icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

velrybous
15. dub 2011

@adris69 @bury a už je doma 🙂)) zatím nerozbalen v krabici, musím počkat na přítele..🙂) už se těším na první fotku jestli to bude fakt tak velký rozdíl..🙂))))))))))))))))))

bury
15. dub 2011

@velrybous - no super 🙂 tak přeji hodně radosti s novým "miláčkem" 🙂 🙂

velrybous
15. dub 2011

@bury asi tady budu častěji a ptát se..🙂))

bury
15. dub 2011

@velrybous - tak hlavně aby chodily ty zkušenější 😉 já jsem fakt marná, pořád někde v luftě a moc tomu focení nedám. už aby bylo lepší počasíčko a začalo to všechno kvést 😉

velrybous
15. dub 2011

@bury no tak já jsem taky marná 🙂)))

bury
15. dub 2011

@velrybous - tak ty máš ještě takový celkem malý mimčo, na kterým to natrénuješ - ještě ti nikam neuteče 🙂 to je celkem výhoda.... si to vychytáš na mimču a pak už se běhací mimčo bude fotit samo 🙂

velrybous
15. dub 2011

@bury no je ještě ležící, maximálně kopající a mávající rukama..🙂)) ta knížka k nastudování je docela tlustá, tak se do ní už dneska ponořím..🙂

bury
15. dub 2011

@velrybous - to je takový fajnový, záživný, večerní čtení 😀

velrybous
15. dub 2011

@bury no večerní nevím..🙂))) to spíš ranní 🙂))

adris69
15. dub 2011

@velrybous tak bezva,takhle hezky před víkendem,má bejt hezky 😎 !

A to je fakt s těma dětma,závidím ty malé,já doma právě už vůbec nic nenafotím 🙄 ,pozadí pro mě teda asi bude pasé 😉 ,takže budu blbnout aspoň s těma filtrama a clonama 😀 !

velrybous
15. dub 2011

@adris69 tak to je pro mě zatím španělská vesnice 🙂 v čem má zkusit upravovat fotky? teda ne, že bych se k tomu v nejbližší době chystala, nejdřív si musím zvyknout na novýho mazlíčka a "ošahat" si ho, ale pak když bude čas, bych ráda něco vyzkoušela 🙂

adris69
15. dub 2011

@velrybous to se rozkoukáš a budeš určo zkoušet i úpravu,to je pak rozdílek 😵 a klidně stačí i ty postahované gratis 😅 ,já prvně koupila něco kolem stovky ve výprodeji a to jen díky tomu,že tam byla kniha,která se ještě teď běžně prodává za víc jak 300kč k tomu programu,je to docela pěkně popsaný,ale já to většinou pochopím až se to sama ňákou cestou naučím 😀 !Ale třeba i ta Picasa3 umí dělat zázraky 😵 ,já bych i něco novýho,ale zas máme notes tak chráněnej,že mi tam nicmoc nechce pak pustit 😝 !

velrybous
15. dub 2011

@adris69 no já jsem zkoušela něco v PS, ale to je masakr..budu si muset sehnat něco jednoduššího..🙂))

adris69
15. dub 2011

@velrybous PS 😵 ,tak jaká španělská vesnice 😀 ,já na začátek byla fakt moc ráda,že jsem to dokázala orámovat 😉 !

velrybous
15. dub 2011

@adris69 mě se v tom podle návodu podařilo nějak oříznout obrázek, ale na podruhé už jsem nevěděla jak..a navíc na to nemám trpělivost a čas..🙂)))))))))) chce to něco jednoduššího pro začátek..🙂)))

adris69
15. dub 2011

@velrybous tak čas ti radím,si udělej hned 😉 ,utíká to rychle a za chvíli budeš honit Vojtíka 😀 !Ale jinak rozumím co píšeš,někdy se mi podaří udělat něco i jinak a pak taky nevím už zas jak to bylo 😕 !

velrybous
15. dub 2011

@adris69 já vím...už jsem si ho vyndala z krabice a ohmatala..vždycky když mám něco novýho drahýho, tak se s tím musím nejdřív skamarádit, úplně se bojím na něj šahat, abych ho neomatlala 🙂))
abych si to už pomalu všechno psala co dělám.. 😀
no to teda..za chvilku se ani nenaděju a bude běhat..já jsem ho chtěla dostat za porod, ale pak jsem si říkala, že je to zbytečný no a teď jsem ráda, že ho máme..jen se to musím rychle naučit všechno, abych toho stihla co nejvíc nafotit, přijde mi, že se mění každý dnem..🙂)

velrybous
15. dub 2011

@adris69 koukám, že máš Eliáška 🙂 jako sestřenka a kamarádka...a moc pěkný fotečky..🙂))))))))))))))))))))))))))

