icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

wwercaa
3. čer 2010

ahoj holky 🙂

jdu za váma kuknout 🙂

@murynka fotečky se povedly 😉 😵 a to mě na tom fotáku štvě nejvíce, když chci fotit bez blesku, tak málokdy se me podaří udělat ostrou fotečku, proto chci ten externí 🙂 furt nafotím sto fotek a pak vyberu 15 témeř povedených 😀 jo ještě jsem chtěla, ještě ti nepřišla ta čočka?? já jí ještě neobjednala

@pipiii supéééér makro 😵 me ten objektiv otočit nejde ☹

@blanka.k fotky zase parááááda 😵 máš doma krásnýho medvídka 🙂

holky tady je pořád naco koukat, budu o víkendu pryč, jsem zvědavá na pondělí, možná něco " nafotografuju " ale těším se na vaše díla 🙂

wwercaa
3. čer 2010

jo a druhý v plánu min. za 5 let 😀 přeji si holčičku.......a doufám, že se v tom svým "fotografování" snad dokážu zdokonalit 🙂

blanka.k
3. čer 2010

@murynka - mě by nevadillo ani třetí....jsem si říkala, že nechápu, jak si "baby" ve 40 pořizují dítko...tak první jsem ještě stihla do 30, druhé bych ráda do 32, max.33, a dovedu si i předtsavit, že bych měla pak ještě "časem" další 😅

bajunka
3. čer 2010

No ty svatebni v ramecku jsou od fotografky jiny jsou od pratel. Ja jsem si pak ty od fotografky jeste hezky upravila, a dala vytisknout dohromady asi 700 fotek(samo v tom bylo i pro celou familii) no ,ale trubka jsem si to nejak celej ten adresar s upravenejma fotkama smazala a podruhe to delat uz jsem nemela chut,

bajunka
3. čer 2010

@blanka.k Tak ja stiham do 30 i to druhe a do tretiho chceme jit taky, jestli mi z tech dvou nehrabne 😀

blanka.k
3. čer 2010

@wwercaa já zase po holčičce netoužím 😅 Mě by nevadili 3 kluci doma 😀 + teda manžel 😀 jsem ráda, že první byl kluk, i muž chtěl kluka, stejně bych ho oblíkala do modrého, se přiznám, že nemám ráda na dětech růžovou 🤐 😅 o to víc mě štve, že náš červený kočár má na sluníčku odlesky do růžova 😅

wwercaa
3. čer 2010

holky vy jste teda celkem odvážnéé 3 dětičky 🙂 no já se nemam co ozývat, v mým věku bych klidně zvládla i 4, ale néééé 😀

u nás z práce, ted 40- letá měla miminko, ve věku mý mámy, neumim si představit, žeby moje máma ted čekala další 😀

wwercaa
3. čer 2010

@blanka.k no fakt vypadá jak ružový 😀 🙂

wwercaa
3. čer 2010

je fakt, že když jsem přišla do tesca, tak jinou barvu na holky kromě růžový a bílý jsem neviděla 😀 ale já ty šatičky žeru 😀 🙂

wwercaa
3. čer 2010

tchýně měla 3 kluky, mýho brácha má 2 kluky, my máme kluka, takže na holku se v naší rodině moc nevěří, ale ani další klučík by mě nevadil 🙂

murynka
3. čer 2010

@wwercaa přesně mě přijde že prostě nezaostřuje at dělám co dělám myslíš že ten externí blesk pomůže??
tak to já přiznávám já bych druhou holčičku 😅 😅 mě je terpve 24 takže času dost 😎

murynka
3. čer 2010

@wwercaa čočka ještě nedorazila 😉

wwercaa
3. čer 2010

@murynka v to doufám, že pomůže, alespon fotečky by měly být přirozenější než se zabudovaným bleskem 🙂 ještě to chce maličkost, naučit se s tím 😀 a teeeda, nevim, kdy bude, ted na to nemam 😝 ☹

blanka.k
3. čer 2010

@wwercaa - je fakt, že když občas jdu nakupovat pro nějakou kamarádku pro holčičku, tak objevit něco hezkého nerůžového je umění 😉
tady je fotka našeho kočáru za normálního světla, ne na sluníčku...
A jsem šikovná, jak jsem sem dávala ty fotky, tak jsem si nevšimla, že mám foťák daný na nejmenší rozlišení a zrovna tu "tygříkovou" jsem si chtěla nechat vyvolat ve větším, z té jsem měla radost ☹

sophie1
3. čer 2010

Ahoj holky, vezmete mě mezi sebe? Já zatím bohužel zrcadlovku nevlastním, ale dlouho po ní toužím a jelikož se mi nebezpečně blíží velké jubileum - 30 😎 , tak si ji přeju jako dárek ( a vypadá to, že ji i dostanu 😉 ) . Pročetla jsem celou diskuzi a skoukla vaše fotky a úplně jste mě nadchly! Chtěla bych vás teda poprosit o radu - jakou zrcadlovku pro začátečnici, která chce hlavně fotit svoje děcko, přírodu? Moc se mi líbí detaliy - portréty s rozostřeným pozadím. Cenová relace - do 25 000. Předem moc děkuji za doporučení!

