icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

nebe
autor
7. čer 2010

@molicova tady je odkaz o co se jedná: http://noemi.ic.cz/index9.html a tady je ukazka jedné co to ma: http://mandarinek.blogspot.com/

wwercaa
7. čer 2010

tak a tady taky jeden kvítek 😀

molicova
7. čer 2010

@nebe ty jo tak to je hustý 🙂 ale neumim si to představit 🙂 teď fotim každý den, protože vy také fotíte pořád, ale dřív jsem fotila jendou za čas 🙂 ale každý den?????

molicova
7. čer 2010

@wwercaa super, krásný, překrásný 🙂 malej je roztomiloučkej 🙂 kde jsou ty časy, kdy byl Tomášek takhle malinkej 🙂

nebe
autor
7. čer 2010

@wwercaa Krásný kvítko:DDD,
@molicova No právě ja nad tim porad váham jestli na to budu mit cas ale trochu me to laka🙂

soanpe
7. čer 2010

@ferinka
já nevím, někdy využiješ i ten zoomovej objektiv z kitu a ten 50mm/1,8 se dá dokoupit za 2600,- 😉
já mám 18-135mm/3,5 - 5,6 a jsem s ním spokojená ,pokud nefotím portréty, tak mi přijde hodně univerzální.já ho měla v kitu k 550d
je to objektiv za 11tis a mylsím, že je dobrej

wwercaa
7. čer 2010

@molicova letí to šíleně 😀 jás si teda na můj den porodu čersvě pamatuji a teeeed, dnes se mi malej poprvé postavil sám v postýlce na nožičky 🙂 ....děkuji za pochvalu, Tomík je taky nádhernej 😵

molicova
7. čer 2010

@nebe no mě to taky láká, ale teď s Tomíčkem bych to asi nezvládla 🙂 nebo nevim, nevim

soanpe
7. čer 2010

@wwercaa super 🙂 jsem zapomněla, čím ty fotíš? hele já mám normálně výpadky paměti 😅

molicova
7. čer 2010

@wwercaa no mě povídej, já si na to vzpomínám, jak kdyby to bylo včera 🙂 ale snad to vyjde ještě jednou 🙂 byly to krásný chvilky 🙂 ale tím nechci říct, že teď to také nejsou, teď sám přijde Tomášek, řekne mama a dá mi pusinku mlaskavou na obě tváře a pak mě obejme, tak tohle je taky uplně úžasnéééé období 🙂

molicova
7. čer 2010

ty jo já taky, by se snad měla vytvořit nějaká tabulka a každý tam napíše čím fotí 🙂

wwercaa
7. čer 2010

a tady ještě neco z dneška, ta první je ještě z víkendu,ale na vaše fotečky teda nemam 🙂

holky nepříjde vám to, že jsou až moc jasný, co myslíte, poradte 😕

wwercaa
7. čer 2010

@soanpe děkuju 😵 mám Sonny aplhu 200 😉

soanpe
7. čer 2010

ty jo, ten projekt vypadá dobře 😉

murynka
7. čer 2010

nakukuji 😀 měla jsem návštěvu 😀 😀

holky krásné fotečky!!!!!

x mersy to je paráda!!!! 😵 😵 😵 panebože já tím objektivům nerozumím ☹ manžel je rozdavačnej a já nevím co bych měla mít 😅 😀

@soanpe nasadím čočku kouknu do objektivu a rozmazaný nic nepomůže 😠 ☹ jinak verča fotí tím čím já sony alpha a 200

molicova
7. čer 2010

@wwercaa mě se nezdá 🙂

murynka
7. čer 2010

@wwercaa smekám krása 😵 😵

wwercaa
7. čer 2010

@murynka no to je něco s tou čočkou 😝 teeda já jí chci taky ale čekala jsem až mi předvedeš co jsi nafotila 😀 😉

murynka
7. čer 2010

a nezdá se mi ty barvičky že by byli moc 😉 a s tou čočkou zápasím chjooo ☹ musím počkat na zítřek 🙄 ale nic nevykoupám prostě to je rozmázly 😠

murynka
7. čer 2010

@wwercaa jo to je čekala jsem že nasadím 😀 😀 a uvidím to o 8 dioptrií víc a ono prd 😀

soanpe
7. čer 2010

@wwercaa
v tomhle silným sluníčku je trochu obtížnější fotit. včera to bylo i pro mě náročný,aby nebyly fotky přeexponovaný, moc velký přechody mezi stíny a osvětlenou částí. pod stromy je to teprv fuška. iděální to bylo ten den,jak jsem fotila Sofí v řepce ,ráno bylo hnusně,ale odpol slunce mraky a světlo nebylo tak tvrdý a dnes kolem sedmý večer bylo hezký světlo

ferinka
7. čer 2010

@soanpe jj díky,já právě nevěděla,jestli to není lepší koupit rovnou zvlášť a bylo by,tak nic zase neušetřím 😀 😀 😀

wwercaa
7. čer 2010

holky moc děkuju 😵

@murynka s tou čočkou nechápu teda ☹ ....aaachhh škoda, že me nejde otočit ten objektiv, teda jde, ale nic není přes to vydět, protože to nezaostrí 😝

murynka
7. čer 2010

@wwercaa mě otočit jde a tobě sepne?mě to píše nelze vyfotit blokováno 😕 😕

molicova
7. čer 2010

@murynka a nejdeš moc blízko?

murynka
7. čer 2010

@molicova 😀 😀 nasadím kouknu má vše daleko a mázlý nis s tím nedělám nepřibližuji prostě tam skoro nic nevidím 🙄 🙄

soanpe
7. čer 2010

@murynka
u maktŕa je základ fotit z blízka, takže znova. z kolika cm se snažíš zaostřit? nevím jak s čočkou,ale s mezikroužky jsme v atelieru fotili i ze 3cm 😎

wwercaa
7. čer 2010

@soanpe, pravdu říct, jsem raději, když fotím, když je pod mráčkem, jako třeba tutu fotku jsem fotila ve stínu a líbí se mi víc než ty na sluníčku 🙂

murynka
7. čer 2010

@soanpe z jaké vzdálenosti tak 5cm a nezaostří to skoro ani nesecvakne zítra to musím prozkoumat 😒

molicova
7. čer 2010

@murynka no tak to je fakt divný, já to teda nemůžu posoudit uplně objektivně, já ji nemám 🙂 to spíš až se nějak sejdeme, tak by se někdo podíval kdo to používá proč to tak je a nebo zajdi do nějakého spešl obchodu a ať se ti na to podívají, jeslti tam nemáš něco nastaveno tak jak nemá 🙂

Strana