icon

2měsíční miminko si vše vynucuje pláčem

svobodnanovaevca
8. zář 2015

Naše malá (2měsíční miminko) nám ted třetí den neskutečně pláče - před jídlem,když se jí chce spát,když chce jen čajík atd....prostě pokaždé,když se jí něco nelíbí začně plakat. Kdyby šlo o běžný pláč prosím,ale ona se až zaliká,rudne,trvá jí než se nadechne....hrůza. Vůbec nevím proč tím začla. Nejhorší je to před jídlem - chci jí přebalit a to je jako bych jí na nože brala!!!Vůbec nevím proč s tím začala a jak jí to odnaučit...je to kolikrát až ostuda někde venku a dnes například v čekárně u dr....jen kvůli tomu,že se chtěla napít a spát,tak stropila scénu...maminky máte s tím nějaké zkušenosti prosím??

Strana
z2
senoritapetra
9. zář 2015

@aklin Takže malá chudák řve a řve a řve až do vyčerpání, v necelých třech měsících, kdy ještě nechápe vůbec co a jak, vyžaduje svou maminku, teplou náruč a nechápe, proč ji ta maminka proboha nezvedne a nechává ji plakat a nepřichází? Bobek....

drakenn
12. zář 2015

Jako pardon, ja jen ziram. Co to je za otazku? To si nekdo dela srandu? Pry jen kvuli tomu, ze se chtela napit a spat ztropila scenu? Co to mate za pristup ke svemu diteti? Ona chtela uspokojit sve zakladni potreby, nebylo ji vyhoveno, tak se divim a stydim se, ze place? Tenhle prispevek opravdu nemohu brat vazne...

svobodnanovaevca
autor
12. zář 2015

@drakenn Přečtěte si prosím i ostatní reakce a pochopíte oč běží,než začnete reagovat na něco,co nemůžete brát vážně!!!! 😒

lu777
12. zář 2015

@svobodnanovaevca je dost možné, že ji trápí hodně ten žaludek... náš starší si s tím užil až až... věčně brečel, dávali jsme probiotika, masírovali olejíčkem na bříško, nosili., nahřívali bříško - trošku mu to ulevovalo, ale brečel prostě hooooodně 😖
u mladší jsem s tím už počítala a obrnila jsem se trpělivostí...
ale - staršímu pak po víc jak roce zjistili rozestup břiš. svalů.... mladší se pak objevila laktoz. intolerance...

takže samo sebou ten pláč není, má nějaké nepohodlí... a děti takhle mají se opravdu neumí zklidnit samy, stačí jim být nevyspalé, leknout se atd...

zkusila bych zapátrat po tom refluxu, ono je i dost možné, že to má třeba hraniční...

hlavně ale vydrž vydrž, vyrostou z toho 😉 po kouskách se to zlepší...

u nás hodně pomáhalo pak u mladší dávat do teplé vody v koupacím kyblíku, ta poloha jí hrozně vyhovovala... ono je ten pláč taky vyčerpává, takže jsem ji koupala několikrát denně, aby si odpočinula, uvolnilo to i ty svaly... ale ona teda neublinkávala, jen maličko (oproti staršímu teda, oproti dětem co neblinkají to byl asi takový průměr 😅 )

držím palce, ať je brzo líp.... mně i hodně pomohly Bachovky, masáže malého, trošku aromaterapie nebo relaxační hudba... byli jsme z toho jeho pláče v napětí doma všichni a tím se to pak jen zhoršuje, je to začarovaný kruh....

karlajasmine
12. zář 2015

@aklin chudák tvoje dítě, jak můžeš nechat takhle malinky miminko rvat až do vyčerpání jenom proto ze ti chce být na blízku (coz je ve třech měsících zcela normální).. Promiň ale první co mě napadlo bylo "krava" :-/

dannyblakely
12. zář 2015

Když jsem četla nadpis, myslela jsem, že jde třeba o dvouleté, tříleté dítě.. 2 měsíční miminka přece pláčou všechny a když má hlad, tak je jasný, že chce jíst hned a ne, až vyměníte plínku.. Hlad miminka bolí, to není, jako když máte hlad vy.. Ach jo.. Jestli jste ten dotaz fakt myslela vážně, tak vězte, že i mé 14 měsíční dítě někdy hystericky pláče a vzteká se. Ale často je to tím, že je unavená a nebo jí něco nejde. Prostě.. neřešte to, jídlo se snažte jí dát co nejrychleji, hoďte se do klidu, hodně zpívejte, mazlete, noste.. Bude hůř. Třeba až vám bude házet jídlo přes celou kuchyň.. a i tehdy budete muset zůstat v klidu a rozdejchávat.. 😉

dannyblakely
12. zář 2015

Jinak já chodila s malou tak do 5 měsíců jen po okolí, abychom se mohly vrátit domů co nejdřív, jak se vzbudí. A u doktorky je hůř teď, když vnímá, že jí chtějí něco dělat. Musíte se do malé naučit trochu vcítit. Ona je malinká, potřebuje vás a jen vás a že pláče, fakt není ostuda. Mně se vyplatilo letět hned, jak malá zakňourala.. Nikdy jsem plakat nenechala a nenechám a když má dítě tu jistotu, že jste tu pro něj za každých okolností, až teprve potom se začne pomalu osamostatňovat, ale na to máte ještě moře času.

