icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

xmerssy
7. čer 2010

@negrovka78, ja se s nasim 1000 D taky stale ucim 😀 , mame ho taky asi rok a pul, kupovali jsme pred porodem.........Mas setovy objektiv?

@irasek ahoj, ja vetsinou fotim na Av, priorita clony, nastavim clonu, ISO, WB, venku nepouzivam blesk, vevnitr moc nefotim, to az poridime externi.....

negrovka78
7. čer 2010

@xmerssy Setový objektiv? 😅 Nic jsme k tomu nedokupovali,ale chtěla bych dokoupit nějaký lepší objektiv,ale zatím tomu vůbec nerozumím 😅 😅 😅

xmerssy
7. čer 2010

@negrovka78, to je objektiv, ktery se prodava zaroven s tělem....my ho koupili s objektivem 18-55mm, ani nevim, jestli k tomu nabizeli jiny.........
Ja ted kupuju novy objektiv, portretovy, tak jsem zvedava..........Nikulka ho ma taky........
Tak dite se mi budi, tak utikam 🙂

negrovka78
7. čer 2010

@xmerssy Tak ten samý máme taky a ten portrétový to je asi super volba🙂

molicova
7. čer 2010

Ahoj holky, tak jsem se sem konečně dostala, ráno snídaně, nákup, poklidit a teď příprava obídka a Tomíček si hraje 🙂 takže trošku pohodička 🙂
@nikulka83 tak teda ty jsou překrásné, fakt povedené, ale přesně jak píší ostatní, jako vždy 🙂

irasek
7. čer 2010

@xmerssy . v tom to právě je, že tomu pramálo rozumim. ale chtěla bych, vždyť focení je moc pěkný koníček. je na něm napsáno: FinePix S7000, manžel s ním dělá fotky krásné, vyhraje si s tím.

soanpe
7. čer 2010

bré dopoledne 🙂

jupíííííí!!!!! mám objednaný ex.blesk 😵
příští měsíc ukecám chlapa na 50mm objektiv 😅

@nikulka83 opět skvělé fotky 😵

baarca
7. čer 2010

@soanpe Blesk závidím a taky jsem hodně nahlodaná, že ho pořídím. Asi určitě pořídím 😅 A fotky s žaluziema úžasné.
@nikulka83 Moc pěkné a teda mimo focení závidím vám, co máte zahradu a prckové se tam takhle krásně můžou vyřádit.
@olbramka Ahoooooj 🙂

Já teda včera místo focení jezdila na bruslích, na mě to počasí působí takhle 😀

molicova
7. čer 2010

@soanpe ta s těma žaluzkama je fakt úžasná 🙂 ale ony všechny jsou krásné, ale takhle mě oslovila nejvíce 😀

soanpe
7. čer 2010

@baarca já ti závidím zase, že umíš jezdit na bruslích 😀 já si vloni koupila brusle a jsou tak rychlý, že se mi sevřou půlky, rozklepou kolena a tím to končí 😀 přece jen,když se takový kolos jako já někde rozplácne, tak je to celkem mazec 😀 😝

@molicova
já jsem do nich taky zamilovná, jen mě štve, že jsou nedoostřený 😠 ale jsem ráda aspon za tyhle 😀
Tomášek je takový fotogenický zlatíčko 😵 mně se líběj ty fotky u okna, jak čeká na tátu
dnes u nás hrozně fouká a sem tam nějaký mrak. bych chtěla nějaký dlouhovlasý model. to by byly fotky 😉

baarca
7. čer 2010

@soanpe Já byla včera na inlinech poprvé v životě - ještě, že se můžu přidržet kočárku 😅 Překvapivě to šlo, jen se musím naučit brzdit ještě jinak než ruční brzdou na kočárku 😀 Na ten tvůj blesk jsem zvědavá, určitě napiš referenci, až dorazí. Já pořád váhám, zda ten 580 nebo "jen" 430.

molicova
7. čer 2010

@soanpe škoda, že nejsem u našich, ale nevim jeslti bych byla ten pravý ořechový objekt 🙂 sice dlouhý vlasy, ale to ostatní stojí za prd 🙂

soanpe
7. čer 2010

@molicova 😀
@baarca já přemýšlela nad tou 430, ale něco mi říkalo, že 580 bude lepší.kamarádka kupovala manželovi 580 a jsou spokojený. je tam sice větší cenový rozdíl,ale zase třeba kdyby se mi poštěstilo fotit nějakou tu svatbu ,tak je lepší výkonnější blesk.
ad.brždění na bruslích. já zajížděla do trávy 😀

nebe
autor
7. čer 2010

@nikulka83 Božííí fotečky taposlední je luxus🙂

nebe
autor
7. čer 2010

Jinak ja mam canon 450D🙂

xmerssy
7. čer 2010

@soanpe, blesk zavidim, ja uz netrpelive cekam na tu moji vysnenou 50mm 😀 , na blesk draheho asi jen tak nepremluvim... 😅

