icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

soanpe
3. čer 2010

@kajka_37 ono asi i hodně záleží na objektivu, jestli máš tamron, sigmu, canon nebo karl zeiss (snad jsem to napsala dobře)

molicova
3. čer 2010

@bledulka no taky si myslim, a nebo bude jiná 🙂 ještě musim pořešit tu konstrukci, našla jsem jedu za 1200,- : http://www.phototools.cz/detail.php?produkt=kon... co myslis?

soanpe
3. čer 2010

@molicova
to byl noční záchvat focení 😀 už se těším na slunečný počasí.makro chce světlo

bledulka
3. čer 2010

@molicova
tak my máme konstrukci také z aukra,ale vypadá úplně stejně jako ta,co jsi na ní dala odkaz 😅
a dáme tam vzdycky jen na tři metry tu spojovací tyč 🙂 (do našeho malého bytu už 4 metry ani omylem 😉 )

murynka
3. čer 2010

mě štvete s tím makro ☹ ☹ ☹

murynka
3. čer 2010

😀 😀 😀 😀

molicova
3. čer 2010

@bledulka jo tak to bude asi to samé, tady se to da dát taky na 2,3 a 4 metry, takže mě se do obýváku vejde přesně tři metry, takže to si myslim, že bude v pohodě. Chci se ještě zeptat, je to asi docela pracené to nandavat a sundavat, nebo se to ve dvou dá v pohodě dělat 🙂 Můžu se ještě zeptat za kolik jste to na aukru pořídili, že bych kdyžtak popátrala 🙂 nebo jestli ta cena je v poho 🙂 děkuji
@soanpe no mě povídej, já se těším na sluníčko jako malá 🙂

soanpe
3. čer 2010

@murynka
jsem ti říkala, nejdřív se obeznam s klasickou fotografií , základy optiky a pak ledaco pochopíš sama 😉 focení je věda. fakt to není jen o mačkání spouště.já ač jsem to studovala, tak jsem totál vypadla ze cviku a mohle bych se tu od holek učit 😅

murynka
3. čer 2010

@soanpe ale já to makro udělat nemůžu 😅 🙄 🙄 mě nejde otočit kit 😠

soanpe
3. čer 2010

@murynka, jak nejde?

murynka
3. čer 2010

nejde foták nesecvakne píe není objektiv blokováno 🙄

soanpe
3. čer 2010

hm, tak to je u některých amaterských kitů blokovaný,asi aby se nepoškrábala zrcadlová sestava

bledulka
3. čer 2010

@molicova
zeptám se odpoledne manžela,za kolik jsme to pořídili...
ve dvou to úúúplně v pohodě nainstalujete-myslím,že se to dá i v jednom...manžel už to dělal i sám...
ještě jsem tam aktivně koupili světla -ale ne záblsková a nakonec má manžel externí blesk a je to o dost lepší než ta světla..takže už je moc nepoužíváme..

kajka_37
3. čer 2010

@murynka zkus napsat výrobci, či prodejci a zeptat se.... třeba poradí fígl....

bledulka
3. čer 2010

jinak ještě sem sám odkazy na dva weby-
na tomto můžete posílat své fotky na zadané téma a profesionál vám je zhodnotí 🙂
- ne,že by tam manžel něco posílal,al je zajímavé přečíst si to hodnocení
http://www.fotoaparat.cz/article/10900/1

a zde když zalistujete,tak tam je několik zajmavých rad,tipů,triků atd
http://www.fotoradce.cz/

molicova
3. čer 2010

@bledulka díky moc, takže si myslim, že to bude v pohodě 🙂

pipiii
3. čer 2010

ahojik holky muzu se take pridat??? zacinam s focenim, fotim se zrcadlovkou cca 1,5mesice Canon EOS 1000D. predtim pouze kompaktem Sony. Zkousela jsme vcera se soanpe(zname se pres skype🙂 i osobne) to makro a tady je muj vysledek

http://pipiii.rajce.idnes.cz/moje_makro_snimky/...