zo_ja
12. zář 2015

Takhle malé děti nemají vjem časové osy, mají jen jedno velké TEĎ, žádné "potom" nebo "za chvilku". Miminko má problém , potřebu, tak ji hlásí. Nemá jak jinak. Není-li potřeba uspokojena, miminko se dostává do úzkých, do stresu, má strach, co s ním bude... jsou to jeho základní životní potřeby a ví, že bez jejich naplnění (hlavně to jídlo a bezpečí) umře. Takhle malé dítko je nebezpečné nechávat vyřvat, může mu to způsobit zdravotní problém (třeba kýlu) a velké psychické problémy (které stíží život později i Vám).
Osobně na vyšetření ap. jezdím tak, abych dítě nakrmila a přebalila znovu ještě předtím. I kdyby cesta trvala jen půlhodinu, tak co? Dítě navíc může mít regulérní žízeň, nejen hlad. A unavené malé děti prostě pláčou. Takhle malé miminko si vůbec nic nevynucuje, jenom hlásí, že má potřebu a doufá, že bude uspokojena. A mezi ty potřeby patří i potřeba bezpečí, blízkosti rodičovské osoby, nejen zajištění těch základních životních funkcí. Pokud i ty psychické potřeby zajištěny a naplněny nejsou, tak můžete mít citově deprivované dítě, nejisté, bázlivé, svět mu přestane připadat jako přátelské a bezpečné místo a o to víc se na Vás bude fixovat, místo aby se osamostatňovalo - až bude čas. Teď je úpln v pořádku, že se chová, jak se chová.
Tohle nedoporučuju odnaučovat, nýbrž naplňovat potřeby, po kterých volá. (a ano, mnohé děti pláčou a křičí a kroutí se také kvůli tomu, že chtějí vyměšovat, to je taky v pořádku).
Hodně lásky a trpělivosti!

drakenn
13. zář 2015

@svobodnanovaevca - nepotřebuji názory ostatních, jsem dost lucidní, abych si udělala vlastní..

marketa11112
13. zář 2015

hi, je to bezne... a počkej az bude vetsi 🙂))nas maly uz presne vi, co chce... je mu 9 mesicu... a od 17.00 vecer ho mam stále naruce, při jakekoli snaze polozit ho, silene rve... 🙂).. a neudelam nic.... takze když tatka není ještě doma a ja musim na wc, tak proste musim.....polozim ho do ohradky a i přes rev jdu....

svobodnanovaevca
autor
14. zář 2015

Maminky děkuji moc moc za rady,ale pouze a jen ty co to zažili a pochopili,mi tu dokázali doopravdy poradit a těm děkuji..díky tomu,máme klid,malinká už několikátý den nezaplakala.....nejde o běžný pláč,jak si to tu většina přebrala!!!!!!!!!!! Nejsem blbá a ani kráva (jak to tu jednu paní napadlo),abych nevěděla,že je to u dvouměsíčního miminka normální....nicméně zde šlo o předvoj něčeho jiného a já moc děkuji mamince,která mě na to upozornila,aniž by mě hned soudila a dávala moudra typu,co čekáš u miminka 😖 ...ta se doopravdy hlouběji zamyslela,měla s tím i zkušenosti a pak ještě asi další tři maminky tady a ty mi mooooc pomohli.Malinká je ted spokojená,usměvavá a já to vyřešila a snažím se dodržovat nějaká pravidla,aby nás reflux už netrápil....Takže děkuji všem,ale už mě nepoučujte co čekat u miminka...jsem ráda za maminky,které sem chodí a chápou to z opačného úhlu pohledu,dokáží se zamyslet a doopravdy poradit a nejsem zvědavá na maminky,které tu vyhledávaj jen komentáře,aby mohli poučovat,urážet a bůh ví co ještě....

svobodnanovaevca
autor
14. zář 2015

@marketa11112 to očekávám 🙂 mě nevadí pláč berušky,je to přirozené,dokonce jsem o tom psala i seminární práci..ale tady šlo o něco jiného..byl to dávivý pláč,nenadechla se mi,modrala...něco jí hodně trápilo a já díky pár maminek zde přišla na to,že to byl reflux a už jsme udělali opatření a mám opět spokojené miminko 🙂 Jinak na vzdory staršího dětátka se těším..v každém věku je to jiné kouzlo,co musíme očekávat 🙂

