icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

irenka
22. lis 2012

@jaa
Teda ty mi dáváš... bych se nad sebou měla zamyslet. Nádherný, opravdu moc.
Nejen že krásně fotíš ale ještě máš nakrku 4děti a vše stíháš. Já mám jen 2 a nestíhám nic.
Ale je fakt, že mám i jiného koníčka, který mi bere dost času a příprav. 😉

erinbrock
22. lis 2012

@zuzka111 mam Photoshop ale existuje i levnejsi verze Photoshop elements...a pak Zoner na spravu a nejake zakladni upravy...no a zacinala jsem s Picassa a Gimpem - oboji zadarmo ke stazeni 🙂

kebule82
22. lis 2012

@erinbrock moc hezká fotka. Můžu se zeptat, jak se dělají takové ty podpisy fotek?

kebule82
22. lis 2012

dneska jsme byly krmit kačenky, něco jsem nafotila (hlavně teda malou 🙂 ), tak až půjde mládě spát, zkusím něco přidat a budu ráda za komentáře 😉

acornika
22. lis 2012

ahojky fotografky 🙂 jsem ráda za tuhle diskuzi, taky bych se ráda přidala pokud můžu. Fotím skoro dva roky, mám Pentax k-x a nejradši fotím pevnou 50. Doupravuji pak ve Photoshopu. Pár mých prací na ukázku, každý komentář - rady, tipy atd....samozřejmě vítám. Děkuji

fender
22. lis 2012

@acornika ty první dvě se mi moc nelíbí barevně 😅 ale jinak hezké moc, hlavně ta 5 a 7 🙂
ale já jsem neodborník, tak hodnotím spíš pocitově 😅 😀

acornika
22. lis 2012

@fender děkuji 🙂 je pravda u těch dvou prvních že jsem to fotila v Jájinčiným malém pokojíku a nastavění světel nebylo optimální, bohužel. Mám pořád co vylepšovat a zdokonalovat se 😅

erinbrock
22. lis 2012

@kebule82 udelala jsem si ho jako obrazek png soubor a pak v zoneru vkladam do fotek 🙂
@acornika libi se mi rodinka 4 az 7 na te sedmicce pozor na upravy - retus obliceje je trosku po zvetseni videt pod obocim...chce si to fotku poradne zvetsit pro kontrolu 🙂 a mne se to teda stava taky... na 8 se mi pani zda v obliceji hodne zluta... a tehule ma hodne mista nad hlavou...mohla byt trosicku vyse...hodne se mi libi 5 😉

kamino
22. lis 2012

@erinbrock o.k. Zkusim si s tim jeste pohrat...on je prusvih to foceni bez blesku...at uz vysvitne slunce !!! To zasednuti jsem asi udelala pri uprave,koukala jsem na original a neni to tak vyrazne...no uvidime,pristi tyden snad uz budu mit nove PC,tak to snad bude rychlejsi 😉
Ted odesla kamaradka,neco jsem vyfotila,tak jsem zvedava co z toho bude..

kebule82
22. lis 2012

slíbené kačenky. Prosím poraďte, co se vám líbí a co ne, ať se poučím 😉 díky!

fender
22. lis 2012

@kebule82 3 a 4 luxuuuuuuus 😵

kebule82
22. lis 2012

@fender fakt? děkuju 🤐

fender
22. lis 2012

@kebule82 jj, líbí se mi moc 😵 😵
u té první mi vadí ty useklé rohlíky 😝 😀 a tu druhou bych asi víc přiblížila, nebo nějak s ní něco udělala, něco mi na ní vadí i když přesně neumím říct, co 😅 ale ty druhý dvě jsou podle mě super.
(neboj určitě se najde někdo s přesně opačným názorem 😀)

kebule82
22. lis 2012

@fender super, jsem ráda za každý názor, jsem začátečník, tak se určitě mám co učit 😉

erinbrock
22. lis 2012

@kamino zkus to i s internim bleskem...treba si uber na intenzite...ono nekdy se tomu blesku neubranis...a ke kacenkam...nejvic se mi libi 2 a 3 - u 1 trosku nahoru aby byla i s rohlikama 🙂 ta 2 by chtela umyt pusu 😀 😀 skoda tech useklych rucicek ale mala ma bezva vyraz...3 je uplne suprova - jen priste bych si pohlidala horizont - ty panelaky asi spadnou 😉 a 4 je uplne bezva 🙂