Rada se neco dozvim, moje fotky jsou proti vasim dost ,,nijaky,, 😀 jsem po operaci zlucniku takze mam jeste stehy,ale uz zase neco fotim, proste mi to neda 😀 fotky co fotim amalku tak nijak neupravuji, na to neni nejak cas, jinak kdyz ten cas mam tak pouzivam Gimp 2 a nekdy jen na rychlovku picasa 3.

soanpe
3. čer 2010

Ahoj pipiii 🙂

iviska
3. čer 2010

Za chvíli už pomažu domů, ale vyštrachala jsem ještě pár foteček .....

spimira
3. čer 2010

Ahoj holky jsem moc ráda, že jsem našla tohle téma 🙂 a ráda bych se přidala. Jsem začátečník, zatím mám jen kompakt Sony, ale ten už mi těžce nevyhovuje 😀 a delší dobu už pokukuji po koupi nové zrcadlovky, přečetla jsem už snad kde co, ale nedokážu se pořádně rozhodnout. Ocenila bych radu 🙂 . Líbil by se mi Canon EOS 1000D se setovým objektivem, myslíte že to bude dostačující, nebo mám raději připlatit a koupit si o něco dražší model ?
Děkuji za rady 😉
Jinak fotky máte všichni nádherné, moc se mi líbí.

blanka.k
3. čer 2010

Ahoj holky, pěkně se ta diskuze rozjela, super 😉 Konečně někdo "stejně postižený" 😀

@pipiii - jak jsi zhypnotizovala tu mouchu, že ti neuletěla? 😅

soanpe
3. čer 2010

@spimira
jsou tu holky, třeba pipiii, co má eos 1000D a má povedený fotky. myslím, že základ je v umění ovládnout techniku focení jako takovaou a pak uděláš hezký fotky i s ruským foťákem značky zenit 😀 😉 ostatně, ten mi také prošel rukama

blanka.k
3. čer 2010

@soanpe - souhlas, kamarádka z BRM si koupila za 7000,- Nikona 40 (teď nevím, to označení, ale ten co má menší počet pixelů...X40?) a dělá naprosot úžasný fotky, takže pak si postupně dokoupila lepší objektivy, atd., ale i s tím základním měla lepší fotky než kdejaký "profesionál" 😅

spimira
3. čer 2010

to soanpe : já jsem taky začínala na Zenitu, taťka ho dotáhl z Ruska a fotí na něj dodnes 😀 Nedá na něho dopustit a je stále spokojený 😀
Ale jinak souhlasím s tím, že základ je technika focení a určitě i cit pro focení, pak z foťáku lezou nádherné fotky. Asi do té sestavy půjdu. Na Nikona 40 jsem se taky dívala, ale když bych později dokupovala objektivy, tak mi příjdou o něco dražší než Canon, navíc je i méně kompatibilní.

pipiii
3. čer 2010

@spimira ja mam presne tenhle setovy Canon EOS 1000D se 2 objektivama, myslim ze je naprosto dostacujici, take jsme fotila kompaktem Sony a prechod uplne v pohode. Ja jsem volila hlavne Canon kvuli vaze a rozmerech. Je lehounky do ruky, fakt super, objektiv 18-55 je naprosto dostacujici na veskere interni foceni, navenek je skvely ten druhy objektiv, ale ja ho ven netaham, ten si koupil spise manzel na hory atd. Doporucili nam ho i ve Skoda foto, myslim ze je to dobra volba a super cena🙂 my jsme meli jeste 8GB kartu zdarma. 😎

pipiii
3. čer 2010

@blanka.k no ona ta muska spala 😀:-d😀 fakt nechapu 😀

soanpe
3. čer 2010

mám objednaný pozadí. ne že by mi nestačilo to moje po dítěti rozteklý 😀 ale potřebovala jsem jedno či dvě c
v roli - černé a bílé. ještě bych chtěla kouknout na ty makro čočky na eos550d
já bych nakupovala,až bych brečela 😅

blanka.k
3. čer 2010

To naše dítě se fakt nedá "ateliérově" fotit, hned řval jak tur a furt sebou mlel 😅 Takže na půlce fotek chybí kus hlavy nebo je to mázlý, al etak dám to sem... ☹ Take jsem chtěla ho dát na bříško, vedle toho medvěda a přes hlavua tělo mu přehodit toho "tygříka", ale ona nabřiše hrozně řval, takže to až bude pást koníčky, takže má toho tygříka jen tak napůl hlavy 😅
Jo a je to focený na té látce z mimibazaru a to ji mám ve skříni složenou na cca 40z40cm, akortá to s tím ledním medveděm je na fleesové dece a ta bílá látka je jako "pozadí" (takže deka jako "podlaha", a látka jako "stěna" zatím 😉 )

blanka.k
3. čer 2010

@blanka.k ta poslední fotka mě štve, nějak při brečení vyloudil "úsměv" a já to hctěla rychle bliknout , tak je zaostřeno na medvěda ☹ (tak můžuu říkat, že to byl záměr, že medvěd je větší sympaťák) 😀

blanka.k
3. čer 2010

jsem blbá, koukám, že zas odpovídám sama sobě 😀

Strana