icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

murynka
2. čer 2010

@soanpe aha 😅 já mám zonner 11 také mi přijde lepší 😀 tu AF jsme zjistila mám bodová místní vícebodová...

kajka_37
2. čer 2010

@soanpe myslím že to s polarizákem už je 🙂)))
@kozinka no my jej máme momentálně v nabídce za 10tis, sme ochotni slevit, tak zvaž 🙂 na nikona už máme a nemůžem se dočkat až ho vyzkoušíme 🙂))

kajka_37
2. čer 2010

@soanpe a fotila jsem z ruky, stativ sem použila jen na věž na ty večerní fotky, ale páč byl neskutečně větrno, stejně fotky stojí na piakču (s prominutím)

blanka.k
2. čer 2010

Photoshop mi přijde super, z fakt hnusných fotek udělám fotky koukatelné, třeba když jsou hodně tmavé nebo málo kontastu, mě hodně vyhovuje. Akorát v něm neumím dělat různé rámečky atd. a ty zas dělám v Corelu. 😅 Teda já v PS nevyužívám ais tak 99% funkcí,ale už mám koupenou knihu, jen najít chuť ji otevřít 😀

kajka_37
2. čer 2010

a expozice by měla jít vyčíst přímo z těch info pod fotkou ;)

kajka_37
2. čer 2010

@blanka.k stli máš ty knihy od Kelbyho, neváhej... fakt super triky.... pravda teda ež ne vše se mi povedlo na poprvé,... 🙂

kozinka
2. čer 2010

@murynka http://www.iva.nafoceno.cz/doostreni-v-gimpu-po... zkus mrknout tady jsou tam návody jak na to

blanka.k
2. čer 2010

@kajka_37 musela jsem si tu knihu vyštrachat,.. je od toho pána 😀
ach jo , bych potřebovala být ještě tak rok na neschopence v těhu, jsem nestihla ani třetinu toho co jsem chtěla...potřebovala bych si dodělat webovky, pak se naučit v jednom programu, pak jsem jako dar dala projekt rod.baráku a měsíc na to nesáhla, nějak jsem ráda, že mám od projektování na chvíli pokoj, a taky jsem se chtěla naučit vařit 😀

molicova
2. čer 2010

tak já používám taky photoshop, v něm dělám jak úpravu, tak i rámečky 🙂 ale teď nově jsem začala používám ten lightroom 🙂 ten se mi líbí strašně 🙂 😀

kajka_37
2. čer 2010

@blanka.k ty projektuješ? zrovna stavíme barák a sem v koncích s kuchyní... barevně teda, dispozičně už je hotová 🙂))

kajka_37
2. čer 2010

@molicova s lightroomem nějak nejsu kamarád, nevím jak na něj...

blanka.k
2. čer 2010

@molicova doufám, že se k těm rámečkům taky jendou dostanu, ať nemusím furt z jednoho programu do druhýho 😀

@kajka_37 - jojo, teda teď na mateřské mám od toho pokoj 😀

kozinka
2. čer 2010

@blanka.k už jsem to našla 🙂 mám 58 ale už to mám, jsem to koza zadávala blbě 😀

kozinka
2. čer 2010

@kajka 37 děkuji za nabídku 🙂 ale fakt by jsme to nevyužili 🙂

molicova
2. čer 2010

@kajka_37 no mě docela oslovil, taky v něm zatim neumim všechno, ale takové ty věci jako vinětace, rozostření, aby byla fotečka jakoby sametová, nastavení expozice, přidání černé, to se mi na tom opravdu moc líbí a hlavně se mi lbí, že tam můžu nahrát fotečky naráz a funguje to jako fotogalerie 🙂 to mi photoshop nenabízí, nebo nabízí, ale v mnohem složitější formě 🙂

molicova
2. čer 2010

@blanka.k co se týče rámečků, tak kdyby mi je neukázal manžel, tak na to nepřijdu asi nikdy 🙂

murynka
2. čer 2010

@kozinka moc děkuju prozkoumám 😲 😀

kozinka
2. čer 2010

@murynka a to s tím druhým okem už víš?? musíš dát brat z výběru každý kanál zvlášť.. 🙂

murynka
2. čer 2010

@kozinka jakým okem? 😅 😕

kajka_37
2. čer 2010

vysvětlete mi někdo k čemu jsou ty vrstvy, masky atd....to upravuju i bez toho a taky to jde 🙂)))))

blanka.k
2. čer 2010

@kajka_37 - jako ve Photoshopu? jeslti ano, tak nevím, nepoužívám, nerozumím tomu, neznám... 😀

kajka_37
2. čer 2010

@blanka.k :DDD jsem ráda že v tom nejsem sama 🙂))

molicova
2. čer 2010

@kajka_37 myslíš ve photoshopu vrstvy?

kozinka
2. čer 2010

kajka 37 vrstvy třeba používám, když si vkládám své logo do fota 🙂 jinak se používaj při scrapboocích nebo když vytřávím kalendáře apod.

kozinka
2. čer 2010

@murynka 😀 promiň to nebylo pro tebe, je tady spousta holek a strašně se to plete 😀

blanka.k
2. čer 2010

tak mě napadlo, nemáte někdo zkušenost, jak třeba na větší množství fotek dát nějak jednoduše vodoznak?

kajka_37
2. čer 2010

@kozinka tak to zatím nevytvářím... uf 🙂)

kozinka
2. čer 2010

a tady všem pro ten Gimp je to docela srozumitelně napsané 🙂 http://gimp.4fan.cz/

kajka_37
2. čer 2010

@blanka.k to vím že by mělo jít v tom photoshopu ;) teď to nemám před sebou, najdu doma a pošlu postup 🙂

molicova
2. čer 2010

@blanka.k jde to ve photoshpu, v pravo je možnost vytvoření akce, tu když si vytvoříš na jedné fotografii, tak si to potom nahráváš na další a dělá se ti to samo, ale je to třošku obtížnější ☹

Strana