icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

bury
2. kvě 2011

@jenniffer001 - mám objektiv 18-105 mm VR, mám ho asi měsíc a času na focení málo. Malej už nevydrží sedět jen tak v kočárku 😒

jenniffer001
2. kvě 2011

@gisminka díky, tak jsem jim to vyplnila a čekám co oni na to 😉
@bury jo, tak to Alex taky ne, takže taky žádná sranda 😉 tak většinou fotim jeho.... ale někde trénovat musim !!!!

bury
2. kvě 2011

@jenniffer001 - tak já taky fotím hlavně jeho. akorát jsem zjistila, že tím, že bydlíme na konci světa a ještě na statku, tak je Honzík pořád takovej ušmudlanej, což na ty fotky není nic moc 😀 😀 asi ho budu muset taky někdy oháknout a vyrazit mezi lidi 😀 😀

jenniffer001
2. kvě 2011

@bury no ale na statku se musej dělat taky moc krásný fotky, Alex je taky věčně v teplákách 😉 to vůbec neva.... a máš tam na focení kytičky a tak, já tady musim hledat, jestli by se někde v parku ňáká našla :-/ jako nic moc, teď jsme byli u mámy, tak jsem se vyřádila 🙂
ale samo mezi lidma je to zase něco jinýho 🙂

bury
2. kvě 2011

@jenniffer001 - oni se ty zvířata fotí snad hůř než děti 😒 zkoušela jsem to jen párkrát a nic moc - fotky jsem dávala nedávno 😉
kytičky tu moc nemáme - já na to nejsem. 🙂

jenniffer001
2. kvě 2011

@bury na pěstování taky nejsem, ale na focení joo 😉

bury
3. kvě 2011

@jenniffer001 - já ani na to focení zas až tolik nejsem. fotečky se mi líbí, ale tak nějak nepotřebuju mít doma plné PC foteček kytek 😀 😀

donika
5. kvě 2011

@jenniffer001 a z jakých fotek si poznala, že je to to menší plátno, marně nad tím přemýšlím.. 😅 Je to to větší, nějak těch 2,7.. nebo jak to bylo.. No a uchycený to mám 😀 "udělej si sám".. 😀 Manžel mi navrtal v obyváku (máme posuvný dveře) na každou stranu takovej háček a já si je tam vždycky zaháknu.. 😉

@bury já taky moc na ty kytičky nejsem.. ale teda co sem dává Gisminka, tak sem z toho unešená.. 😉 A hlavně.. když se mi podaří vypěstovat ty "svoje",.. asi se to pak bude i fotit líp! 😉 😀
Jinak zítra má přijít další pokusnej králík.. tak uvidíme, co z toho bude.. 😀 😝
strašně se těším ven... akorát teď jsou kluci pěkně nazdechaní.. takže musím počkat.. 😒 Jsem totiž taky moc zvědavá na ty fotky při jasným slunku, jak se tady bavila Jenni s Gismi.. 🙂 Musím to vyzkoušet..

sima08
5. kvě 2011

Ahooj, tak jsem vás spřízněné duše našla, taky ráda fotím 🙂 Mám už opravdu starou digi zrcadlovku a ještě z bazaru Nikon D70 a 2 objektivy od Sigmy, no nic moc, taky externí blesk Nikon. No letos budu mít 30tiny, tak tak sním o novém digi těle od Nikonu a moc bych chtěla portrétní objektiv 🙂
Kdyby jste měl někdo tip, tak napište 😉
Zrovna tento týden jsem fotila dítě kamarádky, no byla to sranda, hlídali jsme k tomu ještě další 2 běhající děti aještě lilo, tak si asi umíte představit, jak to focení vypadalo 😀

bury
5. kvě 2011

@sima08 - fotečky máš krásný 😵 😵 v jakém programu upravuješ?

sima08
5. kvě 2011

@bury
díky 🙂 , photoshop, ale vše intuitivně, knížky mám, ale jsem líná je číst 😝

bury
5. kvě 2011

@sima08 - já si to myslela... přijde mi, že v žádným jiným programu ty fotky nejdou takhle hezky upravit 😉 🙂 já ho chci taky 😀 😀

jaa
7. kvě 2011

@bury Tak si ho sthni.Lze i zkušební verze..Já ho mám přes Crack... 😉
Přidávám pár posledních fotek...Krom jedné,zatím vše bez úprav.. 😉

sanm
8. kvě 2011

to jsou moc pěkný fotky, jakým foťákem je to nafocené?

bury
8. kvě 2011

@jaa - a to je pak neomezená platnost? nebo se to dá stahovat pořád dokola? možná se ptám blbě 😀 😀
ta žába je hnusná 😝 😀 😀 jinak fotečky samo hezký 😉

jaa
8. kvě 2011

@sanm Jestli myslíš ty mé,tak Nikon D 3100..