@baarca, jsi dobra, ja bych mela spis strach, ze vyklopim maleho, treba az bude vetsi, tak vyzkousim

😀

@irasek, tak pověř manzela, at Ti vse ukaze a vysvetli.....

nikulka83
7. čer 2010

@nebe : Díky.. Hele, nebudeš věřit, ale dneska jsem ve městě viděla Janu 😎 Po snad 5 letech.. Náhodička 🙂
@baarca : zahradu máme, ale ne u baráku 😒 To bych tam byla od rána do večera. Bydlíme v paneláku a tam jezdíme, když je hezky. Závidim domečky se zahrádkama 😉
@soanpe : my si in-liny koupili loni.. No, nenaučila jsem se to.. Jako po rovině s kočárem pohoda, ale sama a z kopce neeee!

ferinka
7. čer 2010

Holky poradíte canon 450 D, 1000D nebo 500D(ale ten už je cenově až dost vysoko)
už jsem to řešila s Blankou - se z náme z BRMS ale pořád řeším,časem dokoupím lepčejší objektiv a snad někdy i ten externí blesk 😀

nebe
autor
7. čer 2010

@nikulka83 No to je asi osud🙂 třeba se ted budete potkavat časteji jako maminy🙂 a ty se asi nejmenujes nikola že? 😅

baarca
7. čer 2010

Aby nevznikla mýlka: já jsem taky jen tak lehce pomaloučku jezdila po rovince přidržujíc se kočárku. Žádné závodění. Abych nevyklopila kočárek mám taky strach, takže fakt jen tak rekreačně 😅

soanpe
7. čer 2010

holky, jsem ráda, že nejsem sama střevo na in line 😀 😉
miluju vás za to 😀

@xmerssy
já závidím tu 50mm

nebe
autor
7. čer 2010

@ferinka No ja si ted koupila ten canon 450 taky jsem vahala jeste mezi 500D a Nikonem, nakonec zvitezil canon protože mel češtinu, a 450ka protože mela na netu lepší rezence🙂 Ale mozna ted uz bych koupila nikona🙂 Ale s canonem jsem zatím maximalne spokojená.

xmerssy
7. čer 2010

@baarca 😀 😀

@soanpe a budes kupovat 50/1.8 nebo 1.4?

Jinak my si uzivame zahradky asi od brezna tohoto roku, prestehovali jsme se do domku, rok pred tim jsme bydleli v byte a ted si to nedovedu predstavit, maly je aktivni, porad neco vymysli a na zahradce řádí...ma tam prostor...

ferinka
7. čer 2010

@nebe Já nevím,no s tím Canonem jsem byla teda snad na 100% rozhodlá,tak hlavně nedávejte ještě další varianty 😀 Nikony nemám ani nějak pročtělé co a jak 😅

xmerssy
7. čer 2010

@ferinka ja bych uz dnes sla do 450D, ale rozhodne ne setovy objektiv ten nedodavaji s IS, mrkni po nejakem se stabilizaci, nb ten portretovy....

xmerssy
7. čer 2010

@ferinka omlouvam se za mystifikaci, 1000D dodavaji se setovym bez IS....

soanpe
7. čer 2010

já jsem pro canona .kvůli českému menu a přijde mi, že má levnější doplnky . já už mám druhého 😉
ale je jasný, že si každý bude hájit ut svoji značku 😀
@xmerssy 50mm/1,8 z finančních důvodů 😅

xmerssy
7. čer 2010

@soanpe, u me to same, 9tis dat nemuzu.... 😅

nebe
autor
7. čer 2010

Ja jsem koupila ten setový, bylo to v akci, takže se mi to pro zacatek zdalo dobre, ted si chci dokoupit ten portretovy.🙂

ferinka
7. čer 2010

http://www.levneelektro.com/p12849-digitalni-fo... tady jsem ho našla za super peníze teda oproti krámům a tak a právě ten setový s IS je 😉

Strana