icon

7 měsíců a nechce jíst. Co dávat místo kaší?

niliho
10. bře 2020

Dobrý den,
jsem už zoufalá, syn - 7 měsíců nechce jíst příkrmy. Od narození dosud je kojený. Od 6 měsíce jsme zavedli příkrmy, zpočátku papal krásně, ale pak se to z ničeho nic zlomilo a nyní si dá jen zeleninový nebo masozeleninový příkrm a tím to hasne. Úplně mi odmítá jíst kaše, vyzkoušela jsem několik druhů, různé značky a když mu dám kaši začne se jí jakoby dlávit, zavře pusu a hotovo. Přesnídávkám taky moc nedá. Nejvíce preferuje kojení. Díky tomu, že nic nejí nepřibírá dostatečně, jak by měl. Co mu mám dávat místo těch kaší? A další věc co mě trápí je věčné ublinkávání, přejde to někdy? Děkuji.

Strana
z2
hezz17
10. bře 2020

@niliho Já jsem jednou koupila kasi, značku už nevím (manžel říkal, ať koupím něco normálního místo doma delane....) dcera to nejedla a já se upřímně nedivím, to byl tak šílený smrad. Měla být nějaká malinova... to k mojí zkušenosti s instantní kasi😀

zuzita15
10. bře 2020

@niliho dulezite taky je, jak to dite vypada, jestli je proste jen drobne nebo je kost a kuze. Dcerka je hrozne drobna, v roce mela 72cm a 7kg, doktorka sama rikala, ze vubec nevypada vychrtle, ze je dobre stavena. Dcerka miluje maso a je po nem krasne osvalena, zadnej stazenej kralik. I to je dulezite posuzovat. Ne jen vaha, vaha, vaha

niliho
autor
10. bře 2020

@zuzita15 Mezi těmi měsíci přibral 890 gramů

zuzita15
10. bře 2020

@hezz17 ty deti proste nejsou blby 🤣🤣

niliho
autor
10. bře 2020

@hezz17 No ty konzistence jsou tragické,buď je to moc husté,že by to ani nespolkl,nebo když se to rozředí,tak to pak ani nejde nabrat,jak to všude teče a o té chuti,co si budeme vykládat,že 😂

zuzita15
10. bře 2020

@niliho jako jo, je to na spodni hranici, co ma dite v tom veku pribrat, ale porad je to v norme. Hezky napsane je to zde: http://www.detskylekarbrezany.cz/kojeni.html
Navic nekteri doktori nebudou spokojeni nikdy, my chodily na prevazeni kazdy mesic, kdyz za mesic pribrala 500g, bylo to pro doktorku malo, ze musime pridat. Ja na ni zirala s otevrenou pusou 😖

zuzita15
10. bře 2020

@niliho a k tomu ublinkavani, s prikrmy se to casto vyresi. Jak se zahusti strava, muzou pak min ublinkavat. Pokud by to neprestavalo nebo se to zhorsovalo, existuji na to nejake sirupy.

dixi86
10. bře 2020

@niliho Pokud pribira alespon nezbytne minimum, kojila bych na pozadani a prikrmy davala formou zeleniny, trocha ovoce. Bud cucat do ruky podusene nebo syrove. Dceri budou v lete 2 roky, kojim nekolikrat za den a ji po malych porcich 5-6jidel denne. Oba mam jedliky, oba jsem plne kojila bez prikrmu do 8. mesice. Do roka pribiraly normalne, po roce dohnaly a syn vypada o dva roky starsi. Dcera z drobka uz zacina byt slecna. Doktorku berte s rezervou, maji domluvene reklamy a spousta z nich ma zazite jak se to delalo drive... Kase udelate z pohanky, vlocek, kuskusu, ...sama doma a stejne rychle a chut je jinde. Osladit bananen, jinym ovocem a parada je na svete. Ale na kasi je casu dost.

Strana
z2