3měsíčnímu se přestalo líbit koupání
Holky, malej je ve 3.mesici. Vždy večer jsme měli rutinu 19:30 zaclo koupání a následovala masáž. Vždy se mu vše líbilo a užíval si to. Skončili jsme po osmé a pak nakojit a vždy tak kolem deváté usnul. Poslední dny, ale nevydrží, vždy začne špulit a šklebit při koupání nebo i při masáži, vypadá to, že je pretazeny... Tak se snažím posouvat a začít rutinu večerní dělat dřív, ale i tak zase spulil a vygradovalo to do hysterie. Pak z ničeho nic se zas začal smát. Tak nevím proč se mu koupání teď nelíbí.
@jajyna dite se neustale meni a vyviji 🙂 zvykej si 🙂 mozna se nudi 🙂 hlavne klid, on si najde cestu k tomu co ho bavit bude 🙂 neboj, je to normalni 🙂 zavri konika a venuj se prckovi 🙂 kazde dite je original
Chvíli to nech, nekoupej. Umyj, opláchni čistou vodou. dej mu čas. Přejde to, hlavní je s tím nebojovat🙂.
Náš malej třeba koupání vůbec nemá rád. Rád se ale sprchuje. Tak my ho sprchujeme. To si vyloženě užívá.
Potvrzuju i z vlastni zkusenosti - jak ta nelibost z koupani z niceho nic prisla, tak stejnym zpusobem i odesla. A trvalo to cca 2 az 3 tydny. Syn byl zhruba v temze veku. Na par dnu jsme koupani vypustili a jen sprchovali, postupne jsme se do vanicky vratili a ted rve, kdyz ho z ni vytahujeme 🙂
@jajyna Malá mi to taky dělala, když jí byly okolo třech měsíců, na chvíli jsem přestala koupat tak často, zabalila jsem jí do plenky a to bylo v pohodě. Teď už se zase koupe ráda, takže jí to vydrželo asi měsíc, teď by tam zase chtěla být až do rána asi 🙂
Davala jsem lehátko do sprchy a to si uzival-sprchovani.v 7 mes šel do velké vany a už také ok.
Je dobrý třeba párkrát vynechat a třeba jen otřít záhyby, slyšela jsem i příběh maminky s o něco větším mímem a ty nemohli ani jít do koupelny(hysterie) a asi po týdnu zas dobrý...
Zkus se okoupat s nim😉
Naše malá taky miluje koupání až na týdenní výjimku, když mi začala strašně brečet, jen co jsem ji dala do vanicky. Ale uběhlo pár dní a vše je zase v pořádku a koupání si užívá 🙂
Holky, už je to zas dobrý 🙂

Zkus ho do vody zabalit do látkové plenky, někde je to uklidní.