svobodnanovaevca
autor
14. zář 2015

@drakennmaminky děkuji moc moc za rady,ale pouze a jen ty co to zažili a pochopili,mi tu dokázali doopravdy poradit a těm děkuji..díky tomu,máme klid,malinká už několikátý den nezaplakala.....nejde o běžný pláč,jak si to tu většina přebrala!!!!!!!!!!! Nejsem blbá a ani kráva (jak to tu jednu paní napadlo),abych nevěděla,že je to u dvouměsíčního miminka normální....nicméně zde šlo o předvoj něčeho jiného a já moc děkuji mamince,která mě na to upozornila,aniž by mě hned soudila a dávala moudra typu,co čekáš u miminka emoticon ...ta se doopravdy hlouběji zamyslela,měla s tím i zkušenosti a pak ještě asi další tři maminky tady a ty mi mooooc pomohli.Malinká je ted spokojená,usměvavá a já to vyřešila a snažím se dodržovat nějaká pravidla,aby nás reflux už netrápil....Takže děkuji všem,ale už mě nepoučujte co čekat u miminka...jsem ráda za maminky,které sem chodí a chápou to z opačného úhlu pohledu,dokáží se zamyslet a doopravdy poradit a nejsem zvědavá na maminky,které tu vyhledávaj jen komentáře,aby mohli poučovat,urážet a bůh ví co ještě....

karlajasmine
14. zář 2015

@svobodnanovaevca To s tou kravou nebylo v zadnem pripade na tebe!! Promin jestli to nebylo jasny 🙂 To jsem kritizovala ten prispevek jedne jine prispevovatelky, ktera psala, ze svoje tri-mesicni dite nechava vyrvat, kdyz breci proto, ze chce k ni do naruce..
Jinak jsem se vsema radama, co ti holky psaly, souhlasila, a jsem rada, ze rady zabraly 🙂

marketa11112
14. zář 2015

my s tim meli také trosku problém, ale nas trapilo spis celkove zazivani, streva apod... ale mam predcasnatko.... u nas to fungovalo takto.... když jsem se zeptala v nemocnici na cokoli,,,, bylo mi receno.... no jo no, vzdyt je to nedonosenec, ty to tak mají... a rada zadna...... pomoc zadna... na vse jsem musela prijit sama a trosku jsme to pretrpeli.......maly se stal ale zavislackem na mazleni, noseni... ono totiž nic jiného nez ma naruc proste nezabiralo....

pecora
14. zář 2015

@svobodnanovaevca jsem mooooc rada ze uz je male lip, reflux dokaze pekne potrapit. My ho resime i ted v sesti mesicich ale uz je lip a doufam ze tvoje malicka bude uz jen spokojena 🙂

dannyblakely
14. zář 2015

@svobodnanovaevca víte, ono jde o to, jakým stylem jste ten úvodní příspěvek napsala.. Pak se nedivte, že spousta maminek nad tím kroutila hlavou a napsaly, co napsaly.. Že paní napadlo, že může mít malá reflux, je super a je fajn, že jste to vyřešily, ale vy jste psala, že vaše dítě dělá "scény" a jak ho to "odnaučit".. což mi přijde u dvouměsíčního miminka dost na hlavu.

svobodnanovaevca
autor
14. zář 2015

@dannyblakely Já vám rozumím,ale ani tak bych asi tady maminkám nepsala,co očekávaj od miminek apod....mohla jsem to napsat líp,to uznávám,nicméně to bylo čerstvé,já byla zmatená a zoufalá..jakmile začala plakat,je přece jasné a logické,že každá máma dělá max..zkouší dát napít,nakrmit,pochovat,vyměnit plinečku apod. to mi tu maminky nemusí radit a psát,že je to u miminek logické,že se jim něco nelíbí...to přeci každá víme 😉 ...na mě to spíše působilo,jako dát někomu za vyučenou 😀 ...pláč je pláč...ale scéna a zalykání se je zas něco úplně jiného...a když nevím oč de a nepochopím ani úvodní otázku,pak přeci nereaguji a už vůbec nepíšu moudra typu - co čekáte od miminka???Ale i tak děkuji za váš názor a uznávám,že to bylo neštastně napsáno,příště si v klidu posedím,popřemýšlím a pak sem něco napíšu 🙂

svobodnanovaevca
autor
14. zář 2015

@pecora To mě nestrašte 😀 každý mi říká,že je to max do čtvrtého měsíce,pak už je to v klidu...nicméně nám pomohlo krmit ve zvýšené poloze,spinkat tak taktéž a nutriton jsem dávala jen tři dny-nekakala mi pak a to předtím kakala denně....ted je to zatím dobré,tak uvidíme. Beruška se směje,je spokojená....chce se mi štěstím kříčet ,že prdíky jsou za náma celkem dobře a rychle a ted snad i ten reflux pomalinku ustupuje...samozřejmě že občas si ublinkne,šklebí se a polyká naprázno,jde vidět,že jí něco trápí,ale většinou to stačí zapít čajíčkem a zaspinká to.....moc děkuji za podporu a přeji i vám,aby bylo brzy líp. Není nic krásnějšího než se koukat na spokojené miminko...MILUJI TO <3

dannyblakely
14. zář 2015

@svobodnanovaevca moje malá měla reflux do cca 10.měsíce.. Tak hlavně přeju, ať to u vás trvá kratší dobu 🙂

Strana
z2