8měsíční chlapeček začal špatně usínat přes den
Zdravím a chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti se spánkem. Máme 8-měsíčního chlapečka, který dříve usínal přes den v podstatě hned, nebo do pár minut a většinou v podstatě bez pláče. Pak jsem byli na operaci, pár dní po návratu na něj sedla separační úzkost a bylo po spánku. Došlo to až k tomu, že by spal jen na ruce a po položení ihned řval, takže jsme museli přistoupit k metodě vyplakávání, která tedy pomohla výrazně, hlavně v noci, ale přes den to je katastrofa metoda ne metoda.
A to se vás právě chci zeptat, jestli jste neměli podobné potíže. - Malého ukládám více méně ve stejný čas, záleží v kolik hodin vstává. Ukládám ho, když jeví známky únavy, takže spát potřebuje, ale jak ho položím, tak řve a trvá mu někdy stále i půl hodiny, než usne. Pak spí max. 30 minut, někdy se tedy stane, že se vyspí normálně, asi hodinu a půl, ale jinak ne. A tak i odpoledne. Když spí jen těch 30 min., tak ho prostě musím dát spát ještě jednou, odpoledne je unavený, i když spí přes tu hodinu, prostě dva spánky potřebuje vždy. Kdybych ho neuložila, tak s ním nevydržím, zvlášť, když jsem doma jen já. Někdy se stalo, že spal i dvě hodiny dopoledne, a to pak už ne a ne odpo usnout, takže je vzhůru až do večera. Já bych ráda, aby chodil spát aspoň v sedm, ale on při takto krátkých spáncích v šest usíná při hře....
@eva1987 - měli jsme něco podobného - prvních několik měsíců spal přes den 2x po půl hodině, jinak sám v postýlce taky moc nevydržel, ubrečené nespokojené miminko, v jednom kuse jsme ho měli na rukou, neudělala jsem doma nic, pokud jsem s ním byla sama.....když někdy před prvním rokem začal spát třeba 2 hodiny v kuse v kočárku, tak jsem se chodila koukat, jestli vůbec dýchá 🙂
@magdalenax nosi se i 15 kg deti. 😉
@lavenderl. no ja taky malou nechovam, spi se mnou. 🙂, tudiz vstavani z postele odpada. O par prispevku vyse pises, ze ,,jestli se nam chce 12krat za noc vstavat k diteti, tak klidne, ale je to rozmazlovani" nebo nejak tak. Docela prekrucujes sva tvrzeni, vsimla sis? No nic. At zdarne dospejes s mimcem k jeho spokojenemu spinkani.
k využití Estevilla se nebudu vyjadřovat, nechci si kazit neděli... nicméně, nevím, kdy jste se vrátili z nemocnice, ale musíte si uvědomit, že pobyt v nemocnici je pro to dítě neuvěřitelný stres, i když si myslíte, že už všechno zapomněl... zejména, jestli byl v narkoze, což asi u operace byl.. já byla s malým v nemocnici dva týdny když měl 15m, celou dobu s ním a ještě skoro půl roku po návratu z nemocnice byl naprosto neodložitelný mamánek...pokud vaše miminko potřebuje pro odppolední nebo jakýkoliv jiný spánek vaši náruč a blízkost, tak mu jí poskytněte... na to prostě není jiná rada. Vždyť je mu 8 měsíců!!!!!! čím víc mu budete vaši blízkost odpírat, tím víc ji bude chtít...
@panickatlamicka No, tak to nevím, protože můj syn měl ve třech letech 15 kg a 95 cm. To jako nevím, do jakého šátku by se vešel
můj syn má 15kg nyní a do nosítka se krásně vejde... na záda samozřejmě, nejsem sebevrah 🙂 ale na usínání ho nosit naštěstí nemusím... stačí když si lehnu s ním a objímáme se 😀
@anazuzzuzana Já už se taky nebudu vyjadřovat, to ztrácí smyslu
@panickatlamicka A jak je překrucuji? Já nevím, že spíte spolu...Já jsem také zkoušela spát s malým. Usnul tak jednu jedinou noc, pak už mu bylo šumák, že vedle něj ležím a hladím ho apod. Chtěl být jen na ruce
Dceri je 16 mesicu. Vecer z 99% usne sama, ale pres den dela v postylce kraviny ikdyz je unavena. Hodim ji do kocarku. Ujdu cca 300 metru a usne. Vratim se domu, prehodim ji do postylky a spi cca 1,5hodky. Nekdy 3😂 ale to jsou svetle vyjimky. Miluji chvile, kdy mam volno a muzu si lehnout na gauc takze te chapu, ze nechces chodit hodku a pul venku. Do toho jeste musim poklidit a uvarit. Chodime ven kdyz je vzhuru

@eva1987 Myslíš to dobře, já vím, ale kupř. náš malej měl v osmi měsících 8,5 kila..., takže šátek, nebo nosítko? Nevím nevím