Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    jaa
    3. črc 2016    

    Očima fotografa...Nella

    (2 fotky)
    jaa
    1. srp 2010    

    Dneska výlet Žleby..zvířátka....dětské hřiště...fakt super..malá nadšená,táta znuděn..jak jinak,,chlapi,že??:-OOOOA jedna maminka povídá asi dědečkovi...Tý jo,vidíš,jak má ta holčička černé nožičky???Ta je opálená...No,nechala jsem ji u toho🙂))

    jaa
    27. črc 2010    Čtené 0x

    Mluva

    Tak na dovolené se tak rozmluvila,že okolí nestačí kulit oči...Řekne čistě vše,krom slov s Ř a R..naučila se krásně ž a č..babička už není babinka..Dále říká.ponožky,myška,polívka,koupila.mikinka,žabka,botičky,ptáček,chudák,klec,kočička,mašinka,počítač,kolotoč,ka´tátka,kalhotky,čepička,vypal,blbečku,zlá... atd...je toho moc a to bych tu byla do rána....-)krásně spojuje...Taky ochutnat polívku...dej mi to,bolí to,nech to,taky židličku přinesu,hačinkat budu s tebou na židličce...

    je hodně temperamentní..nevím,kde se to v ní bere..Pořád skáče a tancuje....samé blbinky dělá...je to lump.

    Na dovče plavala v moři jen v rukávkách a to i v metrových vlnách..Vůbec se nebojí a i bez těch rukávků šla klidě do hloubky a s ledovým klidem mi řekla..pijdu za chvilku,,neboj...:-Moře miluje a písek také,takže byla ve svém živlu..

    Tak se nám pomalu a jistě blíží druhý rok.Ach jo..Moc to letí...Pořád se kojí,jak si řekne,ale většinou je to tak 5-8x denně.🙂Je to můj mazel.Učí se barvy,krásně mluví,jen ty pleny nám stále zůstávají...jsou teda dny,kdy je nemá vůbec...

    Nesmí se před ní sprostě mluvit.Jinak je to katastrofa...řekne i je to v prde..i,ap...Miluje knížky a filmy.nejvíce MXP a Krtečka.

    ..Nelluš je opice  a to v pravém slova smyslu.prostě řekne vše,co slyší a cokoli...ted má oblíbené:miláčku,Pavlíku.Eliška,Honzík,Péta,počkej,ukážu něco,....zavři oči...,nekoukej...můžu...Má nový pozdrav od dětí z venk:.čau vole ahoj...úžasné..:-O.Je hrozně šikovná.Skládá,staví,maluje,obléká se...jen ten nočník pořád bojkotuje...I,když jsou dny,kdy ne.

    jaa
    23. črc 2010    

    na dovolené se naučila říkat ččččč a žžžžž,babička,čepička,ponožky....

    jaa
    28. čer 2010    

    tak máme venku spodní špičáky..že to byla ,ale fuška...:-P

    jaa
    17. čer 2010    

    krásně umí říkat delfínek...

    jaa
    11. čer 2010    

    Tak se zase dneska ptali maminky,jestli jsem nebyla s někým u moře??:-OOOHi,hi,Hi...to koukali,když jim maminka řekla,že teprve pojedem...No,hold jsem černoch od přírody🙂

    jaa
    26. dub 2010    

    už týden máme na noc suchou plenu..

    jaa
    23. dub 2010    

    A už máme venku oba špičáky...

    jaa
    22. dub 2010    

    vyrostl nám špičák nahoře...

    jaa
    16. dub 2010    Čtené 0x

    Další slovo..

    16.4.2010.Tak dneska nás dostala dalším dlouhým slůvkem...řekla krásně miminko....A říká to celý den.V parku potkala kamaráda Vítka.15měs a pořád ho brala za ručičku a říkala mu miminko...🙂)))

    K snídani měla velkou housku s bylinkovým máslem..

    jaa
    16. dub 2010    

    Umíme nové slovíčko:miminko...

    jaa
    15. dub 2010    

    Nellinka měla poprvé k obědu rýži bez mixování...hurá...

    jaa
    12. dub 2010    Čtené 0x

    Slovo...

    Tak nás naše malá kecalka dneska absolutně dostala...Řekla mi krásně :maminko.. a pak ještě taťka a taťko...Krásně spojuje už víc,než 3 slova dokupy..Např:Nella ero pá taky..