adris69
15. dub 2011

@velrybous 😀 ,to díky,ale já tu nemám moc fotek,aktuální vůbec,zrcadlovkou minimálně a když jsem s ní fotila já,tak to už vůbec né 😉 !Eliášků už docela přibejvá a už se tolik nedivěj,dokonce se už moc poslední rok neptají co z toho je příjmení 😵 !
Já jsem stále taková docela opatrná a teď mě teda štve ten pyl 🙄 ,furt někde lezu,zlatý miminka nebo určitě aspoň nechodící Vojtíšci 😀 !A jasný,zrcadlovku minimálně jednu do každé rodiny 😅!
Dobrou jdu se ponořit do literarury 😉

mes
15. dub 2011

Jéééé tady to žije, tak já taky zítra dočtu:D

donika
16. dub 2011

@velrybous jo... tak to já se taky s novou věcí nejdřív jakože musím pořádně skamarádit.. 😉 Ikdyž si koupím třeba něco novýho na sebe.. tak mi to leží třeba 14dní ve skříni, aby to bylo tak jako víc "moje" 😀 Manžel říká, že jsem divná.. 😀 😝 Prej proč si to teda kupuju.. 😅
a s tím študováním literatury.. je to pěkně na prd... 😒 Fakt mám málo čásku a tak jsem ráda, že vůbec něco vyfotím.. Malej teď začal chodit do školky, tak snad bude víc času.. 😵 ale budu trénovat na Jeníčkovi.. ale je fakt, že ten neposedí.. takže možná taky prd.... 😠
a já když něco.. tak upravuju v Picase.. žádný složitosti.. PS mám taky... ale v tom teda vůůbec neumím. tam jsem zkoušela jen tu jednu fotku s Domíkem.. 😉 Ale je fakt, že ta má největší úspěch.. 😵

blanka.k
16. dub 2011

Ahoj, tak házím nějaké fotky ,když je to jaro 😀 Lidi sem dávat nebudu, takže jen takové "zátiší" 😀

donika
16. dub 2011

@blanka.k Blani supéér!! 🙂 U mně vedou "zeleninová" a "vázičková".. 😉 Hele.. a ten svařenej džus?? 😕 co to je? Pila jsi to? 😕 To jsem ještě neviděla... 😨 😀

adris69
16. dub 2011

@blanka.k tak to je něco 😵 😀 😵 ,já prchám skoro před úklidem!To je přímo i část z domova 😉 ?

donika
16. dub 2011

no, to snad néé? to jsou nějaký trhy, výstava nebo tak něco, ne?? že by blanka byla i tak šikovná v jiných směrech.. a byla takhle připravená už na velikonoce, joo?? 😵

blanka.k
16. dub 2011

Holky, díky,
@donika nepila, doma máme jen 1 WC a chlap si tam nakoupil mlíko, knedlíky,uzený, klobásky,....tak abychom se třeba o něj večer neprali 😀

@adris69 nééééé, to je výstava co tu je otevřená, jsem tam vlezla a udělala pár fotek. Jednak u nás doma je šíííílený bordel a hlavně nemám ráda "retro" věci, takže u nás doma to vypadá úplně jinak (kdybych uklidila, tak by asi vylezlo samé sklo a nerez 😀 ),a na velikon.výzdobu není čas a chuť 😝 Na fotkách mám tyhle věci ráda, ale doma neeee 😅

blanka.k
16. dub 2011

@donika přesně tak, trhy + výstava 😉 ještě toto mě zaujalo, příští trhy si ty skleničky koupím pro malýho 😀 Nevím, jak moc to bude vidět, není to nic moc fotka... 😅

adris69
16. dub 2011

@donika ahoj 😅
@blanka.k je to teda fakt nádhera,krásný okna a moc se mi líbí aranžmá nebo jakákoli jarní výzdoba,mě ten porcelán v kombinaci s naším divočákem fakt nejde dohromady 😝 ,co není ve vejše nebo přivázaný,tak se můžu rozloučit,né že by to naschvál ničil,ale je takovej jako neřízená střela 🙄 ,takže to odjíždíme pomuchlovat babičce,ta to tam má jak v muzeu,tak tam se to ztratí 😀 !

blanka.k
16. dub 2011

@adris69 😀 No, mě Tom včera dokázal šmátrat poslepu nahoře po kuchyňské lince a první na řadě byl asi 30cm čepel nože...jsem krájela něco jiným bokem k němu a najednou slyším divný zvuk, otočím se a Tom na špičkách a rukou nahoře pousunuje (naštěstí za "držátko", ne za ostří) nůž po lince 😅 Jsem si nevšimla, že už je tak vysoký 😔

donika
16. dub 2011

@blanka.k No, já dnes byla taky na trzích a koupila si ještě surfinky, malýmu trény, čoko věci na pomlázku, řehtačku 😀 a cukrovou vatu si.. 😀
A kravičková sklenička.. supr!! 😵

@adris69 Jo, to známe... všechno z dosahu pryč... jenže on se člověk neubrání. Jak ten mladší prďola už zlikvidoval žaluzky.. to je hrůůza!! 😨 A ještě z toho má děsnou čurinu.. 😠
A máš recht.. u babičky, když se něco potento... tak to je přece věkem... 😀

Strana