pipiii
3. čer 2010

@sophie1 ahojik, tak jestli mas rozpeti do 25tis a chces pradit tak bych sla treba do Foto skoda a rucne si to vyzkousela, mas dostatecne financi na to aby sis vybrala i mnohem lepsi fotaky nez tady mame my. Me staci zrcadlovka se 2 kitama za 13900 a foti mi krasne. Doporucovala bych ti koupit samotne telo a zvlast objektivy, je i vylozene portretni, na makro, na dalku atd, k tomu clony treba, ale kdyz jsi zacatecnik, tak ti nejdrive staci nejaky klasicky 1 objektiv 😉

soanpe
3. čer 2010

@murynka
ten tvůj foták bych ráda vyzkoušela. fakt. máš vše nedoostřený a tohle není tím, že nemáš externí blesk. já ho nemám taky.kdyb to bylo bleskem, tak je máš pohybově neostrý.
tohle jsem fotila taky s integrovaným bleskem a jsou ostrý a bez úpravy,jen minimální ořez a omístění do formátu

molicova
3. čer 2010

@sophie1 my jsme taky kupovali zvlášť tělo a k tomu potom objektiv. takže souhlasim s pipiii, že je kolikrát lepší si koupit ne set, ale každé zvlášť 🙂

soanpe
3. čer 2010

ono záleží, jaký objektivy tam jsou. já vychytala,že v setu byl objektiv 28-135mm jinak bych kupovala taky zvlášt 🙂
přijde mi, že když jeden končí na 55mm a druhý začíná, tak bych je musela neustále přehazovat a s dítětem včně na útěku bych to asi nezvládla 😀

molicova
3. čer 2010

@soanpe tak já mam zatim jen tu sigmu 17-70 a jsem s ní max spokojená, zvládám s tím fotit všechno 🙂 takže zatím s nákupem objektivu počkám 🙂 ale také mám vyhlídnutou pevnou 50 na portréty a nebo sigmu 200stovku, ale to až někdy časem 🙂

soanpe
3. čer 2010

@molicova
ta 70mm je už lepší, docela to přiblíží. má to zorný pole hodně podobný lidskýmu oku -u kinofilmu to je 80mm a u digi se to násobí 1,6, takže to máš jako 112mm u kinofilmu 😉

soanpe
3. čer 2010

jinak těch 17mm těžce závidím 😉

molicova
3. čer 2010

@soanpe jo jsem s ním moc spokojená, i když už jsem taky slyšela na něj špatnou kritiku ☹

murynka
3. čer 2010

@molicova to máme podobný já má 18-70mm...

murynka
3. čer 2010

@molicova a jakou kritiku?

soanpe
3. čer 2010

@molicova
každý najde někde nějakou chybu. mně přijde, že kreslí dobře
a je jasný, že šlověk , co má foták za 80tis a arzenál objektivů za dalších 200tis má jiný nároky 😉

soanpe
3. čer 2010

@murynka, ale ty máš úplně jiný .ty máš sony a míša nikon 😉 a věř tomu, že když srovnáš dva identické objektivy ale od jiných značek,tak každý bude kreslit jinak.

blanka.k
3. čer 2010

@pipiii jak píšou holky, kouila bych si tělo + "univerzální " objektiv (já mám třeba 18-105, holky tu píšou o 17-70) a pak nějaký portrétní objektiv s dobrou světelností (myslím, že třeba u Canona tu holky chválili tu 50) a máš vystaráno. za 25. si určitě vybereš třeba 12.000 tělo, 6000+5000 objektivy, 1000 karty do foťáku, 500,- náhradní baterie, a 1500,- taška /batoh na foťák 😉

molicova
3. čer 2010

@murynka no nevim, setkala jsem se, že má špatnou světelnost, přitom 2,8 se mi zdá docela dobrý 🙂 nebo teda mě to stačí 🙂 tak to máš asi hodně podobný, já mám přímo na makro focení a na detaily. Chtěla jsem objektiv, když fotím Tomáška, že můžu opravdu blízsko a nemám absolutně žádný problém zaostřit, tažke pak už mám krásný detail a nemusim nic ořezávat 🙂

molicova
3. čer 2010

jako je fakt, že jsem měla jeden čas problém s tím, že nedolýhal objektiv, ale vyčistlili jsme přechod mezi tělem a objektivem a zase super, je to prostě když není originál nikoňáckej objektiv 🙂

Strana