icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

janinka1987
30. led 2012

jedna z dneška 🙂

donika
31. led 2012

@janinka1987 Jo.. aha.. takže jasný.. to se doma nevlezu, to je fakt.. 😅 takže ta "35".. a Jani, ty jsi ju brala kde? a na kolik tě vyšla? je tohle ona? http://www.telefony-elektro.cz/elektro-telefony... abych já v*l neobjednala ještě něco jinýho.. :-/

janinka1987
31. led 2012

@donika Jukni se sem, tady jsou seřazené podle ceny: http://objektivy.heureka.cz/nikon-35mm-f-1-8g-a... Já ho měla z megafota, s poštovným mě vyšel na 5004. Teď koukám že by se dal sehnat i levnější, ale v době, kdy jsem ho objednávala ho ty levnější neměli na skladě a já ho chtěla hned 😀

zuzkkkaaa
31. led 2012

@eniciatko Já myslím, že je to pozadím + teda já taky občas přidám ve photoshopu
Ha mám moc velký fotky, nejde to sem vrazit 😀 😀 tak aspoň toto 😉

zuzkkkaaa
31. led 2012

@janinka1987 Jani ty čb fotečky mají prostě kouzlo 😵 😵 krásný 😉 já dávám do čb, když obleču (teda spíš manžel) malé nějakou šílenou barevnou kombinaci oblečení 😀 😀 ale samozřejmě i jiné 😝

donika
31. led 2012

@janinka1987 Jéé, díky moc! 😉 a přišlo ti k tomu ještě něco? Jakože třeba krytka objektivu nebo nějaká clona nebo prostě jen samotný objektiv?

janinka1987
31. led 2012

@donika pčišel objektiv, kritka a látkový fusak...

donika
31. led 2012

@janinka1987 děkuju.. 😉 A prosím tě.. ještě za jak dlouho? /to je zpověď, co?/ 😀 promiń... 😎

janinka1987
31. led 2012

@donika Měli tam dostupnost do 2 dnů...V objednávce bylo datum 5 pracovních dnů od objednáná a fakt to 5. den přišlo.

donika
31. led 2012

@janinka1987 vezmu to , tak kde ty.. 😉 našla jsem to sice levněji, ale vzhledem k tomu, že chtějí přes 200,- za dopravu... a nemají v popisu, co k tomu všechno je... tak raději vezmu ověřené! 😉
Prosím tě.. jen se ještě ujistím... ta 35 má v názvu DX. můj foťák jen D... nebude v tom žádný zakopaný pes? Díky moc.. 🙂

janinka1987
31. led 2012

@donika v těch písmenech se nevyznám, ale ty odkazy jsou určitě na objeltiv s vlastním ostřícím motorkem 🙂 Takže bude fungovat, neboj 🙂

donika
31. led 2012

@janinka1987 jo, jo.. to už podle obrázku taky poznám.. já jen, aby... aby prostě potom něco nějak nevykvaklo.. 😅 Když už to musím mít!! , tak ať to aspoń funguje.. 😅 😀 A děkuju za rady! 😉

hribek
7. únor 2012

ahoj holky, prosim o radu, chci se naucit ve photoshopu ale moc mi to nejde, neni nejaka www stranka s postupy pripadne radama krok za krokem? dekuju predem

olbramka
7. únor 2012

@hribek na youtube je hromada tutoriálů třeba

lucy222
7. únor 2012

@donika DX je format ...a nevim co mas za fotak,ale predpokladam,ze nejakou D50/60/70/80/90 nebo D5000?
Na tyhle fotaky je to O.K. 😉

lucy222
7. únor 2012

@donika jinak ta 35 je univerzalnejsi - jak pise Jani,da se s ni fotit i v byte. Ja mam 50,fotim take vevnitr a obcas to jsou zajimave pozy,aby se mi ditko veslo cele 😅

erinbrock
7. únor 2012

@hribek mozna bych si i pujcila knihu v knihovne nebo si ji rovnou kup... 🙂 😉

donika
7. únor 2012

@lucy222 super!! už je doma!! 😀 a pasuje!! 😀 😀 😉 Děkuju.. 😉

@hribek Taky s tím bojuju a snažím se něco naučit a pochotit. Nejhorší je, že ani nevím, jak se čemu říká, tudíž jak to kde hledat.. 😀 ale dívala jsem se třeba sem.. http://forum.n73.eu/viewtopic.php?f=15&t=11289

lucy222
7. únor 2012

@donika to je dobře, také teď vybírám 😅 😉

hribek
7. únor 2012

@donika diky moc za odkaz! mrknu na to

donika
7. únor 2012

@lucy222 Je to, ale dřina, co? 😀 Doufám, že mě zas choutky.. na chvíli přejdou.. 😝 😀
@hribek Není za co.. 😉 asi to nebude nic moc.. ale tak zatím.. pro začátek.. Aby člověk vůbec věděl, o co jde.. tak trošku.. 🙂
když na něco dobrýho narazíš.. taky budu ráda.. 🙂

lucy222
7. únor 2012

@donika ani mi nemluv 😀

hribek
7. únor 2012

@donika jasan, uvidim kdy se k tomu vubec dostanu, mala zacina stavat u veskeryho nabytku tak ji musim hlidat a casu moc neni☹

janinka1987
7. únor 2012

@donika Gratulace k novému objektivu! 😀 Já jsem v pytli - s 35 jsem velmi spokojená, ale už šilhám po nové 85/1,8 G 😀 A to jsem chtěla ještě externí blesk...Asi vykradu banku 😀

donika
7. únor 2012

@hribek času moc není a NEBUDE!!! 😀 Co si neukradnu.. to nemám.. 😀
však já taky na to študování moc nemám čas.. jsem ráda, když popadnu foťák do ruky.. 😉

@janinka1987 no tu 85 tam mám kdesi v hlavince taky.. ale zatím mě to tak nepálí.. 😀 Ale tak jako vím, na co šetřit penízky zase.. 😝 😀 Ale nebudu doma provokovat.. zatím.. Poštovní razítko, ještě ani nezaschlo.. 😝 😀
A ten externí už mám 😀 Je to fakt strašnej koníček tohleto... nevím, jestli nezačnu chytat motýli... 😀

lucy222
9. únor 2012

@janinka1987 takze cekame na ten samy? 😅
Ja furt vaham mezi tou 85 a zoomem 😕 fakt nevim 😝 uz uz jsem objednavala ten zoom a nakonec jsem si rekla "pockat"-ze stejne neni kam spechat kvuli tomu pocasi a tak odlozeno na brezen 😝

janinka1987
9. únor 2012

@lucy222 No, já mám na čas vybráno 🙂 Navíc nejdřív bude blesk, pak až nějaký objektiv...

lucy222
9. únor 2012

@janinka1987 ja mam mozna take na cas vybrano,ale take mam v breznu narozeniny 😀 😵 takze to se k nam urcite jeste "nekdo" pristehuje 😵 😉

janinka1987
10. únor 2012

@lucy222 já mám teď 14.2 pětadvacátiny 🙂 Ale dostala jsem od manžela Orbitrek (jsem z něj nadšená), takže mám vybráno 😀

llluckaaa
13. únor 2012

Ahoj maminky, prosím o radu. Necháváte si dělat CEWE knihu v DM? Na kolik asi tak vyjde a jak dlouho vám trvá ji vytvořit? Přemýšlím, že bych se do ní pustila. Nemáte nějaké zvláštní fígle, které by pomohly začátečníkovi?

Strana