kamino
22. lis 2012

@erinbrock Zkusim,ale je prusvih,ze s bleskem mam na fotku max 3 pokusy a ten posledni je jen tak tak,pak nastoupi nasupeny vyraz,ppr jekot 😉 prcek zkratka model nebude 😉😉 ale to ma smulu,budu to zkouset tak dlouho,nez si zvykne 😉

kebule82
22. lis 2012

@erinbrock díky za rady 🙂 pusa není špinavá, ale zjizvená, máme trošku kaskadérku 🙂 snad to brzo zmizne...

erinbrock
22. lis 2012

@kebule82 tak to me ani nenapadlo...my mame pusy furt jak cunatka..i venku 🙂 omlouvam se 🙂

erinbrock
22. lis 2012

@kamino
@kebule82 jeee ted se divam ze jste se mne tu v tom minulem prispevku uplne domotaly...njn ja honem honem a tak to dopadne 🙂

kamino
22. lis 2012

@erinbrock Jeste te budu otravovat...a tahle ? Vis,me se zdaji o.k.,ale kdyz me upozornis,tak ty chyby vidim...

kamino
22. lis 2012

@erinbrock v pohode,pochopily jsme co ktere patri😉 😉

mirusak1
22. lis 2012

@erinbrock
@jaa
prip. ostatni, prosim o radu, kde koupit nejakej levnej filtr na Nikon D5100 - je to prumer 67 myslim? Chci to jen jako ochranu cocky a co nejrychleji, protoze behem prvnich par fotek zblizka to moje ditatko psiklo a poprskalo mi celou cocku... Moc diky

kebule82
22. lis 2012

@erinbrock v pohodě, u nás je taky věčně špinavá pusa, tak vím, o čem mluvíš 😀

erinbrock
22. lis 2012

@kamino tahle se mi libi...mozna zase si pohlidat a orezat tu fotku aby maly nepadal smerem doleva...trosku bych ji vyrovnala...ale moc se mi libi 🙂
@mirusak1 nemas nekde pobliz prodejnu?? staci opravdu UV filtr tak kolem 500,- ... jinak dobre ceny na ebay pripadne aukro ... ja mam z kamenneho obchodu u nas...nebo pres nejaky cesky eshop (megapixel, fotoskoda, markofoto) ...objednas a druhy den mas...ale platis postovne...

evlyn
22. lis 2012

Tak po dnesnich pokusech a trose studovani na internetu si davam prozatim dva ukoly - spravne exponovana a zaostrena fotka. Opoustim uplny manual a vracim se k priorite clony a zaverky. A experimenty s externim bleskem...
Dnesni vecerni rychly pokus se psem (PS:vim ze nemam dokonale zaostrene oci).
Druha fotka byla opet lehce podexponovana (jeste focena na plny manual, na ktery evidentne jeste zdaleka nemam 🙂 ), trosku jsem ji "vytahla"....

kamino
22. lis 2012

@erinbrock diky moc 😉😉 vidis,ja to padani zase nevidela 😉 ach jo.... Jsem zvedava,jestli bude neco kloudneho ze dneska...jeste jednou diky,jak bude cas a volne PC,tak zkusim predelat ty predchozi fotky,uvidime,jestli to bude lepsi 😉

erinbrock
22. lis 2012

@kamino neber to tragicky 😉 ja pokud fotim momentky a nejen momentky tak se na nich da najit taky spousta chyb..to pak vidim az kdyz to hodim do PC...ale zase pokud se mi fotka libi a je do soukromeho alba tak to vubec neresim 🙂

erinbrock
22. lis 2012
kamino
22. lis 2012

@erinbrock ja to tragicky neberu,fotak mam 14 dni,tak nemuzu chtit zazraky..ale diky za tohle forum,protoze nejlip se clovek nauci,kdyz mu nekdo chyby opravi 😉😉

jaa
22. lis 2012

@mirusak1 Tak já hodně objednávám z Aukra. Ted mám filtry Zeikos.

Strana