@bury Je to crack..tj na černo a napořád,když nedáš aktualizovat🙂

jaa
8. kvě 2011
gisminka
9. kvě 2011

Ahoj, my byli o víkendu v takovém krásném malinkém zoo koutku za Prahou. Děti tam teda nejvíc zaujaly kozy, pískoviště a deka s pastelkama 😝 ale já byla unešená z lemurů, hlavně z opičátek, kterých tam bylo požehnaně. Je to foceno skrz plot na plnou automatiku, jen ostření na manuál, talže kvalita není úplně nejlepší, ale i tak vám to sem musím dát 😵

jaa
9. kvě 2011

@gisminka Lemuři nemají chybu.jsou jako miminka... 🙂

gisminka
10. kvě 2011

@jaa dík. Nelinka byla taky krásná dužička 😉 Já bych si taky chtěla zkusit nafotit svatbu, jen kolem mě se lidi spíš už rozvádějí ☹ , asi musím počkat na druhá kola 😉

jaa
11. kvě 2011

@gisminka Ona není družička..Ale mohla by být..přišly nové šatky od Nextíku a čelenka od kamarádky...tak to musela prubnout🙂

adris69
12. kvě 2011

Ahoj holky,asi všichni fotíte venku,taky tady máme krásně 😎 .Domů jsme se vrátili později než jsem čekala,tak až teď jsem se pořádně mrkla na všechny prezentace fotek tady a krása,s těma barvama jsou prostě na jaře ty fotky bezva,snad taky něco dodám,ale já furt válčím s tou pamětí a to už mám zaplněnou i tu externí 😝 !

@gisminka a kde to je focené,kterým směrem?Jo a teď mě napadá,že si sem dávala odkaz na tu přednášku,sice to bylo kousek od tebe,ale já mám z dřívějška placeno někam jinam a pak už to tam nebylo,tak bych to mohla využít to tady,snad mi to teda vyjde a jdete někdo tam,já vím,že jste to tu probíraly a zatím bylo i dost místa,když jsem tam volala 😉 .

gisminka
12. kvě 2011

@adris69 ahoj! Já tam ve tředu půjdu, mám to zaplacené. Snad nebudou holky nemocné , nebo tak něco, co by tatínek doma nezvládl 😉 . Jinak ta ZOO je kousek od Prahy u Buštěhradu (silnice na Slaný). http://zoopark-zajezd.cz/ Malé, ale moc pěkné 😉

adris69
12. kvě 2011

@gisminka 😀 ,určitě zvládl 😉 ,tak se snad potkáme,my jedem ráno do Německa,tak snad taky něco nedotáhnem,dost jsme se motali kolem bacilů i tady,až mi to je podezřelé a nechci zakřiknout 😝 !
Zoo neznám,směr vím kudy a vzhledem k tomu,že mám raději taková místa a i menší zahrady,tak není vyloučeno,že určitě navštívíme,tak to díky 😅 .

adris69
12. kvě 2011

Aha to je skoro fungl nový zoopark 😵 ,tak to jsem ani neslyšela a to jméno obzvlášť ne!

adris69
12. kvě 2011

Já přidám pár mých portrétů 😉 .

adris69
12. kvě 2011

A něco tou čočkou 🙂 .

gisminka
12. kvě 2011

@adris69 ty makro fotky jsou naprosto úžasný!!! 😵 Ta pampeliška je fantastická a ty kapky krásně ostré, a to není vůbec jednoduchý objekt na ostření 😉

adris69
12. kvě 2011

@gisminka Helu,tak to díky,toho si budu cenit,mám v živé paměti tvé hodiny,já s tou vodou dost bojuju,no s čím já taky nebojuju, s těma čočkama vůbec,nepřijde mi v tom pak normál velkej rozdíl 😝 !A těch pampelišek i odkvetlejch a mokrejch mám plno,ale já chci jen na ty padáčky a to pak skoro ani nevidím 😵 !
Nakonec koukám,že jsem dala asi i něco jinýho 😕 ,ta kočka je třeba vůbec divná a má každý oko jiný,což tady se nepozná a nemá ocas,tak nevím jestli to je po boji a nebo snad sama příroda,každopádně nevadí jí pozovat 😀 !
Mám jí určitě i ze zadu 🙂 .Ještě dám ňákou kapku,ale nevím co s tím,i se mi tam něco odrazí,ale blíž už nemůžu a když to pak ořežu,tak je to rozmazaný,snad to bude vidět 😉 !

bury
12. kvě 2011

@adris69 - ty makro fotky jsou super - moc se mi líbí ta odkvetlá pampeliška a kapky 😉 No a bezocasá kočka nemá konkurenci 😀 😀

Strana