíli a chvíli potrvá než budu sama se sebou spokojená 🙂
studovala si fotografii? panejo... já chvíli uvažovala o rekvalifikaci, ale pokud se tím nebudu živit tak mi to přijde zbytečné... radši se obklopím lidma kteří fotí a nechám si poradit 🙂

nám na jednom kurzu řekl jeden "profesor" či jak ho nazvat.... že kolikrát amatéři mají lepší výbavu než profíci :D no nevím, asi jak kteří 🙂))

já když kolikrát vidím nějaké fotky, ať už profíka či zapáleného amatéra, říkám si kruci, jak to udělal?! 🙂

soanpe
2. čer 2010

překlikla jsem se

já bych taky fotila,ale Sofí má ted období vzdoru a nejde ji někam "odložit" 😀

u těhle fotek jsme přidala kontrast. čb fotím rovnou jako čb.nerada je "odbarvuju"
já jsem holt stará škola vychovaná na svitkovém filmu nebo kinofilmu. a budetre se mi asi smát,ale já se učila fotit portréty jestě takovým tím velkým měchovým fotákem na kolečkách, co se do něj vkládaly ploché filmy (1ks filmu o formátu třeba 13x18) a pak se s něj dělaly kontakní kopie v pomeru 1.1 😀

soanpe
2. čer 2010

@kajka_37
máš recht s tím co si napsala ohledně těch lidí ,co fotí a pan vyučující má taky pravdu v tom, že pokud je amater zapálený do focení,tak si pořídí super výbavu.ale předpoklad je, že musí umět fotit 🙂

murynka
2. čer 2010

http://www.sony.cz/hub/ucteseauzivejtesi/6/3

holky mohli byste se podívat tady na to nechápu tu vlastnost AEL jak přidržet.. ☹ jako přidržím pustím...a pak vyfotím 😕

murynka
2. čer 2010

@soanpe krásné 🙂 😵 jak jinak..a tím jak jsi se učila každý nějak začíná 😀 😀 😀 ale je asi sranda na to vzpomínat

kajka_37
2. čer 2010

@soanpe já zainvestovala do Nikona a makroobjektivu, víc snad už potřebovat nebudu 🙂))
jsem amatér a chci se propracovat aspoň k těm poloprofi-fotkám 🙂

soanpe
2. čer 2010

murynka, když ji pustíš a znovu zmáčkenš, tak nebudeš mít zaostřeno

k.ate
2. čer 2010

teeeda, koukám, že to tady jede, já se bez mučení přiznám, že nejradši fotím zvířátka 😀 Takže taková ZOOlogická nebo psí závody, to je pro mě ráj 🙂

murynka
2. čer 2010

@soanpe a jak to tedy udělat? 😅 😕

soanpe
2. čer 2010

@k.ate něco pro tebe 🙂

kozinka
2. čer 2010

@kajka 37 krásné fotečky!!! 😵 ať teď jsem se k tomu všemu tady dostala a omrkla 🙂
@iviska taky hodně povedené fotečky 😵 to bříško je krásné... já během příštího týdne budu fotit těhulku, tak jsem zvědavá jak to dopadne 🙂 😵
a vítám všechny nově příchozí 🙂

kozinka
2. čer 2010

@k.ate jééé krásné fotečky 🙂 taky miluju zvířátka 😵 mají nádherné barvičky 🙂 hodím taky pár co jsem fotia, jestli najdu v mém kompíku, vše mám v chlapovém noťásku a tady v tom malém toho zatím mám málo 🙂

iviska
2. čer 2010

@k.ate zvířátka - to jsou modely 😉) já ráda hlavně lvy a tygry ... u těch bych mohla stát den co den 🙂)

iviska
2. čer 2010

@kozinka děkuji 🙂 no těhu fotečky jsou paradoxně ještě kompaktem 🙂 uvidím co vytvořím s novým foťáčkem 😎

murynka
2. čer 2010

fotky nejsou uparvené foceno na různou expozici iso atd...

už aby bylo hezky a fotilo se venku ☹

k.ate
2. čer 2010

@soanpe juu koníky já můžu 🙂

@kozinka děkují 🙂

@iviska u nás mám jen tygříka, lvy bohužel ne, já mám ráda ještě vlky 🙂 Ale ti jsou v Brně vždycky dobře zakamuflovaní a blbě se fotěj... mám na ně smůlu no ☹ Nejradši mám surikaty, ale když jsme v té ZOO byli, byly zrovna schovaný vevnitř a tam mi foťák nestíhal, nevíc jsem tam nechtěla bleskat 😀 Jediný, co mě štve je to, že moje psisko, jak si zvyklo na focení, tak se prostě u foťáku zarazí a přestane dělat to, co dělala do té doby 😀 Takže ji vyfotit jinak než staticky mi prostě nejde ☹
Každopádně se mám hooooodně co učit a času je pořád míň a míň ☹

kozinka
2. čer 2010

@murynka krásné 🙂 mě se strašně líbí, jak úplně obyč. věc se dá nafotit tak že vypadá zajímavě 🙂 😵 fakt boží 😀 jsem včera viděla v trávě (když jsem fotila ty kapky) hovňouse 😀 😀 😀 jsem fakt uvažovala nad tím, že ho nafotím 😀

Jinak tady fotečky, nejsou upravované, jen orámované..

iviska
2. čer 2010

@murynka nápad dobrý na kytičky, jen bych zkusila více zaostřit, připadnou mi neostré. Ale pokud upravuješ v prográmku, s něčím pomůže ;)

bajunka
2. čer 2010

Ahojky mužete mi některá poradit jaky blesk vybrat? nevim jak je porovnat v čem je ktery lepsi, poslala jsem manzelovi odkaz na ten drazsi, tak rekl pokud je to me prani tak ho k narozkam dostanu,ale ze pak budu muset na hodne hodne dlouho vydrzet u sonacka.
tak tady jsou:
http://www.megapixel.cz/sony-blesk-hvl-f42am#pa...
http://www.pixmania.cz/cz/cz/631208/art/sigma/b...
popisy jsou vzdycky dole, ten sony vyjde nejlevneji na 5270, a ten sigma na 3700 +-

molicova
2. čer 2010

@murynka , @kozinka holky fotečky jsou úžasné 🙂 tahle diskuze se mi moc líbí🙂 jsem ráda, že jí nebe založila 🙂

jaa
2. čer 2010

@kozinka Díky moc.To budeš hodná.... 🙂

murynka
2. čer 2010

@kozinka vid obyč věc a taková nádhera 🙂 já se těším až mi přijde t makro čočka 😀 jank zvířátka super mě se líbí ty ptáškovééé 😵 😵 jsou boží 🙂
@iviska jak zaostřit?já stím trochu bojuju to vím 😀 😀

kozinka
2. čer 2010

já bych taky tu makro čočku brala,ale kurňa nevím jak si tam v tom hafu od toho chlapa vybrat ☹ 😅 kdyby někdo mohl pomoct budu vděčná... nemusím mít celý ten set 4 čoček, dá se to koupit třeba jen po jedné??? 😅 😕

kozinka
2. čer 2010

@bajunka ahojky 🙂 tak v tomhle asi neporadím... já budu mít ten samý problém za dva měsíce 😅 😀 taky si budu vybírat blesk, ale na ty Olympuse, toho je hodně málo na výběr, takže mi vlastně bude souzený jen jeden 🙂) 😀

Strana