    Pak umí krásně žalovat.Děda ji skřípnul ruku do šuplku a Nelluš žalovala:děda skíň auauuvajs ruku.....A začíná říkat R,Dneska ho řekla nádherně čistě..

    jaa
    4. dub 2010    Čtené 0x

    Od 18 měs.dále..

    No,tak to je fain.Nevím a prostě to nijak nejde,aby mi pokračovalo to psaní o malé dál.
    Takže pokračuji zde.


    30.3.2010.18ti měsíční prohlídka.10500g a ve stoje 84cm a v leže 87cm..

    .Tak si vyberteOpakuje vše,co slyší.Spojuje slova.Pořád chce vše dělat se mnou a je to můj věrný ocásek..Pořád se kojí tak 6x denně...Snad do školy už pít mlíko odemne chtít nebude.Je moc šikovná na jemnou motoriku...Tu hrubou už máme za sebou...Spojuje puclíky do dvou otvorů,navlíká...baví ji to,co je miniaturní...Umí si obléci kalhoty a triko.Občas i botu a bundu.Pořád mi utíká za dětmi,kterým říká děcka.Nevím odkud to slovo má,ale nějak se ji líbí...Nechce sedět v kočárkuPořád jen :Nella ťapat!!!!!

    2,5 roku..Váha 13kg..míra 92cm.Problémy s močí.No snad to bude ok...

    Sama se celá komplet obleče a obuje...Krásně mluví i s R.Ne ve všech slovech.Umí super skládat puzzle.A to úplně sama.Je velice rozumná,když chce.Hlavně pokud jde o to starat se o mladší děti.To je hlídá a chrání.Jinak umí pěkně zlobit.Je to palice paličatá...Umí malovat panáčky a auta.

    3 roky.Váha 14170g a míra 98cm..Noha 15,7cmPo 8 měs měla virozku.Bolelo jí bříško..

    Naše madam je sprostota sama..Stačí jít na procházku a minout pubertáky..A,máme hned nové slovíčko...Malá mluví úplně luxusně.Stejně,jako dospělí.A i tak dost uvažuje..Používá slova,jako :myslíš,radši ne,já se na to v..,to je hrůza,to není možný,heleď,no to je strašný-.....Nešišlá,nepatlá,mluví krásně.Paní doktorka ji moc chválila..Ted se sama od sebe naučila rozkřápnout syrové vejce.Zvládá to tak bravurně,že ji neupadne ani kousek skořápky..Miluje totiž palačinky a pomáhá mi tak dělat těsto...Je to děsný torpédo..Někdy strašně milá a jindy na zabití..Stále se bohužel kojíme a ne a ne to odnaučit...☹(((Sama se oblékne a svlékne..

    3,5 roku.Necelých.Váha 15500g a míra 100cm. Trošku rýma.Andy nás nakazila.

    Stále se kojíme☹ Potřebujem to už vypustit,jinak budou problémy s řečí.Hlavně R a Ř.Strká jazyk mezi zuby. Od vánoc jsme absolvovaly spoustu vyšetření.Kožní,kardio,ortoped,genetika..Závěr:Ehler danlos syndrom.Ještě nás čeká UTZ,oční a hematologie.malá je šikovná.Krásně maluje.baví jí knížky.Má dobrého pamatováka.Sama se naučila jezdit na kole bez koleček.

    Tak zatím máme všechna vyšetření v pořádku. Na očním dopadla na jedničku.Blíží se 4tý rok..Konečně se mi minulý týden podařilo ukončit uspávací kojení. Přes den ještě občas přijde

    .Pomalu se z malé začíná stávat filozof. Mami,jak spí delfíni?Proč je sluníčko horké?Jak vzniká vítr?.Proč má letadlo za sebou bílou čáru?Mami,a jak ses naučila řídit?A,byla jsi taky v bříšku,jako já?..

    R,se jí povede pokaždé ve slově Andrejka,barva..Doufám,že skončením kojení se objeví R i v dalších slovech..Už ho tam skoro má.Ř se povede také občas..nebo něco skoro,co zní jako ř.Barvy se také zlepšují.

    4 roky.Váha 16,5kg a míra 108cm.Týden před čtvrtými narozeninami se naše miminko odstavilo od maminky..🙂.

    5 let.Váha 17,9kg a míra 113cm.Po týdnu 18,5kg.

    5,5Roku. Vaha.19,5kg a mira 119cm.Noha 19cm,bota 30...červenec..vypadly jedničky dole☹((
    Kardio vyšlo ok.Vypadla noha v